Tuesday 27 March 2012

FUHH!!! ANWAR SANGGUP RASUAH RM 200 JUTA DEMI SINGKIRKAN GHAFAR BABA !!!
Cukup menarik artikel Raja Petra Kamaruddin mendedahkan salahguna kuasa Anwar Ibrahim sewaktu berada dalam UMNO untuk menjatuhkan Tun Dr Mahathir dan Tun Ghafar Baba.

Yang pasti, penyokong tegar Anwar Ibrahim cukup tersentak dengan pendedahan yang dilakukan kerana selama ini Anwar Ibrahim adalah pemimpin paling maksum dan terpelihara dari sebarang dosa, rasuah, kronisme dan nepotisme.

RM 200 juta digunakan untuk menyingkirkan Tun Ghafar Baba dari kerusi Timbalan Presiden UMNO dan RM 445 juta digunakan untuk menjatuhkan Tun Dr Mahathir.

Kesemua wang diperolehi dari proksi, kroni dan sahabat beliau, taikun Cina ... Quek Leng Chan. I help you ... you help me, mantap!


Pada GWM, memang ada asas dakwaan dan tuduhan RPK terhadap Anwar Ibrahim. Asas dan dakwaan yang bukan sahaja telah lama diketahui oleh Lim Kit Siang dan Hadi Awang.

Demi kuasa, Yahudi pun ... Yahudilah, asalkan dapat merampas Putrajaya.

Persoalan paling menarik, siapa lagi yang pernah mendedahkan rasuah jutaan ringgit untuk menyingkirkan Tun Ghafar baba dan Tun Dr Mahathir selain dari RPK?


Dalam Wikipedia, cukup jelas menyatakan Anwar Ibrahim menggunakan kuasa dan pengaruh sebagai Menteri Kewangan sewaktu dalam kerajaan melakukan rasuah dan politik wang untuk menyingkirkan Tun Ghafar Baba.

Begitu juga dengan pendedahan wartawan luar, Ian Stewart melalui buku beliau The Mahathir Legacy: A Nation Divided, a Region at Risk. , bagaimana Anwar Ibrahim melakukan rasuah politik paling kotor dalam sejarah UMNO untuk menumbangkan Tun Ghafar Baba.

(NOTA : Ian Stewart memulakan kerjaya kewartawanan pada tahun 1950-an bertugas sebagai penulis/wartawan Selatan Pasifik untuk New York Times pada tahun 1974, seorang wartawan bebas yang dihormati kini menetap di Singapura. Turut menjadi penulis/wartawan bagi The Australia dan South China Post bagi artikel politik di Malaysia.)


Amat jelas pada tahun 1993 dimana beliau (Anwar Ibrahim) menggunakan rangkaian kawan-kawan, kemahiran sebagai pemidato dan sejumlah wang tunai yang besar untuk mendapatkan sokongan yang cukup bagi merampas kedudukan Timbalan Presiden UMNO dan menggantikan Ghafar Baba.

Menjelang tahun 1990-an politik wang semakin merebak kedalam UMNO, dari cawangan dan bahagian terkecil sehingga kepada barisan kanan parti, dan Anwar menggunakan sepenuhnya politik wang dan sistem naungan untuk kepentingannya.


Manakala pengikut Anwar - seperti yang disaksikan dengan mata kepala saya sendiri (Ian Stewart, penulis buku) dan wartawan-wartawan lain - telah menyerahkan paket wang untuk memperolehi sokongan pemimpin-pemimpin bahagian UMNO dalam kempen beliau menentang Ghafar Baba pada tahun 1993, Anwar telah berjaya mendapatkan sokongan mereka yang berpengaruh dalam parti dan menjanjikan jawatan penting dalam membentuk kerajaan setelah beliau mengambil alih kedudukan Dr Mahathir.

Bagaimana dengan wartawan dan penulis buku politk tempatan yang turut mengetahui nafsu rakus Anwar Ibrahim melakukan rasuah politik wang sewaktu dalam UMNO, namun mendiamkan diri kerana Anugerah Tuhan ini sudah berada dalam kem yang sama.

Dua ekor badut sarkas pembangkang, Ahmad Lutfi Othman dan Mohd Sayuti Omar a.k.a blogger MSO cukup masak mengenai politik wang dan rasuah yang diamalkan oleh Anwar Ibrahim sejak dalam UMNO.Bak kata Mohd Sayuti Omar dalam bukunya ...

Stail dan budaya Anwar sebagai "budaya untuk membuncitkan perut sendiri". Anwar banyak memikir dan menyusun strategi untuk kepentingan dirinya sehingga mengabaikan tanggungjawab kepada rakyat. Beliau lebih memikir serta mencaturkan macam mana hendak menguasai UMNO, daripada memikir macam mana hendak mengubahkan dasar pendidikan negara yang lebih kemas dan mengikut keredhaan Allah. ... Tindakan Anwar membuat klik dan menyusun kemnya

Anwar dengan skandal kewangan yang didakwa telah dilakukan oleh dua orang kepercayaannya: "Anwar dikatakan lelah menasihat kedua pegawainya itu meletakkan jawatan dalam masa 24 jam. Salah seorang yang dipecat katanya berangkat ke London untuk melanjutkan pelajaran. Kedua orang harapan Anwar ini dikatakan terlibat menipu sebuah syarikat ... yang berjumlah ratusan ribu ringgit.

Berapa lama lagi rakyat perlu berterusan mendengar pembohongan Anwar Ibrahim kononnya mahu menghapuskan rasuah kerana beliaulah Bapa Rasuah & Politik Wang No.1 UMNO suatu ketika dahulu.
SIAPA BAPA KEPADA AFIFA (ANAK SAMSIDAR)..???


Bekas Pesuruhjaya Pas Selangor, Datuk Dr. Hasan Ali mencabar Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Azmin Ali membuat penjelasan terhadap lima perkara termasuk sumber kewangan Ahli Parlimen Gombak itu serta isteri, Shamsidar Taharin yang membeli saham bernilai RM2 juta antara tahun 1992 hingga 1994.

