Wednesday 13 June 2012

SINETRON 20 AKAUN RM 3 BILLION ANWAR IBRAHIM.....

Bagaimana Azmin-Shamsida kumpul kekayaan luar biasa ?

Klik untuk besarkan imej
Azmin Ali pernah disiasat BPR (sekarang SPRM) pada tahun 1995 kerana terdapat laporan terdapat kekayaan luar biasa yang dimiliki Azmin yang tidak setimpal dengan pendapatannya. Siapa yang melaporkan kepada BPR ketika itu dan kenapakah Azmin dilaporkan kepada BPR adalah dua persoalan yang menggambarkan memang dari dulu (sejak Azmin menjadi Setiausaha sulit kanan-SUSK- Anwar di Kementerian Kewangan)sumber kekayaannya amat diragui.

Memang benar Azmin disiasat BPR pada tahun 1995, tetapi bukan berkaitan dengan saham. Siasatan ketika itu berkaitan dengan bukti fizikal yang nampak di depan mata iaitu 'Kereta Mewah' dan 'Rumah Mewah'. Tiada siasatan berkaitan dengan pemilikan saham-saham yang bernilai jutaan ringgit, kerana bukti itu tidak nampak secara umum. Azmin dan Shamshida sembunyikan semua resit-resit pembelian saham-sahamnya, tetapi sekarang sudah terbongkar, bermakna SPRM mempunyai bukti baru yang telah disembunyikan sebelum ini.

Perlu ditegaskan siasatan BPR pada tahun 1995 hanya berkisar berkenaan rumah dan kereta dan siasatan SPRM pada tahun 2009 berkisar berkenaan dengan saham. Bermakna siasatan yang berkisar dua aspek yang berbeza. Tetapi SPRM boleh menyambung semula, siasatan lama (1995) yang tertunggak sebelum ini berdasarkan dengan penemuan bukti-bukti baru (pemilikan saham). Kerana dengan adanya bukti-bukti pemilikan saham menggambarkan Azmin dan Shamshida mampu memberi kereta mewah dan rumah mewah.

Azmin kata, buktikan beliau mendapat saham-saham terbitan khas yang dikeluarkan dari Kementerian Kewangan ? Azmin sengaja memanipulasikan kenyataan, tuduhan terbaru ke atasnya bukan saham terbitan khas dari Kementerian Kewangan, tetapi saham-saham yang dibelinya sendiri oleh Azmin dan Shamsida serta menggunakan proksi-proksi adik beradik Shamshida (Jamil, Jamal dan Johan) melalui pembelian saham terbuka di pasaran saham dan saham-saham di syarikat-syarikat tertentu.

Bukti-bukti pembelian saham telah dikemukakan kepada SPRM dan sudah bertebaran di internet dan mungkin Azmin-Shamshida sudah melihatnya di internet, sebab itu dia berani mencabar saham-saham yang lain yang tidak wujud khususnya dari Kementerian Kewangan. Ini bukan soal saham kelulusan dari Kementerian Kewangan, tetapi persoalannya dari mana Azmin dan Shamshida memperolehi kewangan membeli saham-saham bernilai jutaan ringgit yang tidak setimpal dengan statusnya pegawai kerajaan, SUSK di Kementerian Kewangan


Perlu diingat Azmin dan Shamshida memiliki saham bernilai lebih RM10.5 juta pada sekitar tahun 1992-1995, adalah dianggap seorang yang jutawan pada tahun tersebut. Sesiapa yang memiliki wang RM1 juta pada tahun 1990-an sudah dianggap jutawan, apatah lagi memiliki wang sebanyak RM10.5 untuk membeli saham. 

Itu baru pembelian saham yang dapat dibuktikan, bagaimana pula dengan pembelian saham yang masih belum dapat dibongkar ? Bagaimana pula dengan simpanan tetap Azmin-Shamshida di Bank Singapura dan Switzleand ?

Apa berlaku dalam siasatan BPR 1995 ?

