Wednesday 28 November 2012

13 FAKTA YOUTUBE YANG PERLU ANDA TAHU

Youtube merupakan laman web video sharing yang paling popular abad ini sehinggakan budak-budak kecil pun tahu menonton kartun kegemaran mereka di youtube. Pengguna dapat menonton, memuat naik video dan berkongsi video mereka sendiri secara percuma di laman web ini.
Di bawah ini terdapat info atau fakta yang mungkin tidak diketahui orang ramai tentang youtube :

MAZIDUL BALUN MANIFESTO AIR PERCUMA KHALID GAGAP....!!!

ARTIKEL ini teman rembat dari blog idola teman, di sini.... 


MANIFESTO AIR PERCUMA DICURAHKAN KE LONGKANG

Pilihanraya umum, PRU 13, semakin hampir biarpun Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Razak telah mengesahkan bukan berlangsung pada bulan Disember akan datang.

Siapakah akan menentukan pemerintah negara ini?

gambar hiasan

Tentunya rakyat selaku pengundi.


Dalam PRU ke 12, negeri Selangor jatuh ke tangan Pakatan Rakyat, PR. Ramai antara penduduk negeri itu bertepuk-sorak kegembiraan kerana diperintah oleh kerajaan negeri diterajui oleh pemimpin parti pembangkang. 

Namun kegembiraan itu tidak kekal lama.

{FOTO} SADIS ~ PENJARA DI SUDAN YANG MENYAYAT HATI....!!!

Walaupun yang menghuninya adalah mereka yang melakukan jenayah.... teman akui... hampir tidak sampai hati dan luluh rasa hati teman bila menyaksikan gambar-gambar keadaan penjara di Sudan ini.  Semua kita tahu bahawa Sudan adalah di antara negara paling miskin di dunia.... (berhenti seketika sambil beristighfar)... Jadi, jika rakyatnya yang hidup di luar penjara pun dibelenggu kebuluran..apatah lagi keadaan di dalam penjara.... Difahamkan, ramai banduan di dalam penjara ini meninggal dunia bukan kerana dihukum mati tetapi mati kerana kebuluran dan penyakit..... IMEJ HANTU DIRAKAM TELEFON PINTAR...???

Imej hantu
Musa (tengah) dan Abu Bakar(kiri) menunjukkan kedudukan imej lembaga hantu yang dirakam secara tidak sengaja. Gambar kecil: Imej lembaga didakwa hantu yang berjaya dirakam.

KERIAN - Imej lembaga putih dengan lidah terjelir dan bertanduk dipercayai hantu berjaya dirakam secara tidak sengaja oleh seorang pelanggan dengan menggunakan telefon pintar di sebuah gerai makan di pekan Bagan Tiang, di sini tiga minggu lalu.

TEKS UCAPAN PENUH PAU 2012 - KETUA PERGERAKAN WANITA UMNO MALAYSIA


“Masa Depan UMNO : Beranjak Untuk Melonjak Ke Arah Kemenangan” – Shahrizat

Y.BHG. DATO’ SRI SHAHRIZAT ABDUL JALIL

KETUA PERGERAKAN WANITA UMNO MALAYSIA 

DIPERHIMPUNAN AGONG PERGERAKAN WANITA UMNO 

28 NOVEMBER 2012


AGENDA KAUM CINA LEBIH UTAMA BUAT DAP...


Bekas Naib Pengerusi DAP Tunku Aziz Tunku Ibrahim mendedahkan bahawa DAP hanya mementingkan agenda kaum Cina tetapi berselindung sebagai parti yang kononnya mendokong semua bangsa termasuk Melayu.

Beliau mencapai rumusan itu berasaskan pengalaman peribadinya selama lebih tiga tahun dalam parti berkenaan dan berpandukan dasar-dasar DAP sendiri di Pulau Pinang.

HOT !!! GANGNAM STYLE...POLICE STYLE...!!! {VIDEO}

Dalam ketegasan ketika menjalankan tugas-tugas seharian...sempat juga mereka mencuri masa untuk menari  gangnam style yang sedang menjadi kegilaan sekarang ini. Tidak diketahui video ini dirakam di mana.... tetapi telah di upload ke Youtube pada 27 September 2012 melalui akaun 53brasil. Jom saksikan kelincahan mereka.....

DENDAM PUNCA DITEMBAK DI DANOK....!!!


SUNGAI PETANI  - Seorang ahli perniagaan warga Malaysia mati ditembak semasa berada dalam keretanya di belakang sebuah hotel di pekan Danok, Thailand berhampiran pintu sempadan Bukit Kayu Hitam dekat sini malam tadi.

PEKERJA PETRONAS SELAMBA SONGLAP DUIT..!!!

Wah..!!! Benar-benar berani la mamat 2 orang ni... Mencabar kepolisian nih! Apa tidaknya, tanpa rasa takut dan bersalah, mamat-mamat ni mencuri duit di kaunter....masih dengan pakaian pekerja Petronas dan bukan sikit jumlah yang dicurinya tu... RM4k..!PONDOK TELEFON AWAM YANG UNIK DAN KREATIF,,,,,,

Telefon awam mungkin sudah tidak popular lagi selepas ramai individu mula memiliki telefon bimbit sendiri. Namun ianya masih amat berguna ketika berlakunya kecemasan. Berikut adalah antara pondok telefon yang pelik dan menarik di seluruh dunia.

telefon awam
Pondok telefon berbentuk jerung di Rusia. Hasil rekaan Renald dari Petrozavodsk.

ELLA DAH JADI PILOT....???

Semua orang tahu, penyanyi rock wanita terkenal tanahair, Ella telah pun mendirikan rumahtangga dengan seorang juruterbang Firefly, Azhar Ghazali.