Friday 6 January 2012

POSTER-POSTER PANAS MENJELANG 901...!!!

OLEH SEBAB PIHAK POLIS MEMBENARKAN 901 DI JALANKAN, TETAPI SYARAT PALING UTAMA ADALAH ==>> TIADA RISALAH ATAU SEPANDUK DENGAN COGANKATA 'BEBASKAN ANWAR 901' ATAU 'BEBASKAN ANWAR'


MAKA DI SINI ADA BEBERAPA CADANGAN POSTER YANG MUNGKIN DIMINATI OLEH -PUAK-PUAK PENYOKONG TEGAR ANWAR UNTUK DISIMPAN SEBAGAI KOLEKSI.....

YANG MANA SATU IDAMAN KALBU....

 
POSTER 1


POSTER 2


POSTER 3


POSTER 4


POSTER 5

POSTER 6


POSTER 7


POSTER 8

............to be continued

POSTER HEBAT SUMBANGAN < MYMASSA >


PAS PERAK MARAH SEKATAN KULIAH SUBUH DAN MAGHRIB..???


TAIPING :  PAS Perak mendesak sekatan mengadakan kuliah subuh dan maghrib di Masjid Daerah Taiping ditarik balik.
Setiausaha Pemudanya, Salman Saleh berkata, pihaknya sangat terkejut dengan surat yang ditampal di masjid tersebut.
“Saya sendiri terkejut apabila terbaca notis yang ditampalkan di papan kenyataan masjid tersebut ketika saya singgah menunaikan solat di situ,” katanya ketika ditemui Harakah.
Tambahnya, PAS memohon dengan kadar segera penjelasan daripada pihak Majlis Agama Islam dan Adat Melayu Negeri Perak terhadap penangguhan tersebut.
“Pihak kami berasa terpanggil tentang masalah ini dan bimbang suasana yang sedang berlaku tersebut kerana usaha ini secara jelas menghalang program atau aktiviti ilmu yang sepatutnya tidak disekat sama sekali,” ujarnya.
Justeru, PAS Perak berharap pihak yang terbabit segera memberikan penjelasan kepada kariah masjid tersebut.
***Tentu ada penjelasan di sebalik semua itu.... jika tidak masa kan Majlis Agama Islam dan Adat Melayu Negeri Perak suka-suka ati keluarkan notis tu.... mungkin kuliah tu mengandungi unsur2 politik... ataupun unsur2 memfitnah..... wallahu'alam.

PIHAK POLIS BENARKAN DEMO 901..BERSYARAT!!!

SYARAT PERHIMPUNAN 9 JANUARI..... (YANG DITETAPKAN OLEH PIHAK POLIS)
  • DILARANG BAWA RISALAH ATAU SEPANDUK TERTERA 'BEBASKAN ANWAR 901' DAN 'BEBASKAN ANWAR'.
  • DILARANG MENGGUNAKAN PEMBESAR SUARA DAN SPEAKER LOUD HAILER.
  • TIDAK DIBENARKAN MEMBUAT PENGUCAPAN AWAM.
  • DILARANG BUAT BISING HINGGA GANGGU PROSIDING MAHKAMAH.
  • DILARANG BERADA DI LUAR KAWASAN YANG DIBENARKAN UTK BERHIMPUN

  • JIKA KAWASAN BERHIMPUN TELAH PENUH PESERTA PERLU BERSURAI DAN BEREDAR SEGERA.
  • DILARANG BAWA SENJATA.
  • BERSURAI TIDAK LEWAT DARI SATU JAM SELEPAS KEPUTUSAN MAHKAMAH DIUMUMKAN.
  • PENGANJUR DAN PESERTA PERHIMPUNAN PERLU PATUH SEMUA ARAHAN POLIS DARI SEMASA KE SEMASA.
  • TIDAK DIBENARKAN LAKUKAN KHIANAT ATAU BENCANA KEPADA HARTA AWAM ATAU MANA-MANA HARTA DI KAWASAN ITU.
***Banyaknya syarat... duduk kat umah main PS 3 lagi baik daaaaa....

