Friday 3 April 2015

SIAPA LESAPKAN WANG SIMPANAN DALAM AKAUN ZAMANI SLAM ???


Kalau diikutkan populariti kumpulan Slam, pastinya Zamani mempunyai sejumlah wang yang agak banyak di dalam akaun banknya. Hampir kesemua lagu nyanyian Zamani berhantu, dijual dengan banyak dan seringkali dimuatturun. Namun apabila bercakap tentang royalti, kebiasaannya hanya penulis dan pencipta lagu sahaja yang mendapatnya. Sementara penyanyi seringkali mendapat bayaran secara ‘one off payment’.

APABILA FAIZAL TAHIR TWEET PASAL GST......


Wow.. satu ungkapan yang sangat berani dikeluarkan oleh seorang wanita pada penyanyi Faizal Tahir.. Setiap kali dia nak kutuk Faizal dia siap tag nama Faizal dalam setiap tweetnya..

KARTUNIS ZUNAR TIDAK MENGAKU SALAH 9 PERTUDUHAN MENGHASUT


KUALA LUMPUR 3 April - Kartunis, Zulkiflee Anwar Ulhaque atau lebih dikenali sebagai Zunar hari ini mengaku tidak bersalah atas sembilan pertuduhan menghasut di laman Twitternya berhubung keputusan rayuan kes liwat, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

KUBUR NIK AZIZ DI PAGAR UNTUK ELAKKAN PERBUATAN KHURAFAT ???KOTA BHARU, – Anak kepada Allahyarham Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, Nik Mohamad Abduh Nik Abdul Aziz menjelaskan pagar yang dibina di kubur ayah adalah bertujuan untuk mengelak beberapa perbuatan bidaah.

BILA USTAZ BERCAKAP PASAL GST KHURAFAT ..... !!!


Menjelang akhir zaman memang banyak orang yang merasakan dirinya beriman dan diyakini masuk syurga akan menyalahgunakan ilmunya untuk mengeluarkan fatwa-fatwa yang tidak mengikut fakta, tetapi banyak auta dan dusta.

SEMUA TELCO CAJ GST UNTUK KAD TAMBAH NILAI... SEBELUM NI KATA TIADA GST.... WTF !!!


PUTRAJAYA: Semua syarikat telekomunikasi akan mengenakan kadar Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) enam peratus bagi setiap pembelian kad tambah nilai prabayar dengan memberi tambahan penggunaan masa berbual dan khidmat pesanan ringkas (SMS) kepada pengguna.