Wednesday 2 July 2014

LIMA INDIVIDU TERMASUK SEORANG PENSYARAH UM DISYAKI AHLI MILITAN DIBURU POLIS


KUALA LUMPUR – Polis memburu lima individu termasuk seorang pensyarah Universiti Malaya (UM) kerana disyaki terbabit dalam kegiatan militan di negara ini.

WAJAH DIPLOMAT MALAYSIA DALAM SERANGAN SEKSUAL DI NEW ZEALAND DIDEDAHKAN....

Muhammad Rizalman Ismail
PUTRAJAYA : Kementerian Luar akan mengetepikan kekebalan diplomatik untuk Muhammad Rizalman Ismail sekiranya New Zealand tidak menawarkan alternatif dalam menguruskan kesnya.

(FOTO) : AWAS ! JALAN JERLUS, TEROWONG BAWAH TANAH DALAM PEMBINAAN RUNTUH


KUALA LUMPUR : Sebuah terowong bawah tanah yang sedang dalam pembinaan di persimpangan lampu isyarat Jalan Imbi berhampiran Jalan Pudu di sini, runtuh jam 10.38 pagi tadi, menyebabkan laluan di situ jerlus sepanjang hampir 19 meter.

PENJELASAN MENTERI DI JABATAN PERDANA MENTERI MENGENAI STATUS AKTA HASUTAN DAN KEHARMONIAN


Saya merasa terpanggil untuk menjelaskan beberapa isu mengenai status Akta Hasutan 1948 dan penggubalan Akta Keharmonian Nasional setelah saya menerima beberapa pertanyaan berhubung perkara ini. Pada masa ini, saya sedang mengerjakan ibadah umrah di tanah suci Makkah dan demi kepentingan rakyat Malaysia, adalah wajar isu ini diperjelaskan sebaiknya.

ALGERIA KALAH BUKAN SEBAB BERPUASA


PORTO ALEGRE : Penjaga gol Algeria, Rais M’Bolhi menegaskan kekalahan 1-2 pasukannya kepada Jerman dalam masa tambahan, sekali gus tersingkir daripada saingan Piala Dunia, bukan kerana rakan pasukannya berpuasa.

KADAR BAYARAN PERMIT MASUK KENDERAAN KE SINGAPURA AKAN DINAIKKAN MULAI 1 OGOS


KUALA LUMPUR 1 Julai - Kadar bayaran Permit Masuk Kenderaan (VEP) bagi kenderaan berdaftar di luar negara yang mahu memasuki Singapura bakal dinaikkan daripada S$20 (RM51.44) kepada S$35 (RM90) sehari, berkuat kuasa mulai 1 Ogos depan.

DIPLOMAT MALAYSIA DI NEW ZEALAND DIDAKWA BUAT SERANGAN SEKSUAL

Kita dikejutkan dengan insiden seorang diplomat Malaysia yang didakwa menceroboh dan mencabul seorang gadis di New Zealand.

Di bawah adalah kenyataan Kementerian Luar Negeri dan Perdagangan New Zealand yang MiM terima.

PEMIMPIN PKR SARAWAK, JADIKAN KLINIK MILIKNYA 'PUSAT PENGGUGURAN JANIN' .... !!!


KHABARNYA.... Penguguran bayi secara haram sudah menjadi perniagaan bagi pemimpin PKR ini,malah klinik miliknya cukup terkenal di Bandar raya Miri. 

Ahli Parlimen Miri, Dr. Michael Teo masih tidak menerima sebarang tindakan undang-undang berhubung amalan menggugurkan bayi secara haram di kliniknya di Miri. Beberapa pendedahan sebelum ini telah dilakukan, tetapi sehingga kini, klinik miliknya itu cukup terkenal dengan operasi haram itu. 

Malah beberapa sumber memberitahu, cukup dengan hanya bermodalkan RM10,000 urusan jual beli anak di klinik itu juga boleh dilakukan.