Saturday 25 August 2012

BETIK HIJAU ATASI MASALAH GOUT...?


Cubalah jika anda telah mendapat asid urik selepas semua kemudaratan tidak dilakukan.

Ini adalah benar-benar berkesan, hanya campuran hijau betik kiub untuk teh hijau biasa, saudara sepupu saya cuba dan mendapati ia sangat berkesan.

Saya juga telah dikongsi dengan rakan gout untuk cuba ini ("sendi kaki" beliau mula ubah bentuk), selepas seminggu minum formula ini terdapat peningkatan yang ketara, dan selepas dua minggu sendi kaki sembuh dan kembali kepada keadaan biasa.

Ia adalah hampir tiga tahun sekarang, sakit sendi hilang, tetapi dia mengekalkan pengambilan antara 1-3 kali bulanan untuk mengelakkan berulang.

Rakan-rakan lain yang mengalami tahun masalah gout juga telah pulih.

Ia adalah baik untuk semua, malah mereka tanpa gout.

Baik formula! Adakah berkongsi dengan orang-orang yang memerlukan!

Satu urutan baik oleh Profesor Lai dari Sekolah China Farmasi:

Potong betik hijau menjadi kiub kecil, tempat ke dalam air, masak hingga mendidih, kemudian tambahkan daun teh, sama seperti proses membuat teh.

Ujian klinikal menunjukkan bahawa ini membawa kesan yang baik untuk rawatan gout, tertakluk kepada minum kerap formula ini.
Encik Liu Qing, Ketua Town Rende di Tainan, menderita selama bertahun-tahun dari sakit perut yang teruk di sekitar dinding posterior perut.

Beliau menggunakan betik hijau sebagai periuk teh untuk menyediakan teh keluarga setiap hari, selepas sebulan, keadaan penyakit kronik itu lebih baik.

Ahli keluarga beliau dengan asid urik yang tinggi juga telah sembuh oleh teh betik yang sama.

Untuk ini, Encik Liu ditanam banyak betik untuk berkongsi dengan saudara-mara dan rakan-rakan dengan penyakit yang sama.
Menurut Encik Liu, dalam memilih betik hijau sebagai wadah teh, memilih mereka bentuk yang lemak dan pendek, dengan kapasiti yang lebih besar.

Cut off bahagian atas betik, membersihkan diri benih, membuka satu lubang kecil di dinding sebelah atas untuk memudahkan menuang teh.

Buat lubang pengudaraan kecil pada penutup atas, dimasukkan ke dalam daun teh, tuangkan dalam air mendidih, letakkan penutup atas kembali ke betik, anda juga boleh menggunakan pencungkil gigi untuk mendapatkan penutup atas.

Sama seperti proses biasa penyediaan teh.

Liu suka untuk menggunakan teh Oolong sebagai rasa adalah baik.

Beliau terkejut bahawa sakit perut dia menderita selama bertahun-tahun telah sembuh selepas sebulan minum teh dari periuk betik hijau, tanpa mengambil sebarang ubat lain.

Beliau meninggal beberapa betik hijau daun rakan yang bekerja di Pusat Perubatan untuk menguji dan menganalisis kandungan.

Ujian mengesahkan bahawa enzim hadir sihat dalam betik adalah memberi manfaat kepada kesihatan manusia.

Sekarang sebagai betik dalam dusun Encik Liu menghasilkan buah-buahan saiz yang sesuai, dia akan berkongsi buah-buahan dengan keluarga dan rakan-rakan.

Xu Fuchang, seorang petani betik berpengalaman, berkata betik hijau bermakna betik masak, di mana kulit masih hijau dalam warna.

Secara umumnya, betik mengambil masa kira-kira empat bulan untuk sepenuhnya matang dan masak, tetapi kesan penyembuhan akan hilang selepas ia masak sepenuhnya.

Green betik harus dituai apabila betik berusia kira-kira tiga bulan, apabila buah-buahan yang masih firma, dan "susu betik" mengandungi tinggi enzim betik dan lain-lain bahan-bahan yang sihat.

Bukan sahaja betik hijau boleh digunakan dalam minum teh, anda juga boleh memotong mereka ke dalam kiub, dan rebus dengan tulang rusuk, atau walaupun penghirisan betik hijau menjadi kepingan halus panjang dan goreng dengan bawang putih, sangat lazat, dan tiada kesan buruk pada badan manusia.

sumber : fb Jubinz Kinsil

GAMBAR-GAMBAR FITNAH TERHEBAT PUAK-PUAK PAKATAN HARAM JADAH TERHADAP PERDANA MENTERI DS NAJIB...!!!!