ANWAR - 'SAYA DILARANG BERSUMPAH'

Justifikasi Anwar Tidak Mahu Bersumpah..AIDCNews – 06/01/12 – Datuk Seri Anwar Ibrahim menegaskan ‘beliau dilarang bersumpah’ ketika diwawancara oleh SinarHarianWebTV, 4 Jan 2012 yang membawa maksud beliau tidak pernah berhasrat untuk melakukan acara sumpah itu untuk membersihkan dirinya daripada tuduhan melakukan aktiviti seks luar tabie terhadap bekas pembantunya, Mohd Saiful Bukhari Azlan.
Ketegasan jawapan Anwar itu sekaligus mematikan spekulasi yang mendakwa Ketua Umum PKR itu akan melakukan sumpah dalam masa terdekat untuk membersihkan namanya.

FRIENDLY DAN FLEXIBILITY FRU


Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar mengingatkan Pasukan Simpanan Persekutuan (FRU) supaya mempersiapkan mental dan fizikal mereka pada tahap yang tinggi.
Katanya, anggota FRU juga mesti menjaga gerak-geri, nama baik pasukan serta senantiasa memberikan perkhidmatan terbaik dalam setiap tugasan kerana ada pihak yang tidak berpuas hati serta mempunyai agenda tersembunyi seringkali sengaja mencari kesalahan untuk mencalarkan imej pasukan.
“FRU juga perlu menggunakan pendekatan 2F iaitu ‘Friendly and Flexibility’ yang mana pendekatan ini bukan bermakna kita harus mengalah tetapi lebih kepada menyesuaikan diri dalam apa juga bentuk tugasan, dengan seboleh-bolehnya meminimumkan kecederaan,” katanya.
Beliau berkata demikian pada majlis Perjumpaan Bersama Warga Pasukan Simpanan Persekutuan (FRU) di Pangkalan FRU Cheras di sini.
Ismail berkata,  beliau percaya pada tahap kemampuan dan kesiapsiagaan FRU dalam menangani satu lagi ujian yang akan dihadapai pasukan dalam perhimpunan yang dinamakan sebagai 901.
Menurutnya, keyakinan itu adalah atas faktor pengalaman lepas, pendedahan modul latihan yang lebih mantap berserta panduan dan bimbingan pucuk pimpinan (pasukan) yang telah diperoleh.
Malah, katanya, FRU yang memiliki kekuatan 2,400 pegawai dan anggota di seluruh negara berjaya menangani lebih 90 insiden melibatkan ketenteraman awam sejak Disember 1955 dengan cemerlang.
Mengulas isu berkaitan, katanya, polis akan menggunakan pendekatan proaktif bagi menghadapi kemungkinan perhimpunan haram yang dirancang diadakan Isnin ini.
Jelasnya, beliau telah mengarahkan Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Mohmad Salleh untuk menemui penganjur Kempen Bebaskan Anwar 901. (MyNewsHub)

ARIFF ALFIAN 'KEBAL'....???

EKSKLUSIF: Pemuda UMNO ‘Dihalang’ Temui Ariff Alfian Di Ireland!

Masih ingatkah kisah Ariff Alfian Rosli, bekas pelajar perubatan yang telah tiga tahun menghilangkan dan dipercayai berkahwin dengan teman sejenisnya di Ireland?

EKSKLUSIF: Pemuda UMNO 'Dihalang' Temui Ariff Alfian Di Ireland!

