Friday 16 November 2012

DIA SANGAT CANTIK..... TAPI DIA LELAKI....!!!!


Cantikkan....
Namanya Nong Poy atau lebih di kenali sebagai Saknarin Marnyaporn atau Treechada Petcharat .... ehh...banyaknya nama!!!

SIAL...!!! LELAKI DAYUS, ANIAYA BEKAS ISTERI...!!!!


Detik perkenalan seorang jururawat dan seorang doktor hingga membawa ke gerbang perkahwinan disangkakan membawa bahagia berpanjangan tetapi rupa-rupanya mengundang derita berpanjangan. Demikian nasib malang seorang janda kerana dia bukan saja ditinggalkan suaminya tanpa diberi nafkah malah lelaki yang pernah bersumpah sehidup semati dengannya itu turut bertindak kejam memalsukan tandatangannya untuk membuat pinjaman sehingga membuatkan wanita itu bakal diisytiharkan muflis. 

PENAT PUNCA KPU PERLIS LETAK JAWATAN..???

Paparan skrin laman sosial Mohsin Yusoff.


SHAH ALAM - Ketua Pemuda Umno Perlis, Mohsin Yusoff melepaskan kesemua jawatan parti yang disandangnya.

Beliau ketika dihubungi mengesahkan perkara ini dan memaklumkan akan menyerahkan surat peletakkan jawatannya kepada Presiden Umno, Datuk Seri Najib Tun Razak dalam masa terdekat. 

Bagaimanapun, beliau tetap kekal sebagai ahli Umno demi perjuangan yang dibawanya selama ini.

Peletakan jawatannya dimuat naik di laman Facebook peribadinya semalam.

"Saya sudah penat dengan jawatan Ketua Pemuda Umno Perlis. Dah cukup tiga tahun saya memegangnya, dah penat...," kata tulisan beliau pada Facebook.

Sinar Harian 16/11/12


HARUSSANI ADALAH INSAN YANG SELALU BERTAUBAT......SO..???

Harussani Zakaria

SHAH ALAM  -  "Saya sentiasa bertaubat selepas menunaikan solat, sebanyak 10 kali atas apa jua kesilapan yang dilakukan saya." Demikian menurut Mufti Perak, Tan Sri Dr Harussani Zakaria menjawab kenyataan Ketua Dewan Ulama Pas Pusat, Datuk Harun Taib semalam, yang turut meminta beliau bertaubat.

'ULAR DALAM SEMAK' PAS TUDUH HARUSSANI SESAT...???


Tertarik tentang  Dewan Ulama Pas Pusat, Datuk Harun Taib membuat teguran terbuka dalam Mutamar PAS, menuntut Nurul Izzah bertaubat dan dalam masa yang sama cuba mengalih isu menyalahkan orang lain.

"Bertaubat kalau dia (Nurul Izzah) buat salah besar... Tan Sri Harussani harus bertaubat juga kerana tidak menyokong perjuangan Islam. Dia juga harus bertaubat," 

KOMEN ORANG PAS : DARIPADA MENGAKU ISLAM, TAPI BUAT MAKSIAT, LEBIH BAIK MURTAD...!!!!Berikut adalah komen yang dihantar oleh seorang pembaca yang mengaku dirinya ahli Pas sejak tahun 1956, di artikel saya di sini >>>

Nurul Izzah betul bila dia berkata tiada paksaan dalam beragama. Kenapa puak-puak Umno ni melatah tak tentu pasal. Memang tak dinafikan orang melayu di negara ini di paksa dan di tekan supaya kekal dengan islam. Undang-undang dijadikan senjata untuk menakut-nakutkan orang melayu supaya jangan meninggalkan islam. Lebih dahsyat lagi perlembagaan penjajah yang dikekalkan oleh Umno(BN) itu sendiri seolah-olah mengugut orang melayu, " jika kau keluar dari islam kau bukan lagi orang melayu dan kau akan hilang segala hak istimewa sebagai orang melayu ". Itu bukan paksaan kah namanya ?

BAGAIMANA NIA RAMADHANI SELEPAS MELAHIRKAN....???


Masih ingat dengan Nia Ramadhani?
Pelakon cantik yang suatu waktu menghiasi banyak sinetron Indonesia yang disiarkan di layar tv di negara ini dan menjadi kegilaan ramai ..... terutama wanita yang gemar melekap depan tv untuk menyaksikan episod demi episod tanpa jemu walaupun kekadang ceritanya membosankan dan meleret-leret.
Antara sinetron yang popular yang dibintangi oleh Nia Ramadhani adalah Bawang Merah Bawang Putih.