Saturday 1 November 2014

PIAN CECUPAK SAKIT MENTAL SELEPAS DAPAT GELARAN DATUK TIDAK DIIKTIRAF


Pelawak Pian (Cecupak) disahkan mengalami gangguan mental selepas menerima gelaran Datuk daripada kumpulan puak Naning negeri itu  pada pertengahan tahun ini.
Pian atau  Rafik Raman, 45, berkata, gelaran itu benar-benar menyumbang kepada tekanan jiwanya sehingga masalah berkenaan tidak dapat dikawal.

SERANGAN JANTUNG : MAMAT KHALID DIKEJARKAN KE ICU

Mamat Khalid

KUALA LUMPUR 1 Nov - Pengarah filem terkenal, Mamat Khalid kini terlantar di hospital apabila dia dilaporkan mengalami gangguan jantung.

Mamat Khalid dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU) dan doktor telah menasihatinya untuk berehat hingga keadaannya stabil.

UMNO SATUKAN SEPUPU TIDAK BERTEGUR SAPA 32 TAHUN IDEOLOGI POLITIK BERTENTANGAN


BESUT : Dua keluarga daripada dua beradik sepupu di Kampung Gong Penaga dekat Kuala Besut di sini yang terpisah dan tidak bertegur sapa sejak 32 tahun lalu disebabkan perbezaan ideologi politik, dipertemukan semula melalui Program Kasih Bertaut anjuran Umno Bahagian Besut pada Jumaat malam.

DUA ANAK MANGSA #MH370 FAIL SAMAN TERHADAP MAS


KUALA LUMPUR 31 Okt. - Dua anak kepada seorang penumpang pesawat MH370, hari ini memfailkan saman di Mahkamah Tinggi di sini terhadap Malaysia Airlines (MAS) dan empat yang lain untuk menuntut ganti rugi atas dakwaan memungkiri perjanjian penerbangan setelah gagal mendarat di Beijing, China tanpa sebarang butiran pengakhiran mengenai pesawat tersebut sehingga kini.

'CAN I F*CK U TODAY', DNA LELAKI Y DAN SUT BRIONI : ANTARA INTIPATI HUJAH KETUA PASUKAN PENDAKWAAN KES LIWAT II ANWARAntara hujah menarik perhatian kita dari Timbalan Pendakwa Raya, Tan Sri Dr. Muhammad Shafee Abdullah di pagi hari Jumaat, 31 Oktober 2014.

PUTING-BELIUNG MELANDA KEDAH LAGI....


TELAH dikhabarkan bahawa kejadian bencana alam puting beliung melanda lagi di Kedah. Jika sebelum ini puting-beliung telah berlaku di Pendang ( lihat di sini ) Kali ini  berhampiran Gunung Keriang dan Sungai Baru serta di Mergong berdekatan Alor Setar pula.