Memang Azmin disiasat pada tahun itu, tetapi dengan campur tangan Anwar Ibrahim selaku Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan, beliau mengarahkan siasatan ke atas Azmin Ali dihentikan.

Anwar yang kononnya mahu memperkasakan BPR telah menggunakan kuasanya melantik kroninya, Datuk Shafie Yahya sebagai Ketua Pengarah BPR dengan tujuan semua kuasa penyiasatan BPR di bawah telunjuk Anwar.

Seperti kata bekas Setiausaha Politik Anwar, Ezam Mohd Nor dalam ceramahnya di Petaling Jaya, kononnya Anwar mahu membanteras rasuah tetapi dalam masa yang sama melantik kroninya menjadi Ketua Pengarah BPR. Bukankah itu juga malan rasuah dan kronisme ? Kenapa Anwar tidak mencadangkan badan BPR yang tiada pengaruh Anwar seperti SPRM yang diluluskan di parlimen hari ini ?

Apabila Azmin diadu melakukan rasuah, Anwar serta merta mengarahkan Datuk Shafie Yahya menghentikan siasatan dengan alasan sekiranya siasatan diteruskan akan menjejaskan reputasinya sebagai Menteri Kewangan dan Timbalan Perdana Menteri kerana Azmin Ali adalah salah seorang pegawai kanan yang amat dipercayai di pejabatnya. Maka siasatan pun dihentikan dengan tiada apa-apa dokumen penting dimasukkan ke dalam fail siasatan.


Siasatan 95, campur tangan Anwar, bagaimana pula siasatan 98 ?


Kata Azmin, baiklah jika siasatan pada tahun 1995 dihentikan kerana campur tangan Anwar yang berkuasa sebagai TPM ketika itu, kenapa siasatan pada tahun 1998, ketika Anwar sudah kehilangan kuasa, Azmin juga dilepaskan.

Siasatan 1998, bukanlah siasatan BPR tetapi siasatan polis. Dua entiti yang berbeza dengan tujuan yang berbeza. Pada tahun 1998, Azmin tidak disiasat oleh BPR tetapi disiasat oleh polis kerana mendapatkan maklumat lanjut berkenaan pemecatan Anwar Ibrahim sebagai TPM dan Menteri Kewangan. Orang pertama yang perlu disiasat polis ekoran pemecatan Anwar adalah pegawai yang paling kanan iaitu Azmin Ali.

Azmin sendiri mengakui dia direman 8 hari dalam siasatan itu. Tetapi siasatan polis ketika itu bukan menjurus kepada pemerolehan harta Azmin, sebaliknya siasatan lanjut berkenaan dengan gerak kerja Azmin sepanjang menjadi pegawai kanan Anwar Ibrahim, suspek utama yang akan didakwa ketika itu.

Siasatan polis menjurus kepada penyelewengan Anwar yang bakal didakwa di mahkamah pada tahun 1998, bukannya siasatan ke atas penyelewengan Azmin. Tiada penglibatan BPR menyiasat Azmin pada tahun 1998.

Siasatan polis ke atas Azmin pada tahun 1998 bertujuan untuk dijadikan bukti di mahkamah semasa pendakwaan ke atas Anwar, berkaitan dengan penyelewengan dan salh laku yang dilakukan oleh bekas Timbalan Perdana Menteri dalam menghalang siasatan lanjut berkenaan skandal Anwar dan Shamshida yang juga merupakan isteri kepada Azmin Ali.

Sebab itu polis menahan reman Azmin selama 8 hari, kerana orang yang bakal didakwa di mahkamah membabitkan isterinya sendiri, Shamshida Taharin.

Tetapi terdapat perkara pelik yang dilakukan oleh Azmin semasa 8 hari siasatan itu. Dalam tahanan reman itu, dia banyak membuat pengakuan ekslusif (yang masih disimpan dalam rekod polis Bukit Aman), tetapi apabila tampil di mahkamah, Azmin menukar pengakuannya dan menjadi pembela Anwar pula.

