Saturday 27 September 2014

PAS KATA DAP IKUT CARA PAP.... TAPI PAS MASIH TETAP NAK KAWAN JUGA..!!!

Photo

SHAH ALAM, 27 Sept – Mantan Ketua Dewan Pemuda PAS, Nasrudin Hasan membidas kerajaan DAP Pulau Pinang bersabit tindakannya ‘mengeluarkan’ Bendahari PAS, Iszuree Ibrahim daripada jawatankuasa tetap Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP).

MENYAYAT HATI : IBU DAN JANIN MAUT DI LANDASAN KERETAPI


Alor Setar : Seorang wanita bersama janinnya maut dipercayai digilis kereta api barang yang dalam perjalanan dari Bukit Kayu Hitam ke Pulau Pinang, berhampiran Kampung Kuala Alor, Alor Merah, dekat sini, pagi ini.

IHYA' ULUMUDDIN MENGANDUNGI HADIS PALSU ADALAH FITNAH.. ???


Oleh : Dr. Abdul Rahman Abdul Kadir

Sebenarnya ramai ulamak yg dah menegur kesalahan yg berada dalam kitab ihya ulumuddin. Kita hargai usaha yg dibuat Imam al ghazali dan tidak sepatutnya niatnya dipertikaikan. Namun....beliau bukan maksum. Jadilah seperti saintis barat.. Contoh teori atom Dalton telah digantikan dengan teori-teori atom yang lebih moden. Adakah " kemuliaan" Dalton terjejas? Tidak sama sekali. Imam al ghazali bukanlah pakar hadis seperti Imam Al-Bukhari, Imam Muslim dan seumpamanya. Maka tidak hairan jika imam-imam selepas Imam Al-Ghazali seperti Imam Al Jauzi, Imam Az Zahabi telah menegur ihya ulumuddin. Perkara ni dah umum di Timur tengah.