Sedangkan, kata Hasan, Azmin ketika itu yang bekerja sebagai setiausaha sulit hanya menerima gaji kira-kira RM2,000 sebulan.

Beliau berkata, Azmin juga dicabar menafikan jika dakwaan Pengerusi Yayasan Pembangunan India Malaysia, S. A. Vickneswaran bahawa Timbalan Presiden PKR itu serta isterinya termasuk seorang ipar memiliki saham bernilai RM8.5 juta pada awal tahun 1990-an adalah tidak benar.

Hasan juga mencabar Azmin untuk menyahut cabaran blogger untuk membuat ujian DNA dijalankan kepada anak yang bernama Farah Afifa di klinik yang di iktiraf.

APAKAH 'RAHSIA SULIT' SPEAKER DUN SELANGOR..???

SHAH ALAM – Tindakan Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor, Teng Chan Kim yang menghantar mesej sulit kepada Exco-Exco Kerajaan Negeri itu ketika sidang dewan sedang berlangsung telah ‘bocor’ di kalangan ADUN Barisan Nasional (BN).
Mesej ‘sulit’ tersebut meminta agar semua barisan Exco agar mempromosikan kejayaan Kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Selangor telah tersilap dihantar kepada bekas Exco, Datuk Hasan Ali yang kini merupakan ADUN Bebas bagi DUN Gombak Setia yang dipecat sebelum ini.
Mesej tersebut kemudiannya dihantar oleh Hasan kepada ADUN BN mewakili kawasan Sri Serdang, Datuk Satim Diman.
Difahamkan dari Agendadaily.com bahawa mesej berkenaan telah menjadikan Dewan gamat seketika apabila sikap Speaker yang sepatutnya bertindak adil dan tidak menyebelahi mana-mana pihak sama ada kerajaan atau pembangkang dipertikaikan.
Meskipun mereka mendesak Chan Kim untuk meminta maaf secara terbuka atas insiden memalukan serta tidak bermaruah itu, Speaker berkenaan berkeras untuk tidak berbuat demikian.
Tindakan Chan Kim yang menyalahi etika sidang Dewan itu menyebabkan ketidakpuasan hati di kalangan ADUN-ADUN BN yang lain dan tujuh orang dari mereka nekad untuk keluar dari persidangan DUN hari ini.
Sebelum keluar dari Dewan ada kedengaran sindiran dari mereka yang menyifatkan perbuatan Chan Kim itu melambangkan ‘keadilan’ dan ‘kebebasan’ yang dilaungkan Pakatan Rakyat selama ini.
‘Rahsia’ yang bukan lagi rahsia sulit di antara Speaker DUN itu sekaligus menjadi ‘bahan lawak jenaka’ di kalangan pengamal politik di Selangor dan membayangkan bahawa Kerajaan Pakatan Rakyat di negeri itu sememangnya sentiasa tidak adil. – Mynewshub.my

BIAR BETUL..! SAMSIDAR JADI SAKSI SAMAN ANWAR - NALLA..???


Artikel menarik rakan blogger GAP:
3 hari lepas nallakarupan keluarkan kenyataan.

anwar ibrahim seorang biseksual.biseksual memberi maksud membalun lelaki dan wanita.lelaki dia balun perempuan pun dia balun.nalla cabar anwar saman dia.

hari ini, dalam keadaan keterpaksaan anwar TERPAKSA saman nalla.saman nalla RM100 juta.saman pasal anwar terpaksa saman.

kalau tak saman anwar akan disoal siasat oleh penyokong dan ahlinya.ada dua isu besar dalam kes dan isu ini.

FAKTA PERTAMA.

pada pilihanraya kecil parlimen permatang pauh tahun 2008, nalla keluarkan kenyataan bahawasanya anwar menggunakan RM60 juta wang judi magnum untuk perjalanan politiknya.

anwar saman nalla. tapi saman itu sekadar atas nama saman. sepatutnya dalam menelusuri proses saman anwar hendaklah melaksanakan tanggungjawap untuk mengheret pemfitnah ke muka pengadilan.dalam maksud dan contoh mudah.

pada 1hb anwar saman nalla, dan sepatutnya dalam tempoh 30 hari peguambela anwar menemui mahkamah/hakim untuk terus menetapkan tarikh perbicaraan.

SAYANG PERKARA INI ANWAR TAK BUAT/TAKKAN BUAT.

dalam kes saman anwar kepada nalla berkenaan duit judi, dah masuk 4 tahun selepas tarikh saman anwar tak/taknak proceed kesnya ke kamar mahkamah.

hari ini anwar saman nalla lagi. kesnya nalla tuduh nalla biseksual. kabarnya dalam tempoh 30 hari ini jika peguam/anwar tidak meneruskan tindakan maka keadaan terbalik akan berlaku.

nalla sendiri minta dia diheret jurus dihadapkan ke mahkamah !anwar taknak benda ni berlaku...

FAKTA KEDUA

hari ini nallakarupan sudah ketawa besar, macam maharaja yang baru menang perang.manakan tidak. selepas 30 hari seperti yang dimaksudkan di atas, saksi pertama yang akan nalla heret ke kandang mahkamah adalah shamsidar taharin!

CHECK MATE.