Ekoran daripada itu, Azmin telah membuat kenyataan yang bercanggah di mahkamah dengan kenyataan lisannya semasa dalam tahanan polis. Maka, Azmin telah dibicarakan kerana membuat pengakuan palsu pada tahun 1999. Perbicaraan Azmin memberi keterangan palsu, Hakim Mahkamah Sesyen Akhtar Tahir mendapati Mohamed Azmin bersalah dan mengenakan hukuman penjara 18 bulan.

Azmin terlepas daripada penjara 18 bulan, apabila hakim Mahkamah Rayuan menerima permohonan rayuan Azmin dan dibebaskan sepenuhnya pada tahun 2009.

Ada kes yang masih belum terbongkar

Kes penyelewengan di Phileo Allied Bank seperti yang terkandung dalam akuan bersumpah, Datuk Khalid Murad masih belum dibongkarkan sepenuhnya. Bank itu sudah gulung tikar sekarang ini ekoran salah guna melampau Anwar Ibrahim menggunakan proksi menubuhkan bank untuk kepentingan agenda politik serta meletakkan kekasihnya, Shamsida Taharin di situ.

Shamsida goyang kaki tanpa perlu hadir ke pejabat, tetapi dalam masa sama diberikan pelbagai kemudahan termasuk kereta audi dan pemandu serta kemudahan lain termasuk elaun-elaun tambahan yang mencecah hampir rm30 ribu sebulan. Maka tidak hairan jika Phileo Allied Bank bangrap selepas Anwar dipecat daripada Menteri Kewangan.

Selain melantik proksi Anwar bernama Tong Kooi Ong menjadi CEO Phileo Allied Bank, Anwar juga mendapat 30 persen daripada bank itu melalui proksinya bernama Hassan Moktar dan Ahmad Latif yang dilantik sebagai pemegang syer dalam syarikat Utus laksana yang menjadi pemegang syer terbesar Phileo Allied Bank.

Walaupun Anwar telah mengarahkan semua dokumen-dokumen di Phileo Allied Bank dilupuskan sebaik sahaja dia dipecat pada tahun 1998, namun bukti-bukti hidup masih ada sampai sekarang. Pekerja-pekerja di bank itu yang merana kerana bank telah gulur tikar dalam sekelip mata boleh menjadi saksi bagaimana penyelewengan Anwar bermaharajalela atas nama Menteri Kewangan.

Ramai pekerja-pekerja Phileo Allied Bank yang boleh menjadi saksi. Salah seorangnya adalah Ng Seng Hing yang menjadi akautan/financial controller Phileo.

Paling menarik di bangunan Phileo Allied Bank itu terdapat sebuah bilik VVIP khas, tempat rehat Anwar Ibrahim dan Shamsida Taharin dalam kekerapan sekurang-kurangnya dua minggu sekali.

Bilik rehat VVIP itu hanya untuk Menteri kewangan dan Executive Corporate Affairs, Phileo (Shamshida) sahaja. Tentu Wan Azizah juga ingin tahu jika kes Phileo Allied Bank ini dibongkar semula. 

PETIKAN DARI SINI.... ANDA NAK LAGI... LIHAT DI SINI

ADUN PASIR PANJANG YANG SENGAL..GILA GLAMOUR..GILA KUASA!!!!Tau la gila glamor. Tapi tak payah la sampai pakai baju letak muka sendiri!!!! muahahaha....PKR = PARTI SEKS BEBAS, BERANIKAH NURUL IZZAH..???


Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar digesa supaya memujuk ibunya yang juga Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail dan isteri Timbalan Presiden parti itu, Shamsidar Taharin supaya mengadakan sidang akhbar bersama dengan segera.

Sidang akhbar itu bagi menjawab segala dakwaan Datuk S.Nallakaruppan berhubung hubungan sulit antara Shamsidar dan suami Wan Azizah yang juga papa hebat anugerah tuhan kepada Nurul Izzah, Anwar Ibrahim.

Selain daripada dakwaan itu, Nalla juga mendakwa bahawa Anwar Ibrahim adalah seorang biseksual dan tidak layak menjadi ketua pembangkang.

