Wednesday 16 October 2013

ISU KALIMAH ALLAH : DR. MAZA BELASAH NOH GADUT


Boleh murtad jika pertikai keputusan kalimah ALLAH

SHAH ALAM - Penasihat Majlis Agama Islam Johor, Datuk Nooh Gadut menyatakan orang Islam yang mempertikaikan keputusan Mahkamah Rayuan berhubung penggunaan kalimah ALLAH boleh menjadi kafir serta murtad.

KESONGSANGAN DAP TAHAP KRONIK


Pengerusi Jawatankuasa Disiplin DAP dicabar mengeluarkan surat tunjuk sebab kepada Setiausaha Agung parti itu, Lim Guan Eng kerana didakwa menjadi punca kepada kemelut dalaman DAP sehingga memaksa pemilihan Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) diadakan semula.

Bekas Naib Pengerusi parti itu, Zulkifli Mohd. Nor berkata, cabaran itu rasional kerana sistem demokrasi adalah tunjang kepada perjuangan DAP dan oleh kerana itu sepatutnya tiada unsur pilih kasih dalam mengenakan tindakan terhadap pemimpin atau ahli yang melakukan kesilapan.

14 AJK WANITA UMNO BAHAGIAN KALABAKAN LETAK JAWATAN

pemilihan UMNO

TAWAU : Empat belas daripada 15 anggota jawatankuasa Wanita Umno Bahagian Kalabakan yang menang pada pemilihan parti itu Sabtu lepas mengambil keputusan meletak jawatan sebagai protes berhubung pemilihan itu.

10 MUSLIM TERKAYA DI DUNIA


10. Mohammed Hussein Ali Al Amoudi
Country of Citizenship: Saudi Arabia/Ethiopia
Religious Sect: Sunni
Ethnicity: Black
Net Worth: $13.5 billion
Industry: Oil, construction, mining, agriculture, hotels, hospitals, finance
Source: Corral Petroleum Holdings, MIDROC
Significance: Ethiopia’s richest man, monopolistic control of nation’s most profitable businesses

LATHEEFA KOYA MURTAD...???


Penasihat Majlis Agama Islam Johor, Datuk Nooh Gadut menyatakan orang Islam yang mempertikaikan keputusan Mahkamah Rayuan berhubung penggunaan kalimah ALLAH boleh menjadi kafir serta murtad.

RAHSIA PAUS BENEDIKTUS XV1 UNDURKAN DIRI

Paus

Seorang peneliti Saudi mengungkapkan dalam perbandingan agama, kristenisasi dan urusan Vatikan, Direktur Essam tentang alasan sebenarnya Paus Vatikan yang mengumumkan niatnya untuk mengundurkan diri, yang mengguncang komunitas Katolik di seluruh dunia, sebagai Paus pertama kali yang mengundurkan diri sejak 6 abad yang lalu.

TIADA FAKTA SEJARAH PERKATAAN ALLAH DALAM BIBLE BAHASA MELAYU

bbb

PUTRAJAYA  – Kalimah Allah yang digunakan dalam Al-Kitab (versi Bible  bahasa Melayu) dan perkataan tersebut yang digunakan dalam majalah mingguan The  Herald merupakan dua penerbitan yang berbeza.

( FOTO ) : KEDIAMAN DATUK MUKHRIZ TUN MAHATHIR

Kami menerima email dengan subjek "House Warming Party Datuk Mukhriz Mahathir" pagi tadi.  Memang cantik sekali kediaman Datuk Mukhriz Tun Mahathir seperti yang dapat dilihat di gambar yang dipaparkan. Bersing dan tersergam indah. Untuk pengetahuan semua, Datuk Mukhriz juga memiliki official website tersendiri yang beralamat di http://mukhriz.com/ .  Menurut Alexa, official website Mukhriz itu tidaklah begitu popular berbanding blog ayahandanya iaitu Tun Mahathir.  Web Mukhriz hanya berada di ranking 2,037,183 berbanding blog Che Det yang berada di ranking 32,132 ketika artikel ini ditulis.


SURAT TERBUKA AHLI PAS UNTUK HADI AWANG

Pssstt...dengar citer u dapat surat dari ahli, apa citer..?  Jangan lupa bagitau aku........

Surat yang paling ditakuti oleh Presiden PAS Abdul Hadi Awang

Sulaiman Bin Abdullah,
Ahli PAS seumur hidup,
Kg. Melayu Subang,
4700 Selangor Darul Ehsan
22 Ogos 2012

Tuan Presiden,
Parti Islam SeMalaysia

LEMBU KORBAN TAKUT DISEMBELIH REDAH LEBUHRAYA

Foto
LEMBU korban lari dua kilometer dari tempat penyembelihan.
Puchong : Pengguna yang melalui Lebuhraya Damansara Puchong (LDP) berhampiran Masjid Batu 12, Puchong di sini gempar apabila seekor lembu jantan untuk korban sempena Aidiladha terlepas dari tempat penyembelihan hingga menghalang lalu lintas, semalam.