MELAMPAU!!! DONG ZONG YANG EKSTRIM


KUALA LUMPUR, 26 Mac – Gagasan Anti-Penyelewengan Selangor (GAPS) berpendapat Dong Zong wajar bertanggungjawab bila Datuk Wee Ka Siong, Timbalan Menteri Pelajaran dikatakan cuba ditumbuk dalam perhimpunan pertubuhan pendidikan Cina itu di Kajang kelmarin.
Tegas Pengerusinya, Hamidzun Khairuddin perlakuan sedemikian rupa, bukan contoh yang baik dalam sebuah negara demokratik yang merdeka seperti Malaysia.
Jelas beliau lagi hasrat Dong Zong untuk menjadi pertubuhan pendidikan ekstrim Cina di negara ini tidak akan mencapai apa-apa matlamat kecuali menjadikan kaum Melayu dan India lebih berwaspada dengan corak politik dunia pendidikan Dong Zong yang semakin buas sekarang.
“Rentak perang yang dimainkan menjelang pilihanraya membawa maksud yang pelbagai yang kadang-kadang tidak menguntung kaum Cina keseluruhannya di negara ini.
“Bayangkan jika hanya guru Melayu mengajar di SK, hanya guru India mengajar di SJKT. Munasabahkah, wajarkah, adilkah guru berbangsa Melayu dan India yang mengajar di SJKC dihumban keluar semata-mata kerana perbedaan warna kulit?,” ujarnya kepada UMNO-Online mengulas tindakan ganas terhadap Datuk Wee Ka Siong, Timbalan Menteri Pelajaran baru-baru ini di Kajang.
Tambahnya, Dong Zong juga dilihat mahu mendekatkan sistem pendidikan negara ini menghampiri sistem aparthied yang telah buat sekian lamanya ditolak oleh semua bangsa di dunia ini.
Jurang pendidikan yang semakin melebar antara golongan rakyat kata beliau lagi tentunya tidak menyumbang kepada negara yang aman, stabil dan makmur.
“Kaum Cina wajar mencari pendekatan yang lebih lunak dalam masyarakat yang berbilang ras dan keturunan di negara ini. Selamatkan negara ini dari arus ekstreme Dong Zong dalam dunia pendidikan,” ujarnya yang juga Mantan AMK Negeri Selangor.
-MediaUMNO

KARPAL SINGH DAN MAT SABU INDIVIDU PERTAMA....................???

Rupa2nya Karpal Singh adalah orang pertama yang mengisytiharkan Anwar Ibrahim adalah biseksual @ liwat iaitu di Parlimen pada Oktober 1997 dan Mat Sabu (PAS) adalah orang pertama yang gelar Anwar Ibrahim dengan gelaran 'Anwar Al-Juburi'..Salam 2 all.
Teman tertarik dengan cabaran-cabaran yang dibuat oleh beberapa tokoh yang punya hubungan rapat dengan Anwar Ibrahim dahulu. Pendedahan oleh rakan karib Anwar iaitu Datuk Nallakarupan bahawa Anwar adalah seorang pengamal seks bebas “biseksual” sangat menggemparkan. Ini diikuti dengan pendedahan demi pendedahan oleh Umi Hafilda, Datuk Eskay Shazryl Abdullah, Anuar Shaari, Senator Ezam Mohd. Nor, dan ramai lagi tentang kegiatan seksual luar tabie Anwar sangatlah membimbangkan.
Apa yang menarik perhatian teman ialah pendedahan mereka diikuti dengan cabaran supaya Anwar menyaman mereka jika ianya tidak betul. Malah ada yang mencabar supaya Anwar membuat sumpah mubahalah, mahupun sumpah la’nat untuk menafikan pendedahan mereka.
Isu ini penting kerana Anwar mahu menjadi Perdana Menteri. Dia nak jadi pemimpin negara. Kalau Anwar setakat nak jadi Presiden Kelab LBGT teman tak peduli pun. Kalau Anwar setakat nak jadi Pengerusi Badan Kebajikan Mak Nyah Sedunia teman tak kisah. Tetapi Anwar nak jadi PM! Dia nak memimpin umat Islam, rakyat Malaysia dan negara ini! Jadi soal moral, akhlak, integriti dan kewibawaan Anwar sangat penting. Kalau calon menantu pun kita sangat berkira akhlaknya, inikan pulak calon Perdana Menteri yang diwar-warkan oleh pakatan pembangkang.
Bercakap soal saman menyaman dan kredibiliti Anwar ini dalam isu seksual ini, teman rasa orang yang pertama Anwar patut saman ialah Karpal Singh. Ini kerana Karpal lah orang yang mendedahkan perlakuan seks luar tabi’e Anwar. Jangan lupa pada 22 Oktober 1997, Karpal lah yang mendedahkan Anwar sebagai peliwat didalam Parlimen. Dan Karpal lah yang mendesak Kerajaan supaya membuuat siasatan tuduhan liwat terhadap Anwar.
Karpal pada masa itu adalah peguam yang telah berjumpa dengan mangsa liwat Anwar iaitu pemandunya sendiri Azizan Abu Bakar dan juga Umi Hafilda Ali. Bukan sahaja dalam Parlimen, malah Karpal mengulangi dakwaan dia punya bukti Anwar peliwat didalam ceramah. Kata YB Wee Choo Keong, beliau mendengar sendiri ucapan Karpal Singh mendakwa Anwar peliwat di Federal Hotel.
Malahan kata YB Wee Choo Keong, disebabkan pendedahan Karpal itu lah PAS mengadakan ceramah di Taman Melewar. Beliau yang hadir diatas pentas dalam ceramah itu mendengar sendiri bagaimana pemimpin PAS mengisytihar dan melabel Anwar dengan gelaran Al-Juburi (tapi hari ni mereka pulak yang mengangkat Al-Juburi ni sebagai pemimpin agong mereka).
Bukan itu sahaja, Karpal tetap konsisten mempertikaikan kredibiliti Anwar. Ini terbukti apabila pembohongan 16 Sept terbongkar, Karpal adalah satu-satunya pemimpin pembangkang yang menegaskan Anwar tidak layak menjadi pemimpin dan Karpal mendesak Anwar supaya bertaubat dan mengundur diri daripada politik.
Tetapi yang peliknya sampai hari ni Anwar tidak pernah menyaman Karpal. Sedangkan pendedahan Karpal lah yang menyebabkan Kerajaan mengambil tindakan, menyebabkan pihak polis membuat siasatan, menyebabkan pihak pendakwaraya mendakwa Anwar, dan membawa kepada Tun Dr. Mahathir memecat Anwar. Pendekkata, pendedahan Karpal lah yang menyebabkan Anwar tersungkur.
Jadi adalah sangat tidak logik bagi Anwar jika dia langsung tidak mengambil tindakan terhadap Karpal. Amat tidak masuk aqal bagi Anwar tidak mengheret Karpal ke Mahkamah. Amat menghairankan Anwar tidak menyaman Karpal.
DAN yang paling tidak masuk akal, bukan sahaja Anwar tidak mengheret Karpal ke Mahkamah, malahan Anwar melantik Karpal menjadi peguamnya di Mahkamah dalam kes yang sama jenisnya iaitu meliwat stafnya sendiri!
Pada teman, sebelum nak menyaman Datuk Nallakarupan, sebelum nak menyaman Datuk Eskay Shazryl, sebelum nak menyaman Umi Hafilda, teman cabar Anwar supaya menyaman Karpal Singh!
So Anwar, the ball is in your hand! Now let us see whether you have the balls to sue Karpal Singh that leads to your disgraced and downfall.
Adios amigos, grasias amigos!
Wallaha’alam & wassalam!
Zulkifli Bin Noordin
Isnin
03 Jamadil Awal 1433
26 Mac 2012

