Wednesday 9 January 2013

RM 207 BILION : DOKUMEN ITU PALSU....???!!!

Petang tadi teman telah publishkan satu artikel dari Harakah Online yang TERSANGAT GEMPAR nya, konon MB Bawah Pokok, Nizar Jamaluddin mempunyai dokumen TERSANGAT SULIT yang berjaya didedahkan mengenai wang pampasan berjumlah RM207 bilion untuk buruh binaan landasan keretapi maut Jepun yang DIGELAPKAN oleh Perdana Menteri Malaysia ketika itu... di sini

Tak sampai 10 jam artikel tersebut dikeluarkan, melalui blog RBF Online teman temui jawapannya...

Kita ikuti ulasan beliau seperti berikut .......


Pas tetap Pas.....bohong telah menjadi makanan ruji mereka. Kalau tak bohong mereka tak boleh hidup dan akan mampus dalam masa beberapa hari.

Walaupun Kedutaan Jepun telah menafikan tetapi mereka masih lagi hendak berbohong.....

Hari ini raja bohong Pas tampil mengadakan sidang media kononnya hendak mendedahkan beberapa dokumen penting yang menunjukkan kerajaan Malaysia memang telah menerima wang sebanyak RM207 bilion dari kerajaan Jepun sebagai pampasan kepada rakyat Malaysia yang terlibat dalam pembinaan landasan keretapi maut Jepun.

A.AIDA SANGGUP MELAWAN TAKDIR....???!!!

A.Aida

A.Aida saran artis buat pembedahan : Menerusi Utusan Malaysia baru-baru ini, pelakon dan produser drama A.Aida menyarankan kepada artis agar melakukan pembedahan agar nampak cantik. Malah beliau juga sanggup taja jika artis itu tidak mampu.
Berikut adalah sedikit petikan A.Aida :

MOTIF HIMPUNAN ADALAH TUKAR JALUR GEMILANG.....???


APAKAH SEBENARNYA TUJUAN HIMPUNAN YANG AKAN DIADAKAN OLEH PUAK-PUAK HARAM JADAH PEMBANGKANG PADA 12 JANUARI INI ....???

Puak-puak ni sedang giat menggantung banner seperti gambar di atas di sekitar KL ini menjelang himpunan sejuta MONYET DAN BERUK pembangkang pada Sabtu ini, pihak polis pun telah memberikan kebenaran.... di sini

Sangat menyedihkan malah memalukan apabila warganegara sendiri dengan bangganya berhasrat mahu menukar bendera JALUR GEMILANG yang menjadi lambang kedaulatan Malaysia selama ini kepada bendera yang entah apa-apa!!!Teman risau.... apalah nasib tanahair dan bangsaku ini apabila pembangkang berjaya menggulingkan institusi raja-raja...!!! Ayuh! Anak bangsaku sekalian.... bersama-samalah kita mempertahankan keamanan dan kedaulatan tanahair tercinta ini...!


TERKINI : DOKUMEN PAMPASAN RM 207 BILION BURUH LANDASAN KERETAPI MAUT JEPUN..???


KUALA LUMPUR  : AJK PAS Pusat, Datuk Seri Mohamad Nizar Jamaludin hari ini mendedahkan beberapa dokumen penting yang menunjukkan kerajaan Malaysia memang telah menerima wang sebanyak RM207 bilion dari kerajaan Jepun sebagai pampasan kepada rakyat Malaysia yang terlibat dalam pembinaan landasan keretapi maut Jepun.

TERKINI : DAP CARI PISAU...!!!IPOH  –  RM1,000 adalah jumlah tawaran yang dibuat oleh Kepimpinan DAP kepada mana-mana individu yang dapat memberi maklumat untuk mengesan pengendali laman blog pisau.net.

Ahli Parlimen Taiping, Nga Kor Ming berkata, pengendali blog berkenaan kini sedang dijejaki oleh pihaknya bagi menyerahkan writ saman berhubung artikel yang dikeluarkan laman blog berkenaan. 