Fitnah sememangnya tidak asing lagi di Malaysia, Lagi – lagi bila ia melibatkan isu politik. Fitnah bergambar antara taktik yang digunakan bagi menyampaikan mesej yang tidak benar baik juga untuk mengalih pandangan rakyat terhadap mereka. Blog Shizone dapat beberapa gambar dari internet yang lebih kepada menfitnah Kerajaan Barisan Nasional dengan menggunakan gambar pemimpin dan ahli keluarga pemimpin semata – mata untuk mengedar fahaman / info salah kepada rakyat. Jadi  beliau berkongsi 10 gambar fitnah yang ditaburkan dari pihak pembangkang atau lebih dikenali sebagai Pakatan Pembangkang.

Gambar Pertama :
Gambar DATO’ SERI DR. AHMAD ZAHID BIN HAMIDI diedit seakan memberi ucapan di Israel.

Gambar Kedua :
Datin Seri Rosmah Mansor dituduh mengawal segala tindakan Perdana Menteri.

Gambar ketiga :
Datuk Seri Najib dituduh menjamu selera dengan Mendiang Altanyuya dan Razak baginda. Walaubagaimanapun gambar ini dibuktikan palsu oleh cybertroopers pro – kerajaan.

Gambar Keempat :


Dato Seri Najib Tun Abdul Razak dituduh meminum arak dikhayalak orang ramai namun apa yang diminum adalah Arak halal tanpa alcohol yang dilabelkan “selamat” diminum oleh yang beragama islam.

Kelima:
Datuk Sri Najib juga dituduh membenarkan disapu “thilak” (abu suji hindu) namun gambar ini telah dibuktikan palsu kerana gambar ini sebenarnya diambil di India sewaktu seorang menteri india melawat kawasan terbabit.

Keenam:
Gambar banner Dato’ Seri Najib Tun Abdul Razak yang ditelahkan di Batu Caves 2 tahun lepas menjadi isu kerana banner tersebut dikatan lebih tinggi dari Patung Dewa Murugan. Kehadiran banner tersebut dalam kawasan batu caves memang tidak dinafikan tetapi ia bukanlah lebih tinggi dari Patung dewa tersebut. Ini kerana posisi kamera sewaktu mengambil gambar ini menyebabkan banner Dato’ Seri Najib nampak lebih besar.
Ketujuh :
Tambahan gambar beliau diedit lagi seakan membuat “pooja” di India. Dibukti palsu apabila kepala PM dicrop dan digantikan dengan gambar lain

Kelapan :
Caption seperti diatas
Kesembilan :
Dato Seri Najib dituduh memasuki kuil hindu di batu caves. Blogger Dhanyaraam membongkarkan bahawa PM Najib hanya masuk ke pejabat Pengurusan batu Caves yang bukan terletak dalam kuil hindu sepertimana di Fitnah.

Kesepuluh :
Gambar ini sememangnya power giler dengan menuduh Datin Seri Rosmah lebih power daripada Perdana Menteri Malaysia. Akan tetapi beberapa blogger pro – kerajaan telah membuktikan bahawa gambar ini palsu 100% akan beberapa elemen seperti kaki pegawai bengok, tangan Datin Seri Rosmah kecil, topi diatas kepala Datin Seri Rosmah.

Teman tambah,

Kesebelas :
Beberapa bulan  yang lalu pulak teman dapat gambar ni melalui laman Facebook.... gambar yang diedit dengan begitu biadap dan kurang ajar!!! Teman sempat print screen gambar tersebut bersama nama facebookers yg memaparkannya.... ANDA NILAILAH SENDIRI BETAPA CELAKANYA CYBERTROOPERS2 PUAK PAKATAN HARAM JADAH NI...!!!LELAKI GILA SEKS.... 'BALUN' ANJING BILA BEKAS ISTERI MENOLAK UNTUK BERASMARA..

Lelaki Keji Tidur Dan Lakukan Seks Dengan Anjing

Britain – Tidak dapat dibayangkan bagaimana seorang bapa kepada tiga anak lelaki sanggup melakukan hubungan seks dengan anjing selepas bekas isterinya, Kelly Thacker menolak ajakan lelaki berkenaan ke bilik tidur.
Perbuatan keji Nicholas Suanders, 46, dengan anjing peliharaannya Sasha telah dilihat oleh Kelly menyebabkan dia yang terkejut dengan aksi terkutuk itu membuat laporan polis.
Namun selepas kes dibicarakan, Suanders terlepas hukuman penjara sebaliknya diarahkan menjalani program pemulihan untuk pesalah seks bagi menghilangkan tabiat peliknya itu.
Ketika kes dibicarakan, Kelly yang memberikan keterangan memaklumkan, dia telah mengunjungi rumah bekas suaminya itu pada pukul 2 pagi selepas lelaki berkenaan bergaduh dengan teman wanitanya.
Suanders kemudiannya memasuki bilik tidur sambil berbogel sebelum mengajak Kelly melakukan hubungan seks namun wanita itu enggan dan menyatakan bahawa dia tidak berminat untuk melakukan hubungan intim.
Kelly kemudiannya turun ke bawah, namun dia naik semula ke atas selepas mendengar Suanders memanggil anjing mereka masuk ke dalam bilik.
Wanita itu kemudiannya mendapati Suanders sedang melakukan perbuatan terkutuk itu sedangkan ketika itu dua anak mereka yang telah remaja sedang tidur di bilik sebelah.
Saunders bagaimanapun menafikan tuduhan itu dengan alasan DNA anjing itu melekat di alat sulitnya kerana dia tidur berbogel bersama haiwan berkenaan.
Dalam pada itu, kesan perbuatannya telah menyebabkan anak-anaknya diejek dan masyarakat sekeliling turut memandang hina kepada keluarga berkenaan menyebabkan mereka merancang untuk berpindah dan memulakan kehidupan di tempat baru.
Dalam pada itu, peguam bela Saunders, Sarah Jenkins, berkata, adalah sukar bagi anak guamnya untuk menyekat masyarakat setempat daripada memperkatakan mengenai perkara itu.