AGENDA TERSIRAT PIHAK LIBERAL AGAMA

MUKADDIMAH 

KEBELAKANGAN ini suara mereka yang mahukan pemahaman mengenai Islam diubah semula semakin lantang kedengaran.
Gerakan ini yang dilihat sebagai usaha golongan Islam liberal yang mahukan lebih banyak kebebasan dalam bersuara dan berfikir selain mentafsir sendiri al-Quran mengikut kehendak sendiri.
Lebih menakutkan, mereka juga membenarkan pluralisme agama atas alasan bahawa semua agama adalah sama.
Presiden Pertubuhan Muafakat Sejahtera Masyarakat Malaysia (Muafakat), ISMAIL MINA AHMAD begitu tegas dalam hal ini yang mana, ujarnya jika tidak dikawal ia akhirnya mampu merosakkan ummah keseluruhannya.
Beliau yang juga bekas sahabat karib Anwar semasa menuntut di Universiti Malaya, ABIM dan kemudian di Yayasan Anda berkata, golongan ini bercakap ikut suka dalam memberi interpretasi tentang Islam
“ Mereka bukan sahaja mahu menyebar fahaman Islam liberal tetapi mempunyai agenda politik. Ini adalah sesuatu yang bahaya dan ini jugalah prinsip berfikirAnwar bersama orang-orangnya,” kata Ismail ketika diwawancara wartawan Mingguan Malaysia, Hafizahril Hamid baru-baru ini.
SOALAN : Bagaimana Ustaz melihat ancaman liberalisme dan pluralisme agama pada masa sekarang?


ISMAIL: Makna liberalisme itu sendiri kita boleh faham yang mana ia bererti bebas berfikir dan berbuat apa sahaja asal tidak mengganggu kebebasan orang lain. Oleh itu ada seseorang yang berpegang kepada ini akan bebas bercakap mengenai apa sahaja mengenai agama mengikut cita rasa mereka. Namun apakah benar ia tidak mengganggu orang lain kerana hakikatnya ia mengganggu orang Islam yang masih berpegang teguh kepada ajaran sebenar. Prinsip bagi mereka yang berpegang kepada pluralisme agama ada dua iaitu pertama berpegang kepadasepere aude. Ia bermaksud berani menggunakan akal dan kefahaman sendiri dalam hal ehwal agama tanpa bantuan orang lain. Ini yang dikatakan oleh seorang ahli falsafah Jerman, Emmanuel Kant dan ia diikuti oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim. Beliau pernah mengatakan bahawa, "lebih dua dekad lalu saya cuba hayati semangat sepere aude". Berdasarkan prinsip sepere aude inilah beliau bercakap ikut suka dalam memberi interpretasi tentang Islam.


Dalam sebuah buku, Apa itu Pencerahan yang ditulis oleh Kant dan diterjemah serta diterbit Institut Kajian Dasar (IKD), yang mana Khalid Jaafar yang juga arkitek liberalisme dan pluralisme agama negara ini, dalam kata pengantarnya pernah menyatakan, "ia membebaskan tenaga fikiran manusia melalui penggunaan akal sebagai alat menyoal siasat sistem politik dan amalan beragama. Ini adalah sesuatu yang bahaya dan ini jugalah prinsip berfikir Anwar bersama orang-orangnya.


Prinsip kedua seperti yang dinyatakan oleh Nurcholish Madjid, yang juga bapa liberal dan pluralisme di Indonesia bahkan Nusantara, mereka berpegang bahawa al-Quran itu sendiri adalah liberal. Nurcholish inilah yang dijadikan mentor oleh IKD kerana mereka ini tidak mempunyai idea dan kekuatan intelek. Mereka bebas memberi interpretasi mengenai kandungan al-Quran. Inilah yang dilakukan oleh Anwar Ibrahim bersama Profesor Osman Bakar. Padahal bukan semua boleh memberi interpretasi dan mentafsirkan tentang kandungan al-Quran.


SOALAN  : Apa sebenarnya agenda Islam liberal di negara ini?


ISMAIL: Jika mengikut ideologi Islam liberal Indonesia, Lutfi Shaukani antaranya yang berkata agenda liberal Islam adalah agenda politik. Mereka bukan sahaja setakat mahu menyebar fahaman Islam liberal tetapi mempunyai agenda politik. Menurut fahaman mereka untuk membentuk sistem pemerintahan ia adalah fahaman dan bikinan manusia. Apa yang dilakukan itu adalah pilihan manusia dan bukan telah ditetapkan oleh Tuhan dan syariat. Padahal dalam Islam sudah lengkap segalanya termasuk sistem politik. Namun bagi mereka sistem politik mereka adalah mengikut akal dan hawa nafsu semata-mata selain perlu bebas dan tidak terikat dengan mana-mana autoriti. Agenda kedua mereka adalah untuk mewujudkan teologi pluralisme.


