Monday 12 August 2013

SEMUA PASAL 'AWAKENING' TIDAK MELIBATKAN PAK LAH KECUALI SETUJU UNTUK DI WAWANCARA...???


awake

SEJAK dua tiga hari yang lepas, banyak berita diterbit mengenai ‘buku Pak Lah’.
Isu ini juga mendapat liputan luas dalam media sosial dengan pelbagai reaksi dan komen.
Sebelum saya memberi apa-apa komen, mungkin saya perlu memberi sedikit penjelasan tentang buku tersebut.

JATA NEGARA KENA CURI LAGI

Post Pic

KUALA LUMPUR : Jata negara sekali lagi dicuri dari Istana Negara lama.
  
Objek logam yang berukuran 59 sentimeter itu telah dipasang di sepanjang dinding pagar di istana lama, yang kini merupakan Muzium Diraja, di Jalan Istana di sini.
Pada bulan Mei tahun lalu, 11 daripadanya telah dicuri.

MARI KENALI SYIAH MELALUI CARA MEREKA BERSOLAT.... SEMOGA KITA TIDAK TERSESAT..!!!

Ini Dia Cara Orang Syiah Solat  1

Syiah mengamalkan ajaran yang lari dari ajaran Ahli Sunnah dan jauh dari wahyu, golongan ini mereka-reka hukum dan mengadakan perkara bid'ah yang sesat dan menyesatkan, moga-moga kita dijauhi daripada golongan Syiah ini yang merosakkan akhidah umat Islam.

PM NORWAY MENYAMAR JADI PEMANDU TEKSI UNTUK SURVEY MASALAH RAKYAT...


OSLO : Perdana Menteri Norway Jens Stoltenberg mendedahkan pada Ahad lalu bahawa beliau telah menyamar sebagai pemandu teksi  dalam usaha untuk mengetahui masalah sebenar pengundi.

KISAH 'LAWAK KE DER...' USTAZ KAZIM ELIAS


Kisah-kisah lucu ini adalah berdasarkan pengalaman hidup yang pernah dilalui oleh Al Aadhil Ustaz Mohd Kazim Elias AlHafiz yang diambil dari Fanpage beliau..Bila baca confirm ketawa sorang-sorang....

GUA MUSANG DILANDA BANJIR : 3 JALAN UTAMA DITUTUP....RAMAI TERKANDAS...

Deretan kedai di jalan simpang Kampung Pulai dilanda banjir lumpur.

GUA MUSANG - Kejadian banjir lumpur terburuk melanda sekitar bandar ini, petang kelmarin, menyebabkan tiga jalan utama ditutup kepada semua lalu lintas dan seorang budak lelaki pula nyaris lemas dihanyutkan arus deras.

Antara jalan utama yang ditutup kerana dinaiki banjir lumpur itu di Jalan Gua Musang-Kuala Lipis berhampiran Hentian Gua Musang, Jalan Kampung Pulai dan Jalan Kampung Kerinting.

KRONOLOGI KES TEMBAK SETAKAT INI....

MEJA JUDI DI GENTING AKAN DITAMBAH 100 UNIT LAGI...???

Hiasan

BENARKAH projek RM3,000 juta bagi menaik-taraf "Kota Keriangan" Resorts World Genting (RWG) di Genting Highlands, akan turut melibatkan pertambahan 100 meja judi?

ENGGAN IKUT BERAYA, SUAMI TAMPAR ISTERI HINGGA PENGSAN....


Kuala Terengganu : Seorang isteri terpaksa beraya di hospital selepas pengsan ditampar suami berikutan pertengkaran antara mereka apabila dia enggan mengikut lelaki itu pulang beraya ke Kemaman, Jumaat lalu.

SYIAH SIMBOL KEPINCANGAN ISLAM

KEADAAN yang wujud dalam negara ini masa kini merupakan simbol kepincangan umat Islam dalam menghadapi dilema yang berunsurkan akidah dan syariah Islam. Perkara ini berlaku disebabkan oleh sikap umat Islam yang terlalu lalai menghayati konteks ajaran Islam yang sebenarnya.


Pegawai penguatkuasa Jabatan Agama Islam Perak menunjukkan gambar dan dokumen 'Mazhab Syiah' yang di rampas selepas menahan seorang wanita dan seorang lelaki dipercayai mempunyai kaitan dengan ajaran Syiah di Taiping, Perak, baru-baru ini. -BERNAMA

NGERI : PENCULIK TOREH KAKI PEMUDA SETIAP HARI SEHINGGA DAPAT WANG TEBUSAN...!!!

Foto

Kuala Lumpur : “Daging jari kaki kanan saya dihiris setiap hari manakala tangan kanan dan belakang badan ditoreh dengan pisau apabila keluarga enggan memberikan wang kepada mereka,” kata pemuda hanya mahu dikenali sebagai Am, 23, yang menjadi mangsa culik kenalannya sendiri menceritakan pengalaman ngeri dialaminya ketika umat Islam bergembira menyambut Aidilfitri.

TAKTIK KOTOR CHINA BERIKAN KEMENANGAN KEPADA LIN DAN...!!!

NAMPAK SEOLAH-OLAH DATUK LEE CHONG WEI TEWAS AKIBAT CRAMP YANG DIALAMINYA... INI BUKAN SOAL 'TAK TAHU MENARI DIKATAKAN LANTAI TIDAK RATA'.....TETAPI SEBENARNYA TUAN RUMAH TERDESAK MAHUKAN LIN DAN MENANG SEHINGGA SANGGUP GUNAKAN CARA KOTOR...!!!


LIN Dan (kanan) melihat keadaan kecederaan Lee Chong Wei sehingga pemain negara terpaksa menarik diri daripada perlawanan akhir Kejohanan Dunia di Guangzhou, semalam.

KES KERANI SEKOLAH MAUT KOTAK HITAM MELETUP : TIADA SIAPA SURUH MANGSA AMBIL BUNGKUSAN

Mohd-Yusrizal-Mat-Zain-letupan-Taman-Seri-Periuk-tumpat (4)

TUMPAT — Mohd Yusrizal Mat Zain mengalihkan objek yang diletak di bumbung kenderaan pelbagai guna (MPV) tanpa disuruh sesiapa sebelum mangsa maut apabila objek itu meletup dalam kejadian di Tumpat, Kelantan hari Ahad.