Ekoran daripada dakwaan Nalla itu, pelbagai pihak mendesak agar Wan Azizah dan Shamsidar menjawab pertuduhan tersebut dan paling baik adalah dengan mengadakan sidang akhbar mengenainya.

Nurul Izzah perlu mengambil tindakan untuk memujuk ibunya bagi membersihkan imej PKR yang kini telah dianggap sebagai parti seks bebas!

Semua orang kuat PKR berdiam diri mengenai dakwaan Nalla tersebut...
seolah-olah mereka membenarkan bahawa dakwaan itu adalah benar!!!

Nurul Izzah, ada beranikah nak pujuk mamanya atau sekurang-kurangnya memberi gambaran sebenar mengenai hubungan antara Wan Azizah dan Shamsidar, semua orang dah heboh ni...!!! Lebih heboh bahawa, Shamsidar mempunyai anak hasil hubungan tersebut.... !!!


TERLAJAK SEKALI DAN 55 TAHUN AKAN DAPAT KEMBALI...???


SEJAK tahun lalu, teka-teki tarikh Pilihan Raya Umum (PRU) sering kedengaran dan desus-desus tarikh keramat merayakan demokrasi ini semakin hari semakin rancak menjadi bualan.

Malahan, ada yang pernah menamakan 2011 sebagai tahun pilihan raya walaupun saya pernah menulis bahawa 2011 adalah tahun persediaan pilihan raya dan 'pelaksanaan manifesto - Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan' untuk berhadapan dengan slogan 'Ubah Sekarang dan Selamatkan Malaysia' barisan pembangkang.

Saya juga pernah menulis bahawa - "Dalam Pilihan Raya Umum (PRU-13) mereka tidak lagi boleh menyalahkan pengundi hantu atau memilih untuk melihat kelemahan lawan semata-mata. Kekuatan pembangkang sendiri akan menjadi asas ukuran. Barisan Nasional (BN) juga perlu mencari kekuatan.

Cabaran besar Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak adalah untuk memobilisasi sokongan bertunjangkan kekuatan BN supaya mandat pilihan raya dapat digunakan untuk meletakkan landasan perjalanan beliau dalam meneruskan transformasi tanah air.

Baca seterusnya tulisan Professor MADYA DR. SIVAMURUGAN PANDIAN, dari Pusat Pengajian Sains Kemasyarakatan, USM, di sini


GUNUNG BERAPI GAMKONORA MELETUS!

Hiasan

JAKARTA - Gunung berapi Gamkonora yang terletak di Pulau Halmahera, daerah Halmahera Barat, Maluku Utara meletus pada pukul 11.55 pagi Rabu, menyemburkan asap setinggi 3,000 meter.
  
Badan Nasional Pengurusan Bencana (BNPB) berkata abu letusan gunung berapi itu ditiup angin ke arah utara.
  
"Masyarakat tidak perlu berpindah kerana lokasi kawasan penempatan masyarakat berjarak 15km dari Gunung Gamkonora.
  
"Letusan gunung ini dilaporkan tidak memberi ancaman bahaya bagi masyarakat," kata BNBP dalam kenyataan, Rabu.
  
Antara tahun 1564 dan 1989, gunung berapi itu meletus sebanyak 12 kali dan letusan terbesar berlaku pada tahun 1673 sehingga mengakibatkan tsunami yang memusnahkan beberapa buah perkampungan di sekitarnya.
  
Gunung berapi setinggi 1,560 meter itu kali terakhir meletus pada tahun 2007 dan ribuan penduduk terpaksa dipindahkan ke kawasan selamat. - Bernama"

ALAMAK! AKAUN FACEBOOK AKAN LENYAP 8 TAHUN LAGI...???KEJATUHAN nilai saham Facebook akibat apungan pasaran saham syarikat barangkali menunjukkan perkara yang lebih buruk bakal berlaku.
Seorang penganalisis senior pelaburan meramalkan syarikat itu akan mengalami kejatuhan dan lenyap dalam masa lapan tahun.
Eric Jackson, dari syarikat Ironfire Capital meramalkan bahawa Facebook mengalami kejatuhan yang sama seperti bekas gergasi internet seperti Yahoo, kerana ia bersaing dengan syarikat-syarikat yang lebih baru.
Menurutnya seperti yang dilaporkan oleh NBC, Facebook terpaksa berjuang dengan laman sesawang mobile yang lebih moden dan akhirnya ia akan lenyap.
“Dalam masa lima hingga lapan tahun ia akan lenyap sama seperti bagaimana Yahoo lenyap. Yahoo masih menghasilkan wang, ia masih menguntungkan, masih memiliki 13,000 pekerja yang berkhidmat untuknya, namun nilainya kini hanya 10% daripada nilai pada tahun 2000″ Kata Jackson.
Faktor utama yang menjadi bencana kepada facebook menurut ramalan Jackson terhadap laman sosial ialah, ia akan menjunam kerana perubahan teknologi – ia terpaksa berjuang terhadap perpindahan pengguna kepada teknologi mudah alih.
Facebook dilihat begitu agresif mensasarkan pengguna mudah alih dengan penghasilan pelbagai aplikasi baru, namun ia mesti menghasilkan aplikasi yang menguntungkan tanpa iklan yang begitu mengganggu.
Jackson membahagikan syarikat-syarikat gergasi internet kepada 3 generasi – laman sesawang seperti Yahoo, laman sosial seperti Facebook dan syarikat mudah alih.
“Apabila meneliti ketiga-tiga generasi ini, tidak kira betapa berjayanya anda di dalam satu generasi, nampaknya anda tidak akan mampu melakukannya dalam generasi seterusnya, tak kiralah berapa banyak wang anda di dalam bank, tak kira berapa banyak bijak pandai yang memiliki PhD bekerja untuk anda” tambah Jackson lagi.
“Lihat betapa susahnya Google untuk berganjak kepada laman sosial, dan saya fikir Facebook akan menghadapi kesukaran yang sama untuk berganjak kepada applikasi mudah alih” tambahnya lagi.
Menurutnya lagi, “Dunia bergerak semakin pantas, semakin banyak pesaing, tidak akan berkurangan, dan saya fikir mereka yang dominan sewaktu generasi awal tentu akan menghadapi kesukaran pada generasi seterusnya”. SUMBER

SEMINAR ANTARABANGSA : FIQH MENTAATI PEMIMPINPETALING JAYA - Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dijadual menyampaikan ucaptama dan merasmi "Seminar Antarabangsa : Fiqh Mentaati Pemimpin" di Pusat Dagangan Dunia Putra di sini, yang bermula pada 15 Jun.

Penasihat Agama kepada Perdana Menteri Datuk Seri Dr Abdullah Md Zin berkata seminar tiga hari itu bertujuan membincangkan isu ilmu fiqh yang berkaitan hubungan rakyat dan pemimpin.

"Seminar ini akan membincangkan pandangan pelbagai ulama dan cendekiawan Islam serta menganalisis pengalaman negara Arab dalam menangani isu ketaatan terhadap pemimpin," katanya pada sidang akhbar di sini, hari ini.

Beliau berkata tujuh kertas kerja akan dibentang termasuk "Fiqh Mentaati Pemimpin" oleh bekas Canselor Universiti Al-Azhar Mesir Syeikh Prof Dr Umar Hashim.

Mufti Palestin Syeikh Ekrima Sa'id Sabri dan Imam Masjidil Haram Mekah Syeikh Maher Al-Mueaqly masing-masing akan membentang kertas kerja bertajuk 'Harapan Ummah Kepada Pemimpin Dunia Islam' dan 'Adaptasi Kepimpinan Nabi Dalam Pentadbiran Negara', katanya.

Terdahulu, beliau menyaksikan penyerahan penajaan bernilai RM3.5 juta bagi seminar itu daripada Kumpulan Naza yang disampaikan Pengarahnya Puan Sri Zaleha Ismail kepada pengerusi seminar, Mohd Yusof Din.

Penajaan itu termasuk 600 kereta Chevrolet Captiva yang dijadikan pengangkutan rasmi pada seminar itu.


 


Abdullah berkata kira-kira 1,200 peserta Malaysia dan luar negara termasuk Sudan, Oman, Singapura dan Brunei dijangka menyertai seminar ianjuran bersama Persatuan Generasi Bestari dan MyKMU.net.

Sementara itu, Pengerusi Eksekutif Bersama Kumpulan Naza Datuk Wira SM Faisal SM Nasimuddin berkata syarikat menaja seminar itu berikutan komitmennya ke arah mengukuhkan kesepaduan ummah di Malaysia.

"Inilah peranan badan korporat seperti Kumpulan Naza kerana penglibatan kami di negara ini perlu lebih daripada hanya berniaga.

"Kami mahu lebih serius dalam membangun dan memperkasakan umat Islam di Malaysia. Inilah yang dimahukan allahyarham ayah saya (Tan Sri SM Nasimuddin SM Amin)," katanya.- Bernama

Terima Kasih NAZA....

PAS KELANTAN SETUJU TANGGUH HAJI....TAKUT HILANG KERUSI???

Datuk Mohd Amar Nik Abdullah

KOTA BHARU  - Walaupun menganggap kenyataan Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man sebagai pandangan peribadi, namun Pas Kelantan mempertahankan kenyataan beliau yang meminta ahli parti itu yang terlibat secara langsung dalam pilihan raya menangguhkan ibadah haji bagi menghadapi Pilihan Raya Umum Ke-13.

Timbalan Pesuruhjaya III Pas Kelantan, Datuk Mohd. Amar Nik Abdullah  berkata, ini berdasarkan kaedah hukum iaitu ibadah haji boleh ditangguhkan dan tidak mempunyai tempoh masa untuk ditunaikan seperti mana solat.

Katanya, soal peluang yang sukar untuk menunaikan Rukun Islam kelima itu kerana kuota ditetapkan oleh kerajaan Arab Saudi adalah perkara kedua kerana ia perlu dilihat daripada segi kaedah hukum dahulu.

"Betul haji Rukun Islam, tetapi kalau bercakap daripada segi hukum boleh ditangguh bukan benda yang mesti dibuat, bukan macam sembahyang dia ada waktunya kena buat dalam waktu kalau tak buat tak boleh tapi haji tidak ada masalah, kalau kita tidak buat tahun ini kita buat tahun depan.

Sebelum ini Tuan Ibrahim Tuan Man telah mengeluarkan kenyataan bahawa penangguhan ibadah haji tu adalah wajar kerana PAS memerlukan jentera parti untuk melaksanakan gerak kerja pilihanraya.

Nampak sangat PAS dah terdesak, takut hilang kerusi dan takut jentera parti jadi lemah gara-gara ramai ahlinya menunaikan haji..!!

Sebenarnya...itulah PAS.... demi kepentingan parti, ibadah pun boleh ikut suka ati ditangguhkan!! PAS lebih pentingkan parti dari ibadah..!!!

PAS.... halal apa sahaja untuk kepentingan dirinya!!!!

IMBAS KEMBALI.... DI SINI


VIDEO : ZUL NOORDIN DEDAH BETAPA CELAKANYA BAR COUNCIL..!!!


 


Zulkifli menghentam Bar Council di Parlimen, membongkarkan keburukkan mereka yang menjejas dan memalukan semua ahli peguam yang beragama Islam dalam keadaan serba-salah.

Ruang untuk bersuara tidak didengari dan tidak akan dilayan, sebaliknya akan membacakan undang-undang pula orang Islam tak boleh buat ini dan itu..!!!

Inilah semua kemahuan Anwar si ketua pembangkang yang hebat dengan sketsa seksnya sana dan sini.

Agama Islam sering dipermain-mainkan oleh pakatan PR lebih-lebih lagi Anwar ketua Porno Malaysia...!!!