Wednesday 13 May 2015

RASUAH DAN SALAH GUNA KUASA - AKAUN MENTERI MUDA SARAWAK DIBEKUKAN SPRM


KUCHING – Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) hari ini membekukan beberapa akaun bank bernilai RM4 juta milik seorang Menteri Muda Sarawak bagi membantu siasatan berhubung dakwaan rasuah dan salah guna kuasa.

ISU PEMBELIAN TANAH PUNCA PINTU KACA TABUNG HAJI CAWANGAN KANGAR DIPECAHKAN ???


BARU-BARU ini sekeping gambar memaparkan pintu kaca sebuah cawangan Tabung Haji dipecahkan telah tersebar di laman sosial hingga mengundang pelbagai spekulasi. 

PASUKAN SAR #MH370 TEMUI BANGKAI KAPAL KARAM TIADA DALAM REKOD


SYDNEY : Pasukan operasi mencari dan menyelamat (SAR) pesawat MH370 mendedahkan menjumpai sebuah bangkai kapal karam yang tiada dalam rekod sebelum ini. 

KENALI AYAH ARKA 'KIPIDAP' 'KING OF REPORT'

Di sebalik nama Abdul Rani Kulup ‘king of report’

TAMPIL dengan beret merah, berbaju seragam berwarna hitam dan merah, berkaca mata hitam walaupun dalam dewan bertutup fully air-condition, memakai 4 bentuk cincin besar yang tidak pernah lekang dari jari hantu dan jari manis di kedua-dua tangannya dan yang paling sinonim dengan lagaknya adalah tongkat yang selalu di bawa ke mana sahaja, Abdul Rani Kulup Abdullah, 60, menarik perhatian ramai dalam setiap langkah yang diambilnya. 

APA MOTIF TV3 BENARKAN EX-DAP KUTUK TUN M MELALUI SIARANNYA ???


Bukan main panjang lebar TV3 bagi peluang kepada budak tua bangsat ni mengutuk Tun M. Barua bangsat ni siapa? Apa jasa dia kepada negara? cuba tengok ada tak kesan parut di tubuh bangsat ni dalam mempertahankan agama, bangsa dan negara? Dimana budak tua  barua bangsat ni semasa Tun M memerintah negara ni dahulu?

KES TEMBAK : POLIS SABAH BURU ADIK LELAKI BEKAS MENTERI KABINET


Adik lelaki kepada Bekas Menteri Persekutuan yang diletakkan dalam senarai paling dikehendaki berhubung kes tembak seorang lelaki telah melarikan diri dari kediaman keluarganya.

MANTAN MB TERENGGANU DEDAHKAN HASIL MINYAK DAN GAS PERNAH CUBA DICAGARKAN UNTUK BAYAR HUTANG 1MDB ???


Dewan hari ini dikejutkan dengan pendedahan-demi pendedahan oleh mantan Menteri Besar Terengganu Dato’ Seri Ahmad Said ketika menyampaikan ucapan menjunjung kasih titah Ucapan PerasmianTuanku  Sultan Terengganu.