“Perbuatan baling batu sembunyi tangan merupakan perbuatan yang keji dan bersifat pengecut. Dosa orang yang memfitnah adalah besar.

 “Jangan berselindung di belakang nama samaran yang palsu. Saya memberi masa 24 jam kepada pisau.net untuk tampil. ,” katanya. Kor Ming berkata, tindakan pengendali blog berkenaan menyembunyikan diri itu hanya membuktikan semua tuduhan terhadap Pengerusi DAP Perak, Datuk Ngeh Koo Ham dan beliau adalah bohong. 

Menurutnya, tindakan saman itu dibuat terhadap mereka yang tidak bertanggungjawab yang telah memfitnah mereka berdua kononnya mendapat tanah di Kelantan sebagai habuan politik.

HIMPUNAN PEMBANGKNG 12 JANUARI DIBENARKAN....!!!

Post Pic

KUALA LUMPUR : Polis bersetuju untuk memberi kebenaran kepada pakatan pembangkang menganjurkan Himpunan Sejuta Rakyat yang dijadual berlangsung pada 12 Januari ini, menurut Pengerusinya Mohamad Sabu.

Katanya, perbincangan selama satu jam bersama Ketua Polis Negara (KPN), Tan Sri Ismail Omar dan pegawai tertinggi polis sebentar tadi mencapai persetujuan untuk memastikan himpunan tersebut pada Sabtu nanti berlangsung secara aman berlandaskan Akta Perhimpunan Aman (PAA).

ABBY 'BETINA SUNDAL' ABADI, MAHU ANWAR JADI PM KERANA TIDAK PERNAH MELAKUKAN DOSA.....???!!!!

"BETINA SUNDAL" ini mengajak melakukan perubahan ke atas MALAYSIA untuk menghentikan "MEREKA YANG MEMERINTAH DARIPADA TERUS MELAKUKAN DOSA".....!!!

Dosa apa yang pemerintah lakukan dan siapakah pemerintah yang melakukan dosa? mengapa tidak nyatakan siapa dia? dan jika kenyataan ituditujukan kepada umum branikah BETINA SUNDAL ini mengsahkannya dengan bukti?

Inilah manusia yang menggunakan agama untuk mengejar populariti. Sanggup menggadai maruah dan kesucian agama demi kepentingan diri dan nafsu. (PDTM)
'BETINA SUNDAL' ni tak pernah buat dosa ke? Pemimpin dan jantan-jantan dalam PAS yang di sanjung-sanjung tu, tak pernah melakukan dosa???!!!

Atau sebenarnya 'BETINA SUNDAL' ni nak menyatakan bahawa Anwar Ibrahim layak menjadi Perdana Menteri kerana tidak pernah melakukan dosa.... !!!! Hahahaha...!!!!
Mereng ke apa kau ni ... 'BETINA SUNDAL'....!!!!

KEHEBATAN GAMBARAN HARI KIAMAT.... ALLAHUAKBAR!WAHAI SEKALIAN SAHABAT HANDAI TAULAN TEMAN YANG DIKASIHI..... moh kita ikuti artikel berikut :

!!! Gambaran Hari Kiamat!!!
Mengalir air mata Ku tanpa Ku sedari ketika membaca kisah ini... Astaughfirullah!!!

- Selepas Malaikat Israfil meniup sangkakala (bentuknya seperti tanduk besar) yang memekakkan telinga, seluruh makhluk mati kecuali Izrail & beberapa malaikat yang lain. Selepas itu, Izrail pun mencabut nyawa malaikat yang tinggal dan akhirnya nyawanya sendiri.


- Selepas semua makhluk mati, Tuhan pun berfirman mafhumnya “Kepunyaan siapakah kerajaan hari ini?” Tiada siapa yang menjawab. Lalu Dia sendiri menjawab dengan keagunganNya “Kepunyaan Allah Yang Maha Esa lagi Maha Perkasa.” Ini menunjukkan kebesaran & keagunganNya sebagai Tuhan yg Maha Kuasa lagi Maha Kekal Hidup, tidak mati.

