Wednesday 3 September 2014

(FOTO) : SARJAN TENTERA DITEMUI MATI TERGANTUNG

bunuhdiri

Seorang anggota tentera berpangkat Sarjan ditemui mati di sebuah rumah kosong di Wangsa Maju awal pagi ini (semalam).

Menurut laporan, mayat mangsa ditemui oleh seorang anggota tentera berpangkat koperal daripada cawangan selenggaraan yang secara kebetulan sedang melakukan rondaan rumah kosong di kawasan tersebut.

DI MANA GOMBANK ?? KENAPA CALON YANG MENINGGAL DIGALAKKAN MENGISI JAWATAN KOSONG ???!!!


SEPERTI kata mynewshub, ini hanyalah sekadar perkongsian dan pengajaran kepada rakyat Malaysia yang tidak menguasai Bahasa Melayu dengan baik.

Tak pasal-pasal calon yang dah 'arwah' di kawasan yang dimaksudkan digalakkan untuk mengisi jawatan kosong yang ditawarkan.... Lucu pun ada. 

Nama tempat pun salah eja... 

Adddoyyyaiiii....

JURUGAMBAR KENA TUMBUK : APA KATA WARIS MANGSA #MH17

alt

KUALA LUMPUR 3 Sept - Seorang waris kepada tiga mangsa nahas pesawat Syarikat Penerbangan Malaysia (MAS) MH17 yang didakwa mengasari seorang jurugambar mendakwa di laman sosial media bahawa keluarganya berulang kali menegaskan kepada media untuk membiarkan mereka bersendirian.

BIAR BETUL...!!! MALAYSIA NAK SEWA JET PEJUANG TAPI KEKURANGAN DANA ???!!!


BENARKAH laporan sebuah portal berita yang kononnya kerajaan Malaysia bercadang untuk menyewa jet pejuang?
Bahan berkenaan kini dikongsi di beberapa laman web dan fan page milik pembangkang.
Menerusi laporan tersebut, kerajaan dikatakan kekurangan dana untuk membiayai jet pejuang yang sepatutnya dibeli daripada syarikat pembekal, BAE System yang merupakan syarikat multinasional British yang membekalkan peralatan pertahanan, sekuriti dan aeroangkasa.

MAKAM NABI MUHAMMAD SAW AKAN DIPINDAH KE KUBUR TIDAK BERTANDA ???


Cadangan dikemukakan seorang ulama Saudi untuk memindahkan makam Nabi Muhammad (SAW) di Masjid Nabawi dan dikebumikan di sebuah kubur tidak bertanda mencetuskan kontroversi semalam.

CAHAYA ANEH DAN MISTERI GEMPARKAN PENDUDUK SABAH !!!


Sebuah cahaya misteri yang muncul di langit mengemparkan penduduknya Negeri Sabah. Cahaya misteri itu juga boleh dilihat dari Limbang, Sarawak. 

SELEPAS ISA BERJAYA DIMANSUHKAN.... KINI KEMPEN MANSUH AKTA HASUTAN PULAK... NAK DIAM JE KE !!!!


KUALA LUMPUR : Kempen #MansuhAktaHasutan yang akan dilancarkan Khamis ini merupakan 'promosi' berpanjangan selama satu tahun untuk memberi penerangan mengenai pemansuhan Akta Hasutan 1948.

Pengerusi Jawatankuasa Peguam Muda Kebangsaan, Syahredzan Johan yang merupakan balaci kepada Majlis Peguam berkata, ini merupakan kali pertama diadakan bagi menuntut Kerajaan mengotakan janji untuk memansuhkan Akta Hasutan.