Sunday 1 September 2013

KOREA JUARA HOKI PIALA ASIA 2013, KALAHKAN INDA 4 - 3


Korea Selatan muncul juara Hoki Piala Asia 2013 edisi ke - 9 sekaligus mempertahankan kejuarannya. Perlawanan akhir yang berlangsung di Stadium Hoki Azlan Shah, Ipoh, Korea mengalahkan India 4 - 3.

MISTERI KEMALANGAN MAUT PUTERI DIANA TERUNGKAI...???

Polis memindahkan kereta dinaiki Puteri Diana yang terbabit nahas mengorbankan nyawanya. - Foto REUTERS

Motosikal hitam pintas kereta penyebab kemalangan

London : Enam belas tahun selepas Puteri Diana meninggal dunia, misterikematian beliau belum terungkai sepenuhnya tetapi kehadiran sebuah motosikal berwarna hitam mungkin kunci jawapan kepada punca nahas yang meragut nyawanya. 

HALANG ROBOH KUIL, T.MOHAN ANTARA 8 DITAHAN POLIS

tahann

Polis bertindak menahan lapan orang yang terdiri dari ahli politik dan aktivis kerana cuba menghalang petugas Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) yang didakwa cuba merobohkan Kuil Hindu Sri Muneswarar Kaliyaman di Jalan P.Ramlee pagi tadi.

( VIDEO & FOTO ) : MINAH BAJU KURUNG KENA SERBU KETIKA SEDANG MABUK DI MALAM MERDEKAMEMALUKAN..... 2 wanita Melayu Islam berbaju kurung yang diperiksa penguatkuasa JAWI kerana disyaki meminum minuman keras di sebuah premis hiburan di Jalan Raja Alang, Kuala Lumpur awal pagi tadi...

Lihat video berikut :

ZALIM...!!! ANAK OKU DIRANTAI DI DALAM GUA....

Tinggal anak OKU dalam gua

Keadaan Chen Xiantao yang tidak berpakaian dan dirantai di hadapan pintu gua. (Kanan) Dia sedang diperhatikan bapanya. 

BEIJING - CHINA . Seorang warga tua bertindak merantai kaki dan meninggal anak lelakinya yang buta serta mengalami kecacatan mental di dalam gua selepas kehilangan tempat tinggal wilayah Henan, China.

LELAKI GEMPAL TIDAK BERBAJU PECAH MASUK PEJABAT BERNAMA TERENGGANU

Rakaman CCTV menunjukkan suspek memasuki pejabat Bernama Terengganu menerusi pintu belakang.
Rakaman CCTV menunjukkan suspek memasuki pejabat Bernama Terengganu menerusi pintu belakang.

Pejabat Pertubuhan Berita Nasional Malaysia (Bernama) Terengganu di Jalan Sultan Sulaiman, di sini, dipecah masuk, tengah hari kelmarin.

TEKANAN HADAPI KES ALTANTUYA PUNCA RUMAHTANGGA SIRUL AZHAR MUSNAH...???


Sirul Azhar,  orang Bt 8 , Jalan Changkat Jering-trong.  Sirul dahulu belajar di SMK Tengku Menteri.Ibunya tidak putus-putus berdoa untuk Sirul. Orang kampungnnya juga sering mendoakan agar keadilan dapat diberi kepada Sirul.

KUIL SAKSI LELAKI 8 REKOD JENAYAH MAUT DITEMBAK....KOTA TINGGI 31 Ogos – Seorang lelaki yang memiliki lapan rekod jenayah mati ditembak ketika sedang melakukan ritual di sebuah kuil di Taman Nusantara, dekat Gelang Patah, Johor Bahru, malam tadi.

TRAGIS : EKSEKUTIF PENERBANGAN AIR ASIA X MAUT DIROMPAK

Kematian eksekutif penerbangan AirAsia X penuh tragis

Kematian eksekutif penerbangan Shahrinawati Abu Bakar (gambar bawah) lebih tragis daripada laporan sebelum ini dengan fakta baru diterima.

( FOTO ) : BEKAS ISTERI PM DIDEDAHKAN...


Pada April 1984, majalah Keluarga telah menyiarkan temubual bersama Toh Puan Tengku Puteri Zainah Binti Tengku Eskandar, iaitu isteri (kini bekas isteri) Menteri Besar Pahang ketika itu, Dato' Mohd Najib Bin Tun Abdul Razak (kini Perdana Menteri Malaysia).

kESIAN KANAK-KANAK INI.....KE MANA MENGHILANGNYA SANG BAPA....???

tinggal anak

IPOH – Seorang kanak-kanak lelaki ditinggalkan bapanya di kaunter Pejabat Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) Daerah Kinta, kelmarin.