SAMSUNG DAN APPLE .... BERSALAH!!!

Samsung, Apple Didapati Bersalah

Mahkamah Korea Selatan memutuskan firma Apple Inc. dan Samsung Electronics Co. menggunakan paten lawan masing-masing dan mengenakan pengharaman terhadap sebahagian produk dua syarikat berkenaan di sini selain diarah membayar pampasan.
Mahkamah Daerah Pusat Seoul mengarahkan Apple menarik balik iPhone 3GS, iPhone 4, iPad 1 dan iPad 2 daripada kedai di Korea Selatan manakala produk Samsung yang diharamkan ialah GalaxyS2. Produk iPhone 4S dan Galaxy S3 boleh terus dijual.
Samsung diarah membayar 25 juta won (RM66,000) kepada lawannya manakala Apple diarah membayar pesaingnya, 40 juta won (RM109,353). – AP

ANAK DERHAKA BAKAL PENGHUNI NERAKA : IBU MALANG, DIBOGELKAN ANAK DI KHALAYAK RAMAI KERANA HARTA..!!!Ibu Malang, Dibogelkan Di Khalayak Ramai
India – Anak derhaka. Itu gelaran paling sesuai untuk tiga adik beradik yang sanggup memukul serta membogelkan ibu mereka sendiri sebelum wanita itu diarak ke seluruh kampung, hanya semata-mata kerana ingin merebut hartanya.
Kejadian menyedihkan itu berlaku di perkampungan Gaya yang terletak di wilayah Bihar, Rabu lalu.
Tiga anak lelakinya, Dilip Paswan, Chhotu Paswan dan Sandeep Paswan bersama enam lagi saudara mara mereka bertindak kejam tanpa ihsan terhadap wanita tua itu.
Menurut mangsa, dia turut dipukul dengan kayu oleh penjenayah berkenaan selain rambutnya dipotong.
Dia kini dirawat di hospital selepas mengalami kecederaan di seluruh badan.
Pihak polis telah mengarahkan siasatan terperinci selepas aktivis wanita yang menerima aduan daripada wanita berkenaan, telah membuat laporan polis.
Tindakan tegas bakal diambil terhadap semua suspek termasuk anak wanita berkenaan dia atas perbuatan tidak bertamadun yang dilakukan ke atas ibu mereka sendiri.
Dalam pada itu, penduduk kampung memberitahu, wanita tersebut menyara kehidupannya dengan menyediakan makanan kepada pelajar sekolah di bawah projek makanan oleh kerajaan.
Namun anaknya yang ingin merampas harta wanita itu, telah menabur pelbagai fitnah terhadap ibu mereka dan telah menghalau dia keluar dari rumah tersebut.
Sebelum kejadian itu, salah seorang daripada anak lelakinya yang menetap di Gujarat telah datang ke kampung berkenaan dan selepas ditegur oleh penduduk kampung mengenai sikap kurang ajar mereka, dia menjadi marah.
Anaknya itu kemudiannya telah menghubungi abang-abangnya serta saudara mara yang lain, dan mereka memutuskan untuk mengajar wanita tersebut.

BURUNG PANDAI BERBAHASA JEPUN


Burung  ini ialah sejenis burung yang paling pandai menirukan suara 
manusia, tapi Abe-chanmungkin merupakan salah satu burung  
dengan kepakaran berbicara yang paling sempurna.

 
 
Dalam salah satu videonya di YouTube, dengan suaranya yang 
begitu imut dan menggemaskan,
Abe-chan terdengar sedang bercakap-cakap dengan pemiliknya. 
Sekilas percakapan antara Abe-chan
dan sang pemilik:

Abe-chan: Selamat pagi!
Pemilik: Selamat pagi juga!
Abe-chan: Aku anak yang baik kan?
Pemilik: Tentu saja. Abe-chan, aku akan pergi keluar. Dapatkan 
kamu menjaga rumah?
Abe-chan: Tentu
Pemilik: Benar? Kamu hebat. Yang baik ya, Abe-chan.
Abe-chan: OK, aku akan (baik).
Berikut videonya;