Seterusnya mereka ini konon-kononnya mahu membebaskan wanita dengan memberi hak sepenuhnya sehingga boleh menceraikan suami dan sebagainya. Semua sistem ini mahu dirombak mereka. Seterusnya adalah untuk memberi promosi dan memperjuangkan supaya wujudnya kebebasan berpendapat sepenuhnya atau sebebas-bebasnya. Inilah antara agenda utama mereka yang ternyata sudah jauh terpesong. Mereka kalau boleh mengatakan al-Quran itu adalah ciptaan manusia seperti yang dipegang oleh penulis seperti Salman Rushdie. Orang seperti dia ini telah ditetapkan dalam Islam supaya dihukum bunuh. Tapi ada pula seorang tokoh politik di negara ini yang begitu menyanjung penulis ini bahawa bahasa dan penulisannya begitu hebat sekali dan saya mendengar kata-katanya ini di YouTube. Orang seperti ini bukan sahaja kita tidak boleh berkawan malah nak tengok pun tak boleh.


SOALAN : Ada berapa kelompok Islam liberal ini kalau ustaz boleh dedahkan?


ISMAIL: Terdapat tiga jenis liberal kalau saya boleh huraikan walaupun mungkin terdapat lebih daripada itu. Pertamanya liberal akidah dan golongan ini adalah paling parah. Mereka ini sudah terpesong dan akhirnya akan memegang kepada pluralisme agama. Maknanya agama apa pun boleh duduk dalam satu entiti. Padahal Islam hanya satu dan tidak ada yang lain. Oleh itu bagi mereka yang memegang kepada pluralisme agama, mereka percaya bahawa semua agama adalah sama. Ini adalah sesuatu yang bahaya kerana mereka tidak berpegang kepada tauhid. Padahal konsepsi tauhid Islam adalah terlalu jauh berbeza dengan erti tauhid bukan Islam. Sebab itu Anwar dan orang-orangnya di IKD menyatakan bahawa nama Allah itu boleh dikongsi bersama dengan bukan Islam sedang nama Allah itu adalah sesuatu yang sangat eksklusif. Ini jelas bahawa Allah adalah tidak beranak dan diperanakkan yang berbeza dengan fahaman agama Kristian dan Yahudi. Satu fahaman liberal akidah ini adalah salvation atau keselamatan.


Dalam ucapan Anwar di London School of Economics (LSE) beliau mengatakan ada keselamatan di luar Islam dan ini bermakna semua penganut agama boleh masuk Islam. Malah seorang pensyarah Seyyed Hossein Nasr yang turut dijadikan idola oleh seorang pensyarah di negara ini pernah menyatakan bahawa adalah tidak adil Tuhan jika orang bukan Islam juga turut masuk neraka. Pernah dalam satu persidangan di Phuket beberapa tahun lepas, salah seorang anak murid Seyyed Hossein Nasr berkata orang Hindu yang rajin pergi ke kuilnya akan masuk ke Syurga seperti orang Islam. Golongan ini berpegang bahawa semua orang tidak mengira agama akan masuk syurga dan ini adalah sangat bercanggah dengan Islam seperti dalam Hadis Nabi SAW: "Hanya satu kumpulan yang berjaya masuk syurga iaitu kumpulan Ahli Sunnah Wal Jamaah". Kalau tidak apa guna Nabi SAW mengajak orang Yahudi dan Nasrani masuk Islam dan menjalankan dakwah sehingga ada sahabat Nabi SAW terbunuh oleh orang Musyrik.


SOALAN : Bagaimana dengan kelompok kedua dan seterusnya?


ISMAIL: Kelompok seterusnya adalah liberal syariat seperti membenarkan kahwin campur. Ini yang cuba diketengahkan oleh puak-puak ini padahal ia adalah jelas dilarang oleh Islam dan ini akhirnya merosakkan pendirian umat Islam itu sendiri. Malah buku-buku seperti ini diterbitkan oleh IKD yang jelas mempunyai kaitan dengan Anwar. Menariknya buku-buku mengenai fahaman ini turut diterbitkan dalam bahasa Melayu dan Inggeris. Kemudian bagi yang percaya kepada fahaman liberal syariat ini mereka boleh dan dibenarkan membuat maksiat sewenang-wenangnya. Sebab itu terdapat pihak yang begitu beria-ia mempertahankan golongan LGBT dan tidak membenarkan sesiapa menahan kehendak mereka. Padahal perkara ini sangat jelas dalam Islam dan pihak pemerintah perlu tegas dalam perkara ini. Sebab itu mereka berpegang kepada liberal syariat dan mereka menentang sebarang penahanan polisi sosial.


Seterusnya adalah liberal dari segi akhlak. Mereka ini melihat soal akhlak adalah soal individu. Kerajaan tidak boleh campur tangan dalam soal akhlak individu dan oleh kerana itu seorang ahli politik negara ini mengatakan jika seseorang mahu melakukan maksiat di rumah mereka itu adalah terpulang kepada individu. Jika kita tidak menghalang perlakuan ini berlaku maka masyarakat kita adalah terdiri daripada masyarakat binatanglah. Padahal binatang pun telah ditetapkan peraturan oleh tuannya. Sebab itu kita lihat golongan ini tidak ada segan silu membuat maksiat terang-terangan. Sebab itu jika kita membiarkan golongan Islam liberal ini berleluasa struktur Islam itu runtuh sama ada dari segi akidah, syariat dan akhlak.


SOALAN : Mungkin ada hujah atau pandangan kukuh bagaimana untuk menolak sama sekali fahaman sebegini?


ISMAIL: Bagi golongan ini mereka berpandangan bahawa Islam itu adalah inklusif dan memasukkan semua agama. Kita perlu tolak fahaman bahawa Islam itu inklusif walaupun Anwar kata wujud pluralisme agama. Pihak ini sering menggunakan hujah tasauf untuk membenarkan liberalisme dan pluralisme agama maka saya mahu mengemukakan hujah mengenai kedangkalan mereka melalui pemahaman tasauf. Dalam perbincangan usuluddin dan akidah, para ahli usuluddin berpandangan bahawa hanya Islam sahaja agama yang benar. Dalam kitab Usuluddinyang dikarang oleh Ibnu Khohir al Baghdadi, mengatakan terdapat satu hadis yang diriwayatkan oleh Imam Ahmad: Jika sekiranya Nabi Musa AS itu hidup, tidak beliau akan meneruskan syariatnya melainkan beliau mengikut syariat saya (Nabi Muhammad SAW). Ini jelas menunjukkan bagaimana eksklusifnya Islam.


