Wednesday 27 March 2013

KAMPUNG TANDOU AKAN DITUTUP, PENDUDUK DIPINDAH KE LOKASI SELAMAT


Lahad Datu, 27 Mac - Pasukan keselamatan memutuskan bahawa Kampung Tanduo yang menjadi lokasi pendaratan kumpulan penceroboh militan Sulu akan ditutup dan tidak lagi menjadi kawasan petempatan penduduk. 

Pesuruhjaya Polis Sabah Datuk Hamza Taib berkata semua penduduk kampung itu yang kini menghuni pusat pemindahan sementara akan dipindahkan ke satu lokasi baharu yang akan diputuskan kemudian. 

KENALI PASUKAN KHAS LAUT (PASKAL)


Pasukan Khas Laut atau nama singkatannya PASKAL merupakan pasukan elit dari Tentera Laut Diraja Malaysia. Unit ini juga yang diperkatakan sebagai sebuah pasukan elit No.1 di Malaysia kerana terkenal dengan sistem persenjataan, taktikal dan kelengkapan yang jauh lebih moden daripada pasukan-pasukan elit Angkatan Tentera Malaysia dan Polis Diraja Malaysia (PDRM) ini memulakan operasinya pada 1 Oktober 1980 dikawasan perairan Malaysia dan menjalankan 3 cabang operasi meliputi darat, laut dan udara.

STRATEGI ANWAR SELEPAS PENAMAAN CALON PRU 13 DIDEDAHKAN....!!!

Pernahkan anda lihat Najib dan Rosmah buat sidang media begini ?

TEMAN DENGAN SUKACITANYA..... ingin share dengan pembaca setia BICARA PERJUANGAN mengenai 10 point yang akan diguna pakai oleh Anwar Al-Juburi semasa Pilihanraya Umum kelak sebagaimana yang telah disenaraikan oleh YB Zul Nordin seperti berikut...

1 – Menggunakan keluarga Saiful sendiri untuk melawan Saiful. Seperti yang dibincangkan di atas, ia sudah pun berlaku. 

2 – Akan berlaku kejadian Anwar ditembak sewaktu kempen pilihanraya. Dia akan rancang suasana di mana kejadian tembakan berlaku ketika dia ada, peluru tidak kena pada dirinya, tetapi akan kena isteri atau anaknya… SELEPAS ITU, DIA AKAN KATA KERAJAAN UMNO ZALIM. Taktik raih simpati yang amat licik. Zul Noordin berkata, bunga-bunga ke arah kononnya hidup dia dalam bahaya sudah dimulakan apabila pengawal peribadi Anwar mencabut pistol ketika mengiringi Anwar dalam kereta ke satu lokasi tahun lepas. 

BANGSAT, KURANG AJAR !!! BLOGGER PEMBANGKANG PERSENDAKAN KEMATIAN SHEIKH UTHMAN EL-MUHAMMADY...!!!

uthman_mati

Tak sampai hati rasanya teman ingin paparkan semula apa yang telah ditulis oleh blogger PR mengenai kepergian ke Rahmatullah tokoh ilmuan agama tersohor tanahair, walaupun sekadar copy n paste. Mereka dengan bongkak dan takburnya mempersendakan tokoh tersebut seolah-olah tiada IMAN di hati mereka....

Begitukah akhlak dan keimanan yang diterapkan oleh PAS kepada para pengikutnya.... yang kononnya sangat islamik lebih dari orang lain..???

SESUNGGUHNYA..... KETAKSUBAN MEREKA TERHADAP PARTI IKUTAN MEREKA TELAH MEMBUATKAN MEREKA BERTAMBAH SESAT LAGI MENYESATKAN...!!!!!

Baca seterusnya .....di sini

PENGGANAS KIRAM BERBALAS SMS DENGAN INDIVIDU PEMBANGKANG MALAYSIA !!!SANGAT MENGEJUTKAN! Rupa-rupanya perancangan "mereka" bukan setakat memberi wang dan menghuru-harakan negara tetapi lebih dari itu. Kami sungguh terkejut.

