Wednesday 7 November 2012

MANUSIA PALING ANEH DI DUNIA.....

1. Thai Ngoc : Tidak Tidur selama tiga DekadeThai Ngoc, 64, mengatakan bahwa dia tidak boleh tidur setelah menderita demam pada 1973, dan sudah melalui 11,700 malam tanpa tidur.

ULAR YANG INGIN BERBASIKAL.........

Gambar: Ular Melekat Di Tayar Basikal!

Apa reaksi anda?
Tiba-tiba ada seekor ular yang 'menumpang' di roda basikal anda dan ingin 'bersiar-siar' dengan anda?
Adakah anda akan membunuhnya?
Adakah anda akan tinggalkan basikal kesayangan anda yang mahal itu...dan lari lintan-pukang?
Atau.... jika anda seorang wanita/gadis.... mungkin akan menjerit sekuat hati kerana ketakutan...!

NAZMI FAIZ ENGGAN DUDUKI SPM....???

Nazmi Faiz Mansor

Kelmarin, Bernama melaporkan, pemain bola sepak muda sensasi negara, Mohd Nazmi Faiz Mansor, 18, yang dijadual menduduki Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tahun ini, tidak berbuat demikian pada hari pertama peperiksaan itu di Sekolah Sukan Bukit Jalil (SSBJ) pada Isnin.

ALAHAI....IZZAH...!!!


Kata orang kalau kita jahil soal agama, usah berbicara mengenainya kerana mungkin apa yang kita ungkapkan diterima oleh orang lain lebih-lebih lagi jika seseorang itu bergelar wakil rakyat.

BARRACK OBAMA KEKAL PRESIDEN AMERIKA SYARIKAT

Obama Menang, Kekal Presiden AS

NEW YORK – Presiden Barack Obama berjaya mempertahankan jawatannya buat penggal kedua dengan memperoleh 281 undi pemilih – lebih 11 undi minimum yang diperlukan.

PAS BERSUBAHAT BENARKAN UMAT ISLAM MURTAD...???Agenda Plural dan fahaman liberal yang dibawa Anwar Ibrahim bukan lagi satu rahsia. Walaupun Anwar masih berdolak-dalih dan tidak berterus-terang mengenainya tetapi setiap ungkapan, ucapan dan tindakannya menyerlahkan lagi pendiriannya dalam soal ini.

TENGKU MUHAMMAD FAKHRY GAGAL SAMAN RM150 JUTAKUALA LUMPUR – Adinda Sultan Kelantan Tengku Muhammad Fakhry Petra yang memfail saman berjumlah RM150 juta terhadap polis kerana mendakwa ditahan secara salah, Rabu gagal dalam tuntutannya.

Hakim Mahkamah Tinggi Datin Zabariah Mohd Yusof menolak permohonan Tengku Muhammad Fakhry dengan kos RM40,000 di dalam kamar di sini.

KENYATAAN IZZAH SELARAS DENGAN TUNTUTAN IFC..???SURUHANJAYA ANTARA AGAMA (IFC) TUNTUT 14 PERKARA :

7 DARIPADA 14 TUNTUTAN TERSEBUT ADALAH....
1-Anak yang dilahirkan oleh ibu bapa islam tidak seharusnya secara terus menjadi orang islam.  

SELEPAS 'SANDY' BADAI BESAR DIJANGKA HENTAM AMERIKA...!!!

Ahli dari badan meteorologi Amerika, menjangkakan akan muncul lagi badai besar yang boleh menghentam Pantai Timur Amerika minggu depan. Badai ini akan muncul beberapa hari selepas “Superstorm” Sandy menghancurkan wilayah tersebut.

142.7 KG EMAS DISITA DARI 4 SYARIKAT HARAM...!!!

KUALA LUMPUR : Sejumlah 142.7 kilogram emas serta wang tunai dan wang dalam akaun bank berjumlah RM101.92 juta disita dalam serbuan oleh pihak berkuasa ke atas empat premis syarikat yang disyaki mengendalikan skim pelaburan haram menggunakan emas.

'BADANG' WANITA WARGA EMAS.....watchhaaaa!!!

Nenek perkasa

FENOMENA normal hari ini, sangat jarang atau tidak lagi akan menemui wanita warga emas pada usia 63 tahun, masih kuat dan sihat untuk melakukan kerja-kerja berat lebih-lebih lagi jika wanita itu tinggal di bandar-bandar.  Masalah sakit lutut, tekanan darah tinggi, kencing manis, lelah dan lain-lain masalah kesihatan adalah lumrah di kalangan wanita seusia begitu, di zaman ini. TETAPI, tidak bagi seorang wanita warga emas berusia 63 tahun dari TUMPAT, Kelantan ini........