Hujah kedua, bagi mereka yang berpegang kepada Islam liberal ini, mereka selalu mengeluarkan hujah tasauf tinggi. Ibnu Arabi yang juga seorang guru besar dalam bidang tasauf ada menyatakan bahawa, sekiranya rasul-rasul hidup pada zaman Nabi Muhammad SAW, pastinya mereka akan mengikut baginda. Hujah ketiga adalah seperti yang dinyatakan dalam kitab Dur Al Nafis yang dikarang oleh Muhammad Nafis Al Banjari, pertama; Dan berpeganglah engkau kepada syariat Muhammadiah, kedua; Jangan melampaui syariat Muhammadiah. Jadi adalah wajib untuk melaksanakan syariat Nabi Muhammad jika tidak maka kita akan jadi kafir. Hujah keempat seperti yang dinyatakan oleh Abdul Karim Al Gili dalam bukunya Al Insannul Kamil, beliau menyatakan bahawa agama baginda Rasulullah SAW adalah sebaik-baik agama daripada semua agama. Sesiapa yang menganut agama agama selain agama yang dibawa baginda SAW adalah sesat dan akan diazab dengan dahsyat di neraka. Ini jelas menunjukkan tidak ada pluralisme agama. Yang ada hanyalah agama yang dibawa oleh Nabi Muhammad SAW. Hujah terakhir dalam kitab Mausuah al Ijma karangan Saadie Abu Jayb jilid pertama muka surat 96, beliau ada menjelaskan tidak ada agama melainkan Islam. Telah diijmakkan bahawa sesungguhnya Islam adalah Ad-Din yang mana difardukan oleh Allah ke atas manusia dan jin.


SOALAN : Maka adalah jelas bahawa pluralisme agama adalah fahaman yang sama sekali perlu ditolak?


ISMAIL: Islam menolak pluralisme agama, akan tetapi Islam tidak menolak pluraliti agama dan menerima hakikat kewujudan berbagai agama, bangsa, puak, budaya, bahasa dan sebagainya di bumi Allah ini. Islam mengiktiraf hak-hak mereka, yakni hak orang bukan Islam untuk hidup dan beramal dengan ajaran dan kepercayaan keagamaan mereka. Hal ini jelas dalam sejarah negara Islam Madinah al-Munawwarah dengan Sahifah Madinah yang terkenal itu, yang mana orang yang berlainan agama dari agama Islam, diberi perlindungan dan kebebasan yang optimum dalam kegiatan keagamaan mereka. Pengusung pluralisme agama menuduh penentang tidak memahami secara benar gagasan atau konsep pluralisme agama mereka. Pada hakikatnya, merekalah yang naif, tidak memahami dan tidak dapat membezakan antara pluraliti dengan pluralisme dan salah dalam memahami kewujudan pelbagai agama dan bangsa di Madinah al-Munawwarah itu.


Penentang pluralisme agama dari awal-awal, sudah menerima hakikat kewujudan pelbagai agama di dunia ini, hatta sejak zaman Nabi SAW lagi. Golongan Pluralis ini telah jatuh ke dalam gaung kesesatan yang dalam apabila mendakwa dan berpendirian bahawa pelbagai agama yang wujud di zaman Nabi SAW itulah pluralisme agama. Kalau semua agama itu sama, tidak perlu lagi Nabi SAW dan sahabat-sahabat berdakwah dan berjihad, mengajak orang bukan Islam menganut Islam bahkan memerangi orang murtad. Demikian juga dalam masyarakat yang berbagai bangsa, agama dan budaya yang bersifat kosmopolitan di zaman Damsyik dan Baghdad, tidak terdapat catatan yang ulama menyamakan agama Islam dengan agama lain. Kosmopolitan bukan baru bagi masyarakat Islam. Maka diversiti dan pluraliti agama serta kosmopolitan bangsa dan budaya dalam negara Islam itu tidak menukar akidah dan syariat mereka.

IMBAS ~ PAS PERAK JUAL HUDUD KEPADA DAP

LIHAT VIDEO BERIKUT :


HUDUD PERLU MENDAPAT PERSETUJUAN DAP


Hudud taruhan rundingan PAS-DAP


PAS Perak mempertaruhkan idealismenya untuk melaksanakan hukum hudud dalam perundingannya dengan DAP menjelang saat-saat awal penubuhan kerajaan campuran Perak, demikian dedah pesuruhjayanya Ahmad Awang.


Syarat DAP itu selepas ia bersetuju menerima wakil rakyat PAS Datuk Seri Ir Mohamad Nizar Jamaluddin sebagai menteri besar.


"Selepas kira-kira tiga jam perbincangan di antara pihak PAS yang diketuai saya dengan DAP yang diketuai pengerusi negeri Ngeh Koh Ham, pemimpin pusat DAP bersedia mengubah pendiriannya dengan mengenakan syarat supaya DAP diberi lapan jawatan exco dan PAS berjanji tidak melaksanakan hukum hudud dalam kerajaan campuran ini," kata Ahmad.


Dalam ucapannya bagi menyambut kejayaan parti itu mentadbir Perak yang disiarkan media rasmi PAS Harakahdaily, beliau berkata selepas campur tangan istana yang mengubah senario awal politik, tuntutan DAP agar PAS menggugurkan hudud tidak lagi berbangkit."Bagaimanapun syarat-syarat itu gugur kira-kira jam 11 malam setelah wakil PAS dan DAP dititah menghadap Tuanku di Istana Kinta," katanya.


"Yang paling penting syarat yang mereka kenakan iaitu lapan exco dan isu hudud gugur dengan sendirinya."


