Tuesday 18 March 2014

#MH370 - PENDUDUK MALDIVES NAMPAK 'PESAWAT JUMBO BERWARNA PUTIH DENGAN JALUR MERAH TERBANG RENDAH' SABTU 8 MAC


PETALING JAYA : Penduduk Kuda Huvadhoo di Dhaal Atoll di Maldives dilaporkan melihat sebuah "pesawat jumbo terbang rendah" di atas rumah mereka pada awal pagi 8 Mac, hari yang sama Malaysia Airlines penerbangan MH370 hilang.

PENGALAMAN LAMPAU JALALUDDIN HASSAN NYARIS DILIWAT BOSS 'MAT SALEH'


Mungkin tidak ramai peminat mengetahui kisah hidup sebenar pelakon tersohor negara, Datuk Jalaluddin Hassan, 60. Hari ini akhbar Utusan telah berkongsi satu artikel yang menceritakan pengalaman beliau berdikari sehingga bergelar pelakon.

AURA WHITE NAFI BATALKAN KONTRAK HANEZ SURAYA ???


Berita pembatalan kontrak Hanez Suraya sebagai duta kepada produk pemutihan Aura White hangat diperkatakan sejak semalam sehingga hari ini. Ada yang mendakwa perkara itu sudah dijangka akan berlaku.

ANAK PEREMPUAN PILOT #MH370 PULANG KE MALAYSIA, PENGAWAL KESELAMATAN PELIK SIKAP ZAHARIE BERUBAH.....


Laman web berita Australia melaporkan anak perempuan kepada kapten penerbangan MH370 Zaharie Ahmad Shah terbang untuk pulang ke Malaysia dari Australia, tempat di mana dia tinggal sejak tahun 2010.

#MH370 - KAPAL TENTERA LAUT USS KIDS HENTIKAN USAHA PENCARIAN


Sebuah kapal tentera laut Amerika Syarikat, USS Kidd yang selama ini membantu dalam usaha pencarian pesawat MH370 yang hilang, akan menarik diri daripada pasukan pencarian antarabangsa itu.

2 REMAJA HILANG DI GUNUNG BUBU TELAH DITEMUI, 2 LAGI MASIH HILANG


Kuala Kangsar – Dua daripada empat remaja yang dilaporkan hilang di Gunung Bubu, Ulu Kenas, di sini sejak Ahad lalu, selamat ditemui anggota mencari dan menyelamat dalam keadaan lesu serta keletihan sebentar tadi.

LELAKI INDIA MAUT DITETAK DI PASAR SENI

Hiasan
KUALA LUMPUR 18 Mac. - Seorang lelaki berusia 29 tahun maut akibat ditetak seorang lelaki yang memakai topi keledar di Jalan Kasturi, berhadapan Pasar Seni, di sini malam tadi.

Mangsa, M.Mugunthan, 29, mati setelah mengalami kecederaan parah di beberapa bahagian badan seperti leher, lengan, perut dan jari.

- UTUSAN

PILOT #MH370 BESAN ANWAR IBRAHIM ???

#MH370 - TIADA JEJAK DI KORIDOR UTARA, 5 LANDASAN DALAM SIMULATOR DISIASATLapangan terbang di Maldives, Diego Garcia, tiga di India dan Sri Lanka ditemui

Kuala Lumpur : Pasukan penyiasat menemui perisian lima landasan sekitar Lautan Hindi dalam program simulator Kapten Zaharie Ahmad Shah yang diambil dari rumahnya, di Shah Alam pada Sabtu lalu.

LAMAN WEB BARAT DEDAH #MH370 MUNGKIN TERLIBAT KOMPLOT RAHSIA !!!


NEW YORK 17 Mac - Sebuah laman web terkenal di Amerika Syarikat (AS) mendedahkan kemungkinan pesawat MH370 terlibat dalam satu komplot rahsia seperti yang pernah berlaku pada sebuah lagi pesawat Boeing pada tahun lalu membabitkan dua penyeludup dadah antarabangsa menggunakan laluan di Lautan Hindi dalam perjalanan dari Mali dan mendarat di Papua New Guinea (PNG) untuk mengadakan pertemuan sulit dengan beberapa pegawai AS dan Vanuatu atas motif yang tidak diketahui.

FBI RAMAL PENERBANGAN MH370 TELAH MENDARAT DI LOKASI YANG TIDAK DIKETAHUI


Siasatan FBI mendapati kehilangan MH370 mungkin melibatkan ‘an act of piracy’ dan disengajakan. Tidak boleh dinafikan beratus-ratus penumpang yang menaiki pesawat masih dalam kawalan mereka di lokasi yang tidak diketahui.

#MH370 - PESAWAT DITERBANGKAN KE KAWASAN TALIBAN ???


Adalah dipercayai Boeing 777 yang hilang mungkin telah diterbangkan ke suatu tempat di Afghanistan atau bahagian Pakistan.

Kehilangan penerbangan MH370 berkemungkinan berada di pengkalan yang dikuasai oleh Taliban di Afghanistan atau di sempadan barat laut Pakistan, menurut sumber.