Monday 27 May 2013

DR. LILY ZUBAIDAH DEDAHKAN AMALAN RASIS DALAM POLITIK SINGAPURA


AIDCNews – 27/05/13 – Amalan rasis dipraktikkan secara berleluasa dalam politik di Singapura, dedah Profesor Dr Lily Zubaidah Rahim dalam bukunya, bertajuk “Singapore Dilemma in the Malay World,” Routledge Taylor & Francis Group, 2009.

KISAH BENAR : KUCING JADIAN WANITA DI NIGERIA


Cerita ini sebenarnya telah lama beredar dari blog ke blog.... Hari ini Admin berasa teruja untuk memaparkannya kerana teringat kisah  "MISTERI ORANG MINYAK GANGGU KETENTERAMAN FELCRA CHANGKAT LADA" yang pernah disiarkan di sini lebih kurang seminggu yang lalu. Menurut kata penduduk tempatan, orang minyak tersebut boleh bertukar menjadi kucing, katak dan sebagainya.... Mungkinkah kucing yang bertukar menjadi wanita di Nigeria itu telah datang ke Malaysia dalam bentuk 'orang minyak' dan mengganggu warga Felcra Changkat Lada....????? ha! ha! ha! ha!.....

Jom kita ikuti apa ceritanya....

( FOTO ) : MIMPI SAMPAI KE BINTANG KETUA WANITA PKR.......
Apa keroje ni yong....??? ha! ha! ha!

AWAS !!! TEH BERACUN...!!!

Hiasan

Kuala Lumpur : Lapan sampel serbuk teh yang diuji Perbadanan Bioteknologi Melaka didapati mengandungi bahan toksik yang boleh memudaratkan kesihatan pengguna termasuk menyebabkan kanser jika kandungannya berlebihan dalam darah.

ANAK BEKAS TIMB. MENTERI DIDAKWA GUNAKAN DOKUMEN PALSU UNTUK DAPATKAN PROJEK


KUALA LUMPUR  –  Seorang anak bekas timbalan menteri hari ini mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen di sini, atas pertuduhan menggunakan dokumen palsu berhubung pelaksanaan projek pembinaan jalan di Batu Pahat, Johor.

KUCING PALING AKTIF DI MALAYSIA


ZULKIFLI Mustpha, 50 dari Kampung Sireh bersama kucingnya, Osama yang dinobatkan Juara Kucing Paling Aktif dan juga memenangi anugerah Pilihan Corak Bulu dan Fizikal Paling Menarik di Pertandingan Fun Cat Show anjuran Kelab Kucing Malaysia dengan kerjasama Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (FAMA) di RTC Tunjong, Kota Bharu. FOTO: Nik Abdullah Nik Omar.

ANUGERAH ISA PERTAMA BAHRAIN UNTUK DR JEMILAH MAHMOOD


MANAMA :  Pengasas Mercy Malaysia, Tan Sri Dr Jemilah Mahmood mengharumkan nama negara setelah dinobat sebagai penerima Anugerah Isa pertama oleh Emir Bahrain.

Anugerah yang membawa hadiah wang tunai RM3 juta bersama pingat emas diterima Dr Jemilah dalam satu upacara khas dari Emir Bahrain Hamad Isa Al-Khalifa di Manama, ibu negara Bahrain pada Ahad.

TIDAK ADA KEPERLUAN UNTUK LETAK JAWATAN - TIMB. PENGERUSI SPR


SHAH ALAM  : Timbalan Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Datuk Wan Ahmad Wan Omar menegaskan tidak ada keperluan untuk beliau dan pengerusinya, Tan Sri Abdul Aziz Mohd. Yusof melepaskan jawatan yang disandangnya kini seperti yang didesak pemimpin parti pembangkang.

TIADA WANITA LAIN YANG LAYAK DIJADIKAN ISTERI KECUALI DIA - HATTAN

Hattan bakal kahwin dengan bekas isteri 21 Ogos ini

Penyanyi popular, Datuk Hattan mengesahkan bahawa dia bakal berkahwin semula dengan bekas isteri pertamanya, Arianie Mohd Abidin pada 21 Ogos akan datang yang dijangka jatuh pada 15 Ramadan.

( FOTO ) : HARGA SEBUAH KEHIDUPAN.....

They are not  aware about the advanced world.  
Sitting on the grass mat, living an  isolated life….
 


AHLI MCA DAN GERAKAN MENGKHIANATI BN...???


Kita harus membuat analisis  samada  ahli MCA yang berbangsa Cina , ahli gerakan dan komponen Barisan Nasional yang lain mengundi Barisan Nasional  dalam  PRU13 yang lepas. Sesungguhnya nombor tidak menipu. Walau dengan apa cara sekalipun kita mengira, namun kita akan tetap dapat keputusan lebih kurang hanya sepuluh peratus bangsa Cina menyokong Barisan Nasional di kawasan majoriti Cina Bandar.