Ahmad mendedahkan saat-saat awal rundingan antara dua parti itu, sejurus selepas keputusan rasmi pilihanraya umum 8 Mac diketahui awal pagi keesokannya, sehingga ketegangan muncul apabila tokoh utama DAP Lim Kit Siang mengugut untuk memulaukan majlis angkat sumpah Mohamad Nizar.Ketegangan sekali lagi muncul apabila PKR tidak berpuas hati dengan pengagihan jumlah kerusi exco. Parti itu mendakwa ia menerima satu jawatan sahaja.Bagaimanapun keputusan akhir yang kekal hingga kini, DAP mendapat enam exco, PKR (tiga) dan PAS (satu).Ahmad mengulangi saat-saat bersejarah PAS di negeri itu dalam satu taklimat kepada menteri besar baru-baru ini yang dihadiri 700 pemimpin-pemimpin parti itu, termasuk peringkat cawangan, di kediaman rasmi Mohamad Nizar.Dalam ucapannya 'Enam kejayaan PAS Perak' di laman web PAS itu, Ahmad berkata kerjasama dalam pentadbiran negeri telah menjinakkan DAP yang dianggap "parti yang tidak begitu sehaluan dengan PAS" menjelang pilihanraya umum."Selepas pilihanraya ke-12 dan pembentukan kerajaan Pakatan Rakyat di Perak, pemimpin DAP bukan sahaja mudah bersefahaman dan mesra dengan pemimpin PAS di peringkat negeri, bahkan sentiasa menghormati pandangan pemimpin PAS sama ada mereka yang berada di dalam atau di luar kerajaan," katanya.Beliau turut mendedahkan, Raja Muda Perak Raja Nazrin Shah juga mula berminat mengenali Mohamad Nizar selepas hari pertama rombongan ketiga-tiga parti itu menghadap baginda di Istana Kinta."Hubungan terus terjalin melalui beberapa pertemuan dengan pihak istana ketika menghadapi saat-saat kritikal mengenai pelantikan MB dari parti PAS," tambahnya.


KAMILIA vs SHAHRIZAT !!!


Citer ni memang panas minggu lepas. Penulis sengaja tidak 'upload' citer ni sebab nak tengok dulu, apa situasi seterusnya. Benarkah seperti kata orang... dalam politik tidak ada kawan atau musuh yang kekal. Hari ini kawan, tapi politik punya pasal, esok boleh menjadi musuh yang nyata.... ATAU.....semalam adalah musuh yang sangat jahat (mungkin sampai tahap sanggup 'membunuh'), tetapi hari ini boleh jadi kawan yang karib. 

Kita ikuti kisah Datuk Kamilia Ibrahim yang begitu lantang dalam satu temubual meminta agar DS Shahrizat Abdul Jalil meletak jawatan sebagai Ketua Wanita UMNO ekoran kes NFC yang melibatkan suaminya :

Shahrizat must go, repeats Wanita Umno No. 2

KUALA LUMPUR, March 22 — Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil must quit her Wanita Umno post to preserve the credibility of the party and Barisan Nasional (BN), the wing’s number two has said.

Datuk Kamilia Ibrahim told The Star it was not enough for Shahrizat to step down as federal minister next month and urged the latter to also retire as head of Wanita Umno and Wanita BN.

Kamilia (picture) pointed out that public thought something was “morally and politically wrong” with how National Feedlot Corporation (NFCorp) was run and that this was affecting polls preparations.

NFCorp is headed by Shahrizat’s husband, Datuk Seri Mohamad Salleh Ismail, who has been charged with criminal breach of trust for allegedly misusing the cattle-rearing company’s federal loan.

“I’ve gone down to the grassroots and this is generally what the members are saying. They are finding it hard to meet the people when the image of their leader is tarnished,” Kamilia (pic, right) told the daily.

“People are poking fun at Wanita and calling us ‘cows’. The Wanita grassroots are saying it’s difficult to work (for the general election)... As a leader, we have to listen to what the grassroots are saying.”

The prime minister has already made it clear he no longer wanted Shahrizat as minister and it was now up to Wanita Umno and BN to decide if they would still accept her as their head, she added.

Shahrizat announced on March 11 that she would step down as women, family and community minister when her term as senator expires on April 8.

Her resignation came after nearly five months of allegations that she and her family had used a RM250 million government soft loan earmarked for NFCorp to pay for personal expenses.

NFCorp, which supervises the National Feedlot Centre (NFC), hit national headlines after the company made it into the Auditor-General’s Report last year for missing production targets.

IKUTI APA KOMEN RAKAN- RAKAN PENULIS:

Agak menjengkelkan bila mana ada sikap jatuh-menjatuhkan ketua berlaku didalam sayap utama UMNO, Wanita UMNO. Mereka ni buat aku rasa mual dan menyampah !


Apa motif sebenar Datuk Kamilia Ibrahim ? Apakah agenda tersembunyi yang cuba dimainkan beliau ? Sumpah, aku tak faham perangai mereka ni yang lebih sudu dari kuah. Dah sebiji perangai puak pakatan haram jadah !


Kenyataan Kamilia Ibrahim yang mendesak Sharizat meletakkan jawatan sebagai Ketua Wanita UMNO tidak lebih dari menunjukkan kerakusan kuasa dan sifat gelojoh untuk menyandang jawatan Ketua Wanita memandangkan beliau adalah Naib Wanita.


Mungkinkah Kamilia juga proksi Anwarinas ?


Agak tidak masuk akal bagi seorang yang mengeluarkan kanyataan kononnya ianya adalah desakan dari peringkat akar umbi sedangkan selama lebih 4 bulan ini, Kamilia sendiri tiada di tanah air dan berada di luar negara. Apakah Kamilia punya mukjizat atau kuasa telepati ?


Teringin aku nak bertanyakan kepada Kamilia, bila masa dan celah mana dia jumpa peringkat akar umbi ? Apakah Kamilia ingin menunjukkan bahawa beliau lebih cerdik dari Sharizat ?


Jika Kamilia merasakan dia lebih cerdik dari Sharizat, tolonglah senaraikan apakah sumbangan beliau kepada parti dan juga negara. Adakah melebihi Sharizat yang banyak jasa dan sumbangannya sehinga digeruni puak pakatan haram jadah !