Bagi membantu kemelut ‘kehilangannya’ serta membantu pihak keluarganya dalam usaha untuk menyelesaikan notis tuntutan bayaran balik pinjaman sebanyak RM890,000 yang digunakan untuk membiayai pelajarannya, Pengerusi Biro Aduan Komuniti Pemuda UMNO, Datuk Muhd. Khairun Aseh telah terbang ke United Kingdom (UK) baru-baru ini.
Namun apa yang mengecewakan, Muhd. Khairun mendedahkan yang beliau telah ‘dihalang’ untuk bertemu dengan Ariff Alfian di sana.
” Saya telah berusaha bermacam-macam cara namun semasa berada sini , saya telah ‘dihalang’ untuk bertemu dengan Ariff Alfian….antara halangannya termasuklah undang-undang Ireland sendiri yang ‘melindungi’ pelajar tersebut.
” Patutlah ibu bapanya masih gagal menemui anak mereka sendiri walaupun sudah lapan kali ke sini dalam tempoh tiga tahun,” katanya pada Mynewshub.my dari London.
Kisah Ariff Alfian mula mendapat perhatian ramai apabila bapanya, Rosli Harun meminta pertolongan pihak Utusan Malaysia untuk mengesan anaknya itu yang gagal dihubungi sejak tiga tahun lalu.
Pesara pegawai Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) yang telah berkhidmat selama 31 tahun itu buntu mengesan anak kedua daripada empat beradik itu setelah mencuba pelbagai usaha termasuk membuat laporan kepada polis, Wisma Putra, Kedutaan Malaysia di Ireland dan Kedutaan Ireland di sini, dalam tempoh tersebut.
Namun akhirnya disahkan Ariff Alfian berada dalam keadaan selamat di sana.
Duta Malaysia ke Ireland, Datuk Ramli Naam berkata, pihaknya maklum tentang kehadiran Ariff Alfian di negara itu sejak beliau masih dalam pengajian lagi.
Bagaimanapun, katanya, pihak kedutaan dan Wisma Putra tidak boleh mendedahkan maklumat terperinci bekas pelajar tajaan Petronas itu kerana menghormati Akta Data Perlindungan Peribadi Dublin.
Dalam pada itu, Muhd. Khairun berkata, pihaknya kini sedang berusaha agar Petronas boleh menyaman Ariff Alfian di negara tersebut.
” Kita kena ingat, yang sengsara adalah mereka yang menjadi penjamin kepada wang yang dipinjamnya itu…jumlahnya bukan sedikit.
” Sebab itu antara tujuan kita hendak bertemu dengan Ariff Alfian adalah untuk memberitahunya agar tidak lari dari masalah tersebut dan menyelesaikannya segera,” tegas beliau.
Petronas menamatkan penajaan Ariff Alfian berdasarkan keputusan dan pencapaian akademik tidak memuaskan yang melanggar syarat perjanjian pinjaman.- (mynewshub.my)

LAJIM DI FITNAH...????

'Ada Pihak Cuba Bunuh Karier Politik Saya' - Lajim

‘Ada Pihak Cuba Bunuh Karier Politik Saya’ 

HULU BERNAM – Anggota Majlis Tertinggi Umno Datuk Seri Lajim Ukin Jumaat menafikan laporan sebuah portal kononnya beliau akan meninggalkan Umno dan menyertai barisan pembangkang di Sabah.

Timbalan Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan itu berkata laporan itu adalah tidak benar dan merupakan satu cubaan untuk membunuh karier politiknya.

“Ini semua kerana ada pihak yang nak bunuh karier politik saya,” katanya kepada Bernama ketika ditemui semasa program lawatan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak ke Kampung Hassan di Hulu Bernam di sini.

Sebuah portal berita baru-baru ini melaporkan bahawa Parti Maju Sabah (SAPP) mempelawa Lajim yang juga Anggota Parlimen Beaufort menyertai parti itu untuk menumbangkan Barisan Nasional dan membantu meningkatkan kesejahteraan hidup rakyat Sabah. – BERNAMA

BOLEHKAH MATAHARI DITAHAN DARI TERBENAM...???


Ðaripada Abu Hurairah r.a., dia berkata bahawa Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud, “Sesungguhnya matahari itu tidak pernah tertahan tidak terbenam hanya kerana seorang manusia kecuali untuk Yusya’ iaitu pada malam-malam dia berjalan ke Baitul Maqdis (untuk jihad).” (Hadis riwayat Ahmad dan sanadnya menepati syarat al-Bukhari)

Nabi Musa a.s. mempunyai seorang murid yang menemaninya mencari ilmu. Ðia ialah Yusya’ bin Nun dan Allah SWT telah memberikan hikmah kenabian serta mukjizat kepadanya. Setelah Nabi Musa a.s. wafat, Nabi Yusya’ a.s. membawa Bani Israil keluar dari padang pasir. Mereka berjalan sehingga menyeberangi Sungai Jordan dan akhirnya sampai di Palestin.