Penemuan terbaru mymassa mendapati Individu Pembangkang bukan sahaja menyalurkan sejumlah wang yang besar kepada Militan Kiram, tetapi juga kami mendapat petunjuk baru yang amat-amat 'berat' di mana Individu Pembangkang turut menjanjikan beberapa perkara lain.

BOB LOKMAN MENGAKU TIDAK PANDAI BERPOLITIK DAN DIPERGUNAKAN PAS


SHAH ALAM - Bekas pelawak dan komposer, Bob Lokman mengaku dirinya dipergunakan untuk memancing kehadiran orang ramai ke ceramah-ceramah anjuran PAS.

Menurut beliau, populariti yang dimilikinya sudah cukup untuk menarik lebih ramai pengundi dan penyokong untuk hadir ke majlis-majlis ceramah PAS.

Bob juga berkata beliau hanya perlu tampil di khalayak dan tidak perlu menunjukkan sikap pandai dan tidak perlu mempunyai pengetahuan yang mendalam mengenai politik.

MAYAT REPUT TANPA KEPALA DITEMUI....ADAKAH BADAN KEPADA KEPALA DI KUIL..???


Mayat lelaki tanpa kepala

Seminggu selepas kes kepala lelaki india dijumpai tanpa badan di satu kuil hindu di Johor pada 20 Mac lalu.... LIHAT DI SINI, muncul pula mayat badan lelaki tanpa kepala di Seremban. Mayat itu dijumpai dalam keadaan reput dalam Sungai Linggi. Walaupun terpisah sebanyak 179 km, adakah mayat badan ini seorang sama dengan mayat kepala yang dijumpai di Kluang, Johor? 

Mayat seorang lelaki tanpa kepala dijumpai di dalam Sungai Linggi berhampiran Kampung Kuala Sawah, Rantau, kelmarin.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah negeri, Asisten Komisioner Hamdan Majid berkata, mayat lelaki tanpa identiti itu dijumpai oleh orang awam kira-kira jam 4 petang selepas terhidu bau busuk di kawasan itu.

PENASIHAT AGAMA SULTAN KIRAM ADALAH SEORANG PADERI...!!!Sebelum terjadinya insiden pencerobohan bersenjata di Sabah oleh sekumpulan pengganas Sulu, rakyat Malaysia tidak pernah ambil tahu siapa Pastor 'Boy' Saycon kerana nama itu tidak pun wujud dalam kamus kehidupan rakyat negara ini.

Hanya sekarang baru kita ketahui nama Pastor 'Boy' Saycon itu rupanya milik seorang paderi Kristian warganegara Filipina yang juga adalah penasihat kepada Jamalul Kiram III sejak 12 tahun lalu khususnya melibatkan hubungan asing, ekonomi dan kebudayaan.

TAHUKAH ANDA : ULAMAK PUN DAH MELUAT DENGAN PAS...!!!


Sekian lama PAS berbangga kerana mendapat dukungan kuat dari golongan alim ulama sama ada dari kalangan tok guru pondok, para pendakwah, cendekiawan agama dan mereka yang mempunyai latar belakang pengajian agama, kali ini segalanya berubah.

Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) pastinya akan diingati ramai kerana buat pertama kalinya dalam sejarah PAS akan menyertai PRU tanpa mendapat sokongan kuat dan mantap dari golongan alim ulama.

Di mana-mana sahaja pusat pengajian pondok di Kelantan tika ini, tok guru dan anak muridnya yang pro PAS semakin berkurangan, sedangkan di masa yang sama mereka yang pro UMNO terus berkembang.

Jika dulu para ulama pondok, para ustaz ustazah dan lain-lain cendekiawan Islam sukar sekali untuk dilihat turut sama memeriahkan majlis dan program anjuran UMNO, kini sebahagian besar golongan alim ulama ini pula yang sering membantu UMNO demi menumbangkan PAS di Kelantan.