Wednesday 10 December 2014

UM GANTUNG PENGAJIAN 2 SEMESTER KE ATAS FAHMI ZAINOL DAN 7 YANG LAIN


KUALA LUMPUR – Dua daripada lapan pelajar Universiti Malaya (UM) yang dikenakan pertuduhan mengikut Kaedah-Kaedah UM (Tatatertib Pelajar-pelajar) 1999 telah digantung pengajian selama dua semester.

MAHKAMAH PERINTAH UTUSAN MALAYSIA BAYAR RM250K KEPADA LIM KIT SIANGKUALA LUMPUR : Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini mengarahkan akhbar, Utusan Malaysia membayar ganti rugi RM250,000 kepada Ketua Parlimen DAP Lim Kit Siang selepas didapati bersalah memfitnah pemimpin veteran itu dalam satu artikel yang disiarkan akhbar tersebut.

PKR SELANGOR SEDANG BERCAKARAN PASAL 'DATO SERI'


Seperti yang kita tahu, Anwar Ibrahim telah dilucutkan darjah kebesaran 'Datuk Seri' kerana isu menderhaka kepada Sultan Selangor. Tetapi dalam segi persepsi, maruah Anwar Ibrahim semakin tercalar jika benar Azmin Ali dianugerah 'Datuk Seri'. 

KELUARGA HAMPIR PITAM ... PENGEBOM BERANI MATI DARI MALAYSIA MAUT DI SYRIA


TUMPAT : "Gelap...saya rasa gelap, macam nak pitam," kata adik kepada Ahmad Affendi Abdul Manaf, 27, sebaik dimaklumkan mengenai kisah abangnya yang menjadi pengebom berani mati di Syria yang tersiar dalam akhbar semalam.

(FOTO) MATI TERGANTUNG : WANITA SIAM DITEMUI BUNUH DIRI


Kuala Lumpur : Seorang wanita warga Thailand dipercayai membunuh diri selepas ditemui tergantung di ruang tamu rumahnya oleh teman lelaki mangsa di Flat Taman Connaught, Cheras, di sini, 7.20 malam tadi.

FELDA SAMAN NIK NAZMI RM10 JUTAKUALA LUMPUR 9 Dis - Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (Felda) mengemukakan tuntutan saman terhadap Nik Nazmi Nik Ahmad kerana mengaitkan Ketua Pengarahnya, Datuk Faizoull Ahmad dengan lelaki yang dikehendaki polis antarabangsa dalam status Facebook, 11 September lalu.