- Selepas 40 tahun, Malaikat Israfil a.s. dihidupkan, seterusnya meniup sangkakala untuk kali ke-2, lantas seluruh makhluk hidup semula di atas bumi putih, berupa padang Mahsyar (umpama padang Arafah) yang rata tidak berbukit atau bulat seperti bumi.

- Sekelian manusia hidup melalui benih anak Adam yg disebut “Ajbuz Zanbi” yang berada di hujung tulang belakang mereka. Hiduplah manusia umpama anak pokok yang kembang membesar dari biji benih.

- Semua manusia dan jin dibangkitkan dalam keadaan telanjang dan hina. Mereka tidak rasa malu kerana pada ketika itu hati mereka sangat takut dan bimbang tentang nasib & masa depan yang akan mereka hadapi kelak.

AMEKKAU......DAP BABIKAN SEMUA MELAYU DI MALAYSIA...!!!!

Meh tengok .......


Stament yang mendapat 'LIKE'  lebih dari 16,000 orang itu, sudah pasti datang dari cina DAP!

Kembang sangat la hidung korang kan bila digelar sebegini oleh puak rasis pro bersih bila gelaran dan cacian ini ditujukan kepada semua orang melayu?

Melayu PAS dan Melayu PKR yang mati-matian sokong DAP....undi DAP..... tak sedar-sedar lagi ke?
Especially puak-puak kahak HIJAU tu weyyy.... dah kenyang ke makan babi dengan DAP sampai tak sedar diri dipergunakan untuk kepentingan DAP semata2.... !!! 

Melayu PAS... Melayu PKR.....orang benar2 babi ternakan DAP....!!!

sumber gambar : Anak Seberang  - tq

SIAPAKAH PEMIMPIN NEGARA DI DUNIA YANG HAFAL 30 JUZUK AL-QURAN...???


Hafiz (penghafal Al-Quran) dan juga pemimpin negara. Itulah dua gelaran yang disandang oleh Mohammed Mursi dan Ismail Haniya.

Mursi tercatat sebagai Presiden Mesir pertama yang hafal Al-Quran. Beliau yang mempunyai nama lengkap Mohammed Mursi Issa Ayyat ini bersama isteri dan seluruh ahli keluarganya adalah penghafal Alquran.

Mursi menjadi Presiden ke-5 Mesir sejak 30 Jun 2012 yang lalu. Mursi menjadi Anggota Parlimen di Majlis Rakyat Mesir pada penggal tahun 2000-2005 dan seorang tokoh terkemuka di Ikhwanul Muslimin.

MISTERI BATU HITAM....!!!


Misteri HAJARUL ASWAD.. Misteri BATU HITAM...

Bismillahirrahmannirahim,

Neil Amstrong telah membuktikan bahawa kota Mekah adalah pusat dari planet Bumi. Fakta
 ini telah di diteliti melalui sebuah penelitian Ilmiah.

Ketika Neil Amstrong untuk pertama kalinya melakukan perjalanan ke luar angkasa dan mengambil gambar planet Bumi, dia berkata : “Planet Bumi ternyata tergantung di ruang yang sangat gelap, siapa yang menggantungnya?.”

Para astronaut telah menemukan bahawa planet Bumi itu mengeluarkan semacam radiasi, secara rasmi mereka mengumumkannya di Internet, tetapi sayangnya 21 hari kemudian laman web tersebut ghaib yang sepertinya ada alasan tersembunyi dibalik penghapusan laman web tersebut.

Setelah melakukan penelitian lebih lanjut, ternyata radiasi tersebut berpusat di kota Mekah, tepatnya berasal dari Ka’bah. Yang mengejutkan adalah radiasi tersebut bersifat infinite (tidak berakhir), hal ini terbukti ketika mereka mengambil foto planet Mars, radiasi tersebut masih berlanjut terus. Para peneliti Muslim mempercayai bahawa radiasi ini memiliki karakteristik dan menghubungkan antara Ka’bah di planet Bumi dengan Ka’bah di alam akhirat.

Di tengah-tengah antara kutub utara dan kutub selatan, ada suatu ruang yang bernama ‘Zero Magