Tuesday 12 February 2013

BILA UMAT BERPECAH-BELAH......


DI-TENGAH-TENGAH pengaruh globalisasi yang semakin garang dan berkembang, di tengah-tengah kebangkitan China sebagai suatu kuasa baru di rantau Timur, negara umat Islam umumnya menghadapi pertarungan sesama sendiri dan tidak mudah untuk dileraikan.

FACEBOOK DI SAMAN...???

facebook

THE HAGUE - Laman sosial Facebook berhadapan dengan tindakan undang-undang berhubung isu hak paten penggunaan butang “Like” dan "share".

Firma itu yang disenaraikan tahun lalu disaman oleh sebuah syarikat pemegang paten, yang bertindak bagi pihak seorang pengatur cara komputer dari Belanda, yang telah meninggal dunia, Joannes Jozef Everardus van Der Meer.

'CELENG SEKINCHAN' PACAK BILLBOARD ATAS TANAH REZAB SURAU....???


NG SUEE LIM atau Celeng Sekinchan semakin hari semakin melampau dengan segala tindakannya yang tidak menitikberatkan sensitiviti penduduk tempatan di Sekinchan. Seperti sedia maklum, pakatan Selangor sudah begitu terkenal dengan pemasangan billboard disepanjang jalan yang menunjukkan YB kawasan tersebut. Tidak terkecuali di DUN Sekinchan.

Semalam, satu piket kecil telah diadakan...... LIHAT DI SINI

ANWAR BERANG SABAH HALAU PKR...!!!


Pertama adalah kenyataan Timbalan Presiden PKR Azmin Ali yang mengesahkan Pakatan Rakyat telah menutup pintu perbincangan pengagihan kerusi dengan Parti Maju Sabah (SAPP) pimpinan bekas Ketua Menteri Yong Teck Lee.

Ini kerana Pakatan Rakyat mendakwa SAPP bersikap keras kepala untuk membolot majoriti kerusi Parlimen dan DUN dan tidak mahu bertolak ansur dengan PKR, DAP dan PAS.

Sikap parochial dan kenegerian ini menambahkan pening kepala Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim apabila pendirian 'Sabah Untuk Sabah' ini disokong pula oleh  Parti Pembaharuan Negeri (STAR) yang diketuai oleh Dr Jeffrey Kitingan.

Dr Jeffrey yang dikenali sebagai salah satu 'raja lompat parti' di Sabah pernah menjadi Naib Pengerusi PKR satu ketika dulu.
Seterusnya.....  lihat di sini

CAHAYA MISTERI DARI BUKIT LADANG KEMUNING.....


SUNGAI SIPUT – Cahaya misteri berkelip-kelip dari Bukit Ladang Kemuning, ditambah dengan suara mendayu meminta pertolongan menimbulkan tanda tanya kepada sekumpulan lelaki yang sedang bermain bola sepak di Taman Yakin Mesra, di sini, kelmarin.

Saksi kejadian yang hanya ingin dikenali sebagai Ahmad, 30-an berkata, cahaya berkenaan dilihat pada jam 9.20 malam dan ia telah mengejutkan sekumpulan lelaki berkenaan.

AWAS !!! JERAT DOKTOR 'GERSANG' !!!

Mohamad Omar
DR. MOHAMAD OMAR

KUALA TERENGGANU - ‘Mat Gersang’ kembali lagi. Jika dahulu kecoh dengan kes lelaki menyamar sebagai doktor yang bertindak menghubungi pesakit wanita dan meminta melakukan aksi lucah, kes yang sama dilaporkan berulang kembali.

Terbaru, menggunakan modus operandi yang sama, seorang lelaki yang menyamar sebagai doktor di sebuah hospital, bertindak menelefon mangsanya bagi melakukan aksi lucah, minggu lalu.

3 KREW PRODUKSI DISCOVERY CHANNEL TV TERKORBAN NAHAS HELIKOPTER


LOS ANGELES - Tiga krew produksi program Discovery Channel TV terbunuh dalam nahas helikopter di utara Los Angeles, Amerika Syarikat.

Pegawai bomba tempatan, Robert Diaz berkata, kemalangan berlaku ketika kesemua krew berkenaan sedang melakukan penggambaran bagi rancangan realiti terbaru di Rosa Polsa Ranch berdekatan Acton.

“Ketiga-tiga krew maut di lokasi set penggambaran yang direka khas untuk rancangan realiti terbaru dan punca kejadian masih disiasat,” katanya.

Menurutnya, siasatan awal mendapati helikopter tersebut dipercayai terbang rendah ketika sedang melakukan penggambaran. - AP

CINA DAP KURANG AJAR, BIADAP, TUNJUK ISYARAT LUCAH PADA DYMM RAJA PERMAISURI AGONG

Kejadian berlaku di Lapangan Terbang Antarabangsa Bayang Lepas pada jam 1:05 tengah hari tadi. Seorang lelaki Cina telah menunjukkan isyarat lucah kepada konvoi DYMM Raja Permaisuri Agong dan telah ditahan oleh pihak berkuasa.


Nama: LEONG PEI KOE
No. Kad Pengenalan: 840718-10-5015
Umur: 29 tahun
Kerja: Quality Surveyor di sebuah kilang di Singapura
Pendidikan: Bsc Degree Building Economic and QS di Heriot Walt University Scotland, UK (2007)
Alamat: C18-18-9, Serina Bay, Sungai Pinang, Pulau Pinang.

 

( VIDEO ) AKSI MANJA-MANJA NAZMI FAIZ BERSAMA KEKASIH BARU....???Mungkin teman agak terlambat untuk update pasal ni....Belum pun berapa reda dengan kontroversi yang melibatkan bekas kekasihnya Tengku Fiella bersama Aidil Zafuan, kini tersebar pula video Nazmi Faiz bersama seorang gadis yang dikaitkan dengan kepulangannya ke Malaysia. 
Nazmi telah kembali ke Malaysia dan dikatakan akan bermain untuk Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) dan bukan lagi dengan pasukan Portugal, S.C. Beira Mar.