Saturday 19 July 2014

PERINTAH BERKURUNG DI KAWASAN ESSZONE


KOTA KINABALU: Perintah berkurung diisytiharkan di Perairan Zon Selamat Timur Sabah (ESSZONE) bermula pukul 6 petang Sabtu hingga 6 pagi Ahad.

MELAMPAU !!! NYONYA PERAGA BAJU BATIK DIPENUHI AYAT AL-QURAN !!!


Yang ni memang melampau! Biadap dan kurang ajar! Nyonya cina memakai baju yang mempunyai tulisan Umul Kitab Al Fatihah.... nampak sangat beliau tidak peka dengan kesucian Agama Islam atau adakah  beliau sengaja menempah kontroversi dengan mencabar kesabaran orang-orang Islam terutama di bulan Ramadhan ini. Ketidakpekaan terhadap sensitiviti Umat Islam amat tidak boleh diterima disebabkan kita sudah hidup berbilang kaum sudah berpuluh tahun. 

TRAJEDI #MH17 : SENARAI RASMI MANGSA MENGIKUT KEWARGANEGARAAN


PETALING JAYA : Identiti kewarganegaraan semua penumpang yang berada di dalam penerbangan Malaysia Airlines (MAS) MH17 telah disahkan.

2 PEMILIK AKAUN FB 'CELAKA' BUAT LAPORAN POLIS KONON AKAUN DIGODAM.... YE LA TU...!!!!


SIM KWANG JUNG yang beralamat di TB 14072, Taman Amanah Sin Onn, Tawau dan merupakan seorang AGEN INSURANS (bukan seorang guru sebagaimana maklumat awal) pada tahun Jun 2013 telah membuat laporan polis bersabit akaun Facebooknya atas nama SIM KWANG JUNG telah digodam dan dipalsukan. Dalam laporan polisnya juga, dia telah mengaku yang dia membuka satu lagi akaun Facebook atas nama SIM KWANG JUNG SIM.

LOKASI #MH17 TERHEMPAS SANGAT MENGERIKAN


KUALA LUMPUR 19 Julai - Beberapa wartawan menyifatkan keadaan di lokasi nahas membabitkan pesawat penerbangan Malaysia (MAS) MH17 yang dipercayai ditembak jatuh oleh puak pemisah pro-Rusia di sempadan Ukraine-Rusia pada Khamis terlalu mengerikan.

TRAJEDI #MH17 : PROPAGANDA JAHAT MEDIA RUSSIA, WARTAWAN JELITA LETAK JAWATAN !!!


Insiden MH17 yang menyayatkan hati kita semua telah menyerlahkan banyak keburukan, sikap tidak bertanggungjawab dan betapa tidak adilnya negara-negara barat terutamanya media-media mereka.

HANYA MILIKI RM2.50 TUNAI : PEROMPAK TIKAM DAN CAMPAK PENGACARA GLAMOR KE DALAM SUNGAI

MAYAT Chen di dalam sungai

Chongqing : Seorang juruhebah glamor sebuah rancangan televisyen ditikam dan dicampak dari jambatan selepas dua pencuri berang kerana dia hanya mempunyai kira-kira RM2.50 di dalam beg duitnya.

PENEROKA FELDA PALING TERLAMPAU : MENGAKU TIDAK BERSALAH ATAS 16 PERTUDUHAN ROGOL PELAJAR PEREMPUAN

Hiasan

KUALA LUMPUR :  Selepas menghilangkan diri sejak tiga tahun lepas, semasa perbicaraan kesnya, seorang bekas peneroka FELDA didakwa semula di Mahkamah Sesyen di sini hari ini terhadap 16 pertuduhan merogol seorang pelajar perempuan tingkatan dua pada 2007.