Sorry to say lah, aku tak rasa Kamilia mampu meneraju sayap Wanita UMNO sekiranya dia MERAMPAS jawatan Ketua Wanita UMNO dari tangan Sharizat. Aku yakin, PM Dato' Sri Haji Mohd Najib juga berpendapat yang sama.


Pada hemat aku, Kamilia ini tidak ubah seperti pengkhianat, duri dalam daging dan api dalam sekam !


Memandangkan Kamilia menyatakan bahawa desakan beliau terhadap Sharizat meletakkan jawatan adalah idea dan petunjuk dari akar umbi, mungkin dia telah hilang rasionalnya. Hari ini, berlangsung di PWTC telah membuktikan betapa hebatnya SOKONGAN pimpinan Wanita UMNO di semua peringkat terhadap Sharizat.
Apakah ini yang dimaksudkan oleh Kamilia bahawa Wanita UMNO peringkat akar umbi mahukan Sharizat meletakkan jawatan ?


Pendapat tulus ikhlas aku, Kamilia perlu cermin diri. Sokongan tak berbelah bahagi Wanita di peringkat akar umbi telah dibuktikan hari ini. Rafidah dan Sharizat patut rasa malu kerana sokongan sebegini tidak mampu mereka miliki bahkan Anwar juga tidak mampu mendapat sokongan sebegini !


Sharizat telah menjalankan tugasnya dengan baik sebagai Ketua Wanita UMNO dan juga Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat. Sharizat tidak "deal" dengan AP atau tiada masalah seleweng mahupun masalah disiplin dan moral. Malah, setahu aku Muslimah PAS pun turut menyokong Sharizat.


Pada aku, Sharizat seorang wanita miracle yang dihormati semua pihak. Jadi, tidak hairan jika ada kawan dan lawan yang dengki dan cemburu terhadap karisma dan kecekapan Sharizat.


Tahniah aku ucapkan kepada pimpinan akar umbi Wanita UMNO yang masih rasional dan waras. Sentiasa bersatu dan bergandingan bersama pemimpin mereka disaat senang mahupun susah. Kepada pengkhianat berjawatan yang berada didalam Wanita UMNO, aku nak nasihatkan supaya mencontohi pimpinan akar umbi !


Kes NFC didalam prosiding mahkamah dan ini bukan urusan Wanita UMNO. Tak payahlah ada pihak yang nak menangguk di air keruh !


Rapatkan saf ! Perkukuhkah jentera !
Sumber : KGC

Kemudiannya... selepas majlis itu selesai...Naib Ketua Wanita Umno, Datuk Kamilia Ibrahim akan bekerjasama dengan ketua sayap itu, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil bagi memastikan kemenangan Barisan Nasional (BN) pada pilihan raya umum ke-13.Kamilia berkata, Presiden parti, Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak meminta Wanita Ummo agar berdiri teguh bersama dengan ketua sayap itu.“Dan saya sebagai naib (kepada Ketua Wanita) dan semua exco akan meneruskan memberi kepimpinan kepada Wanita di semua peringkat negeri juga bahagian sehingga ke peringkat akar umbi untuk memastikan kemenangan Barisan Nasional (BN) dalam piliharan raya umum ke-13.
“Saya sebagai (pemimpin) nombor dua mempunyai tanggungjawab yang besar untuk sama-sama memastikan bahawa Wanita Umno akan bergerak sebagai satu pasukan,” katanya kepada pemberita selepas memberi taklimat pada Perhimpunan Wanita Umno di sini, Jumaat.
Kamilia (gambar kanan bercermin mata) sebelum ini menggesa agar Shahrizat meletakkan jawatan sebagai Ketua Wanita Umno bagi mengekalkan “kredibiliti parti, sayap, BN dan kerajaan.”
Bagaimanapun, Presiden Umno juga perdana menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak berkata, Shahrizat akan kekal memegang jawatan ketua sayap bagi parti itu.
Ketika ditanya adakah beliau akan menarik balik kenyataan itu, Kamilia menjawab: “Kenyataan saya itu adalah satu kenyataan yang saya beri berlandaskan apa yang saya dapat daripada akar umbi. Itulah yang saya nyatakan dan disiarkan dalam akhbar.”
“Ia berdasarkan saya sebagai ahli Umno dan naib (kepada Ketua Wanita), mereka datang berjumpa saya. Jadi, saya nyatakan apa yang diperkatakan kepada saya,” katanya.

“Terpulang kepada anda untuk menterjemahkannya,” ujar Kamilia apabila ditanyakan sama ada kenyataan itu berdasarkan pandangan peribadinya.
Shahrizat baru-baru ini mengumumkan akan berundur daripada jawatan menteri selepas tamat tempoh senatornya pada 8 April ini dan kekal sebagai Ketua Wanita Umno..... DIALOG RAKYAT


Psssttt... adakah kerana melihat sokongan luar biasa ini menyebabkan Kamilia menukar arah semula dan menyokong Sharizat ?? Terlajak perahu boleh undur, terlajak kata buruk padahnya. Aku harap Kamilia mengambil ikhtibar dan pengajaran dari peristiwa ini dan lebih berhati-hati mengeluarkan kenyataan... Jangan selepas dikecam dan malu sebegini baru nak kona spin. Anyway, all the best kepada semua jentera wanita UMNO !!! (I4TT)

Penulis difahamkan, ketika Rafidah Aziz menyerahkan tugasnya sebagai Ketua Wanita UMNO kepada Shahrizat  sehingga ke Pemilihan di Perhimpunan Agong UMNO  pada tahun berikutnya, Kamilia adalah orang yang paling kuat menyokongnya. Tetapi kini lain pulak cakapnya.... ADAKAH KEMUNGKINAN BAHAWA KAMILIA PUNYA AGENDA PERIBADI TERTENTU DI DALAM PARTI???

TERLAJAK PERAHU ATAU KERETA BOLEH REVERSE KAMILIA oiiiii.. TETAPI TERLAJAK CAKAP NI, HEBOH SELURUH ALAM MAYA DAN IANYA SUKAR UNTUK DILUPAKAN....!!!