Monday 12 October 2015

#MH370 - TENTERA FILIPINA SAHKAN TIDAK MENJUMPAI SEBARANG BANGKAI PESAWAT DI PULAU TAWI-TAWI ???


BANGI, Isnin – Harapan rakyat Malaysia untuk mendengar berita penemuan bangkai pesawat Malaysia Airlines MH370 yang hilang sejak Mac 2014 lalu berkecai setelah pihak tentera Filipina (AFP) mengesahkan tiada pesawat ditemui di hutan Pulau Sugbay, Tawi-Tawi di Filipina dalam satu kenyataannya hari ini.

8 LEBUHRAYA NAIKKAN KADAR TOL BERKUATKUASA 15 OKTOBER 2015


KUALA LUMPUR – Lapan syarikat konsesi lebuh raya di Lembah Klang hari ini mengumumkan kenaikan kadar tol antara 20 sen dan RM3 berkuat kuasa Khamis ini.

PEMBANGKANG 'MAKAN POP CORN' MELIHAT PC TUN M AND THE GENG MENENTANG SOSMA


Kita sudah sedia maklum bahawa Tun Dr Mahathir Mohamad telah membuat sidang akhbar sebentar tadi. Kali ini Tun Mahathir mendakwa bahawa penahanan Khairuddin Abu Hassan dan Matthias Chang adalah 'satu penyalahgunaan kuasa' di bawah Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas) 2012 atau SOSMA dan mahukan mereka dibebaskan serta-merta.

KHAIRUDDIN, MATHIAS DIDAKWA CUBA SABOTAJ SISTEM PERBANKAN DAN KEWANGAN NEGARAKUALA LUMPUR 12 Okt - Bekas Naib Ketua UMNO Bahagian Batu Kawan, Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan dan peguam, Matthias Chang Wen Chieh, didakwa di Mahkamah Majistret di sini, hari ini, atas tuduhan cubaan melakukan sabotaj terhadap sistem perbankan dan kewangan negara, antara Jun dan Ogos lalu. 

WANITA MUSLIM AKHIRNYA BERJAYA LEMBUTKAN HATI WANITA ANTI-MUSLIM DI MICHIGAN


Apabila seorang wanita menyertai kempen anti-Muslim di Masjid Noor di Michigan kerana marahkan dengan kumpulan militan ISIS, dia tidak menyangka akhirnya dia akan memeluk seorang wanita Islam dan masuk ke dalam masjid untuk menikmati hidangan kopi bersama-sama.

MAKHLUK HALUS SEMBUNYIKAN 7 KANAK-KANAK ORANG ASLI PUNCA PASUKAN PENYELAMAT SUKAR TEMUI MEREKA ???KOTA BHARU  – Kehilangan tujuh murid Orang Asli Sekolah Kebangsaan Tohoi (SK Tohoi) pada 23 Ogos lalu dipercayai turut mempunyai kaitan dengan unsur mistik.

TS MUHYIDDIN YASSIN TUDUH DS NAJIB BERADA DI LANDASAN YANG SALAH ???


Bekas Perdana Menteri Tun Mahathir Mohamad bersama beberapa rakannya telah membuat satu sidang media sebentar tadi di Yayasan Perdana.

SIDANG MEDIA TUN M AND THE GENG MAHU TUMBANGKAN KERAJAAN MALAYSIA ???


Inilah barisan pemimpin lama dan veteren yang bercita-cita untuk menumbangkan kepimpinan Perdana Menteri Malaysia, DS Mohd Najib Tun Razak. Mereka terdiri daripada seorang Mantan Perdana Menteri, seorang Mantan Timbalan Perdana Menteri dan empat Mantan Menteri. 

BEKAS ADUN DAN SEPUPU DITEMBAK OLEH ORANG YANG SAMA ???


Polis sedang menyiasat sama ada kes kamatian bekas Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Alor Limbat, Alias Abdullah yang dipercayai ditembak di rumahnya, di Kampung Alor Limbat, Jumaat lalu, mempunyai kaitan dengan kematian sepupunya yang turut ditembak dua bulan lalu.

REMAJA LELAKI MENYAMAR JADI WANITA BERPURDAH CURI BEG TANGAN DI SURAU WANITA SUPERMALL


Padah menyamar sebagai wanita, seorang lelaki warga tempatan berusia 19 tahun ditangkap Unit Polis Pelancong Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Kuala Lumpur kerana disyaki mencuri di surau wanita di salah sebuah pusat beli-belah yang terkenal di ibu kota.