Ði Palestin terdapat sebuah kota yang mempunyai pagar dan pintu gerbang yang kuat. Bangunan-bangunan di dalamnya tinggi-tinggi serta mempunyai penduduk yang ramai. Nabi Yusya’ dan Bani Israil yang bersamanya mengepung kota tersebut selama enam bulan lamanya.

Akhirnya, mereka membuat keputusan untuk menyerang kota itu. Ðiiringi dengan suara laungan takbir dan berbekalkan semangat yang kuat, mereka berjaya menghancurkan pagar kota, kemudian memasukinya. Ði situ mereka mengambil harta rampasan dan membunuh dua belas ribu lelaki dan wanita. Mereka juga berjaya menawan beberapa orang kanan yang berkuasa. Akhirnya pada hari Jumaat mereka berjaya mengalahkan 11 orang raja yang berkuasa di Syam.

Peperangan itu mengambil masa yang panjang hingga ke waktu Maghrib. Ini bererti hari Jumaat akan berlalu dan hari Sabtu akan tiba. Menurut syariat mereka pada waktu itu, hari Sabtu adalah hari larangan berperang. Oleh kerana itu, Nabi Yusya’ pun berkata, “Wahai matahari, sesungguhnya engkau hanya mengikut perinta Allah SWT, begitu juga aku. Aku bersujud mengikut perintah-Nya. Ya Allah, tahanlah matahari itu untukku agar ia tidak terbenam!”

Ðengan izin Allah SWT, matahari tertahan daripada terbenam sehinggalah Yusya’ berjaya mengakluki negeri itu. Bulan turut diperintahkan agar tidak terbit.

Setelah Nabi Yusya’ bin Nun dan kaumnya dapat menguasai kota tersebut, Nabi Yusya’ memerintahkan untuk mengumpulkan harta rampasan perang untuk dibakar. Namun api tidak mahu membakarnya. Lalu beliau meminta kaumnya bersumpah. Akhirnya terbukti bahawa ada sebahagian daripada kaumnya telah melakukan khianat iaitu dengan menyembunyikan emas rampasan sebesar kepala lembu.

Orang yang khianat itu mengembalikan apa yang mereka curi daripada harta rampasan itu. Setelah dikumpulkan dengan harta rampasan yang lainnya, semua harta rampasan tersebut hangus dijilat api.

Ðemikianlah syariat yang dibawa oleh nabi sebelum Nabi Muhammad SAW yang tidak membolehkan mengambil harta rampasan perang. Untuk umat Nabi Muhammad SAW, Allah SWT telah menyempurnakan syariat-Nya dengan mengharuskan untuk mengambil rampasan perangagar dapat dimanfaatkan oleh kaum Muslimin yang terlibat dalam peperangan dan golongan fakir miskin.

Setelah Baitulmuqaddis dikuasai oleh Bani Israil, mereka aman hidup di dalamnya dan antara mereka telah dilaksanakan hukum berpandukan syariat Taurat hingga akhir hayat Nabi Yusya’ bin Nun ini. Beliau wafat pada umur 127 tahun, manakala beliau berumur 27 tahun pada ketika kewafatan Nabi Musa a.s.


AWAS!!! 10 POSITIF HIV SETIAP HARI...Surirumah Melayu paling berisiko hidap virus berbahaya


Kira-kira 10 rakyat Malaysia dikesan HIV positif setiap hari dengan surirumah terutama Melayu berisiko lebih lima kali ganda dijangkiti Human Immunoidifley Virus (HIV) akibat hubungan seksual berbanding pekerja seks yang mengamalkan seks selamat sepanjang masa bertugas.

Berdasarkan statistik Unit Kawalan Penyakit, Jabatan Kementerian Kesihatan pada 1986 hingga 2010, sebanyak 91,362 rakyat Malaysia dijangkiti HIV dengan 3,291 orang daripadanya surirumah berbanding 593 pekerja seks.

