Friday 20 December 2013

KAPAL HENG HONG KARAM, 6 ANAK KAPAL SELAMAT, 5 MASIH HILANG

Gambar file
Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (Maritim Malaysia) memulakan operasi mencari dan menyelamat lima anak kapal yang dilaporkan hilang selepas kapal yang mereka naiki karam di perairan Pengerang, awal pagi semalam.

MANGSA CULIK RAKYAT TAIWAN DI PULAU POM POM BERJAYA DISELAMATKAN


Ketua Polis Negara melalui akaun twitternya mengesahkan warga Taiwan yang diculik di Pulau Pom Pom, Sabah November lalu telah berjaya diselamatkan.

WANITA SKANDAL ADI PUTRA DICERAIKAN TALAK SATU

Nooraida Abdul Mutalib

Ahli perniagaan, Haji Amiruddin Othman, 59, hari ini mengejutkan media apabila memberitahu telah menceraikan isterinya yang dikaitkan dengan aktor Adi Putra, Nooraida Abdul Mutalib, 30.

KEHIDUPAN DI KEM PELARIAN YANG MEMILUKAN.......

Antara suasana di kem pelarian Zaatari, di Mafraq, Jordan....
Menempuh kehidupan di kem pelarian Zaatari, Jordan, bukanlah semudah disangka di mana kebanyakan mereka hilang segala harta benda selepas meninggalkan rumah di Syria dan ha­nya tinggal di khemah serba daif dan terpaksa berhimpit.

LEBUH RAYA SHAH ALAM TIDAK AKAN NAIKKAN KADAR TOL


KUALA LUMPUR 19 Dis. - Kadar Tol di Lebuh Raya Shah Alam (LSA) tidak akan mengalami sebarang kenaikan tahun hadapan.

EDAR DADAH - IMPIAN BERKAHWIN HANCUR......WARGA FILIPINA BERDEPAN HUKUMAN GANTUNG SAMPAI MATI


ALOR SETAR - Hasrat seorang operator mesin jentera berat warga Filipina untuk melangsungkan perkahwinannya berkecai apabila berdepan hukuman gantung sampai mati atas kesalahan mengedar dadah jenis Methampetamine seberat 3.8 kilogram, tahun lalu, di sini, semalam.

HINA NABI MUHAMMAD SAW - PELAJAR KOLEJ SWASTA DISERAH KEPADA POLIS


Seorang pelajar sebuah kolej swasta yang didakwa menghina Nabi Muhamad serta mengaitkan bangsa Melayu sebagai khinzir dalam laman sosial Facebook miliknya ditahan di rumah keluarganya di Permyjaya di sini, semalam.

PENCARUM MENINGGAL DUNIA - KWSP SEDIAKAN BANTUAN RM2,500 UNTUK AHLI KELUARGA


PERHATIAN kepada semua orang yang mempunyai akaun KWSP!

Tidak kira berapa umur anda, tidak kira berapa lama anda memegang akaun KWSP anda, tidak kira berapa banyak wang yang anda ada di dalam anda akaun KWSP, dan kira berapa lama anda telah membayar kepada KWSP, mengikut Undang-undang Kerajaan, KWSP perlu membayar RM 2500 untuk keluarga pemegang akaun KWSP apabila dia / dia mati (ahli keluarga perlu menuntut RM 2500 dalam tempoh 6 bulan).

( FOTO ) - KILANG KIMIA DI PELABUHAN KELANG TERBAKAR


DIKHABARKAN.... sebuah kilang memproses bahan kimia di Solok Sultan Sulaiman 1, Bandar Sultan Sulaiman, Klang telah terbakar sebentar tadi....