Wednesday 19 February 2014

ISU KASSIM AHMAD - KENYATAAN PENUH JAKIM


BERIKUT kenyataan penuh Ketua Pengarah Jakim, Datuk Othman Mustapha mengenai Seminar Pemikiran Kassim Ahmad: Suatu Penilaian.

Jakim memandang serius dalam isu yang dibangkitkan dalam Seminar Pemikiran Kassim Ahmad: Suatu Penilaian pada 15 dan 16 Februari 2014 anjuran Ahli Jawatankuasa Sahabat Pena Pak Kassim di Yayasan Kepimpinan Perdana, Putrajaya.

TAHUKAH ANDA - KALIMAH ALLAH DIHINA DI GEREJA HOLY FAMILY KAJANG

Datuk Seri Anwar Ibrahim speaking at the hall of the Holy Family church in Kajang. –  The Malaysian Insider pic by Najjua Zulkefli, February 16, 2014.

Salam 2 all.

Saya mengecam keras kenyataan Anwar dan tindakan Gereja Holy Family (GHF) Kajang pada hari Ahad 16 Februari lepas di Gereja Holy Family Kajang (GHF) selepas upacara keagamaan mereka yang menyentuh isu kalimah Allah, yang pada saya adalah sangatlah biadap lagi kurang ajar.

SIMBAHAN CAT MERAH DAN BANGKAI AYAM DI PEJABAT TERESA COCK.... 'SOPAN'NYA CARA CAT TU DISIMBAH KAN..!!!!


TERKINI! Mungkin kerana terlalu marah akan kebiadapan wakil rakyat DAPig seko ni yang tak mahu mengaku dan memohon maaf di atas isu video klipnya yang berjodol "Onedeful Malaysia CNY 2014", maka kontrovesi ini berlarutan. Maka, Teresa Kok menerima hadiah dan  habuannya pagi ini. Dari sumber yang IBM dapat, cat merah telah disimbah di tangga ke pusat perkhidmatan Ahli Parlimen DAP Seputeh, Teresa Kok. Juga terdapat seekor bangkai ayam dan gambar Teresa. Perkara itu disedari oleh  seorang kakitangannya yang tiba di pejabat kira-kira jam 9 pagi ini. 

PERBICARAAN BERMULA - BENARKAH AZIZUL DAN SHALWATI SUKA MENDERA ANAK-ANAKNYA ???


Tiada saksi dipanggil oleh pihak pendakwa untuk memberi keterangan pada hari pertama perbicaraan pasangan rakyat Malaysia di mahkamah daerah Solna di Stockholm, Sweden, kata Pengerusi Sukarelawan Peguam Untuk Semua (Sukaguam) Datuk Khairul Anwar Rahmat.

POLIS BURU LELAKI 'SPECIES' ANWAR IBRAHIM


SABAK BERNAM – Polis melancarkan gerakan memburu seorang lelaki berusia lingkungan 30-an yang tinggal di Sungai Besar bagi membantu siasatan berhubung kes liwat yang dilaporkan berlaku petang Sabtu lalu.