Selain itu, seramai 725 kakitangan kerajaan turut dijangkiti diikuti pelajar (312), badan beruniform (698), nelayan (3,399), pekerja industri (6,048), sektor swasta (1,500), pemandu (2,261), tidak bekerja (16,320) dan lain-lain pekerjaan (30,507).
Jangkitan HIV berdasarkan setor
Surirumah
3,291
Pekerja seks
593
Pelajar
312
Badan beruniform
698
Nelayan
3,399
Pekerja Industri
6,048
Sektor swasta
1,500
Pemandu
2,261
Tidak bekerja
16,320
Lain-lain pekerjaan
30,507
Jumlah
91,362
http://laman-seri.blogspot.comDI SINI


Mengikut pecahan kaum, seramai 65,235 daripada keseluruhan pesakit HIV berbangsa Melayu, diikuti Cina (13,283), India (7,190), Bumiputera Sabah (760), Bumiputera Sarawak (2,267), lain-lain (496), bangsa asing (1,596) dan tidak diketahui (535).

Pecahan kaum dijangkiti HIV
Melayu
65,235
Cina
13,283
India
7,190
Bumiputera Sabah
760
Bumiputera Sarawak
2,267
Lain-lain
496
Bangsa asing
1,596
Tidak diketahui
535Presiden Majlis Aids Malaysia (MAM), Tan Sri Zaman Khan berkata, demografik kajian menunjukkan wanita berisiko dijangkiti HIV bukan disebabkan kecuaian sendiri, sebaliknya jangkitan menerusi hubungan kelamin tidak selamat bersama suami.

“Wanita tidak mampu berbincang dengan suami untuk mengamalkan seks selamat mahupun menggunakan kondom sekaligus takut bertegas dan dipukul apabila melakukan hubungan tanpa penetrasi bersama suami. Apabila kita lihat statistik, sangat menyedihkan, wanita terutama surirumah di kawasan luar bandar menjadi mangsa kerana kekejaman suami sendiri. Kesan bukan hanya kepada isteri tetapi anak juga menerima kesan sosial apabila ibu bapa sakit,” katanya.


TAHUKAH ANDA..???

MANTAN TUKANG SAPU JADI PRESIDEN ZAMBIA


http://www.chinatalkingpoints.com/wp-content/uploads/2010/07/sata.jpg

Presiden terpilih Zambia Michael Sata ketika berkempen.


Pemimpin pembangkang Michael Sata (74) berhasil memenangi pemilihan presiden Zambia, Jumaat (23/9/2011). Sata mengalahkan calon incumbent Rupiah Banda untuk memimpin negara penghasil tembaga terbesar di Afrika itu.
Sata, ahli politik yang dijuluki "King Cobra" karena lidahnya yang tajam mendapat 1.150.045 suara atau 43 persen dari suara yang masuk. Dalam pemilu kali ini, dia menggunakan kenderaan politik Patriotic Front, melawan Parti Movement Multiparty Democracy yang dipimpin Banda.
Selama ini Sata dikenal sebagai ahli politik yang suka berbicara keras dalam menentang perusahaan perlombongan asing, terutama dari China. Namun, dalam kempen yang berlangsung selama enam minggu, Sata menurunkan tekanan kecamannya.
Sebaik sahaja Ketua Mahkamah Agung Zambia Ernes Sakala mengumumkan kemenangan itu, para pendukung Sata pun turun ke jalan-jalan di ibu kota Lusaka. Mereka bernyanyi untuk merayakan kemenangan.
Sata, yang dilaporkan pernah menjadi tukang sapu di Station Victoria, London, Inggris, itu pernah menjadi Gubernur Lusaka di masa pemerintahan presiden pertama Zambia, Kenneth Kaunda.
Perusahaan-perusahaan China merupakan pemain utama dalam perekonomian Zambia, dengan total pelaburan mencapai 2 billion dollar AS pada akhir tahun 2010.
Dalam awal masa kempennya, Sata menuduh perusahaan lombong China menciptakan "perhambaan" bagi rakyat Zambia karena tidak memperhatikan kebajikan pekerjanya.
Menurut para analisis politik, dukungan kaum muda merupakan salah satu penyebab kemenangan Sata. Terinspirasi gerakan revolusi yang melanda Timur Tengah dan Afrika Utara, mereka mendatangi tempat-tempat pemungutan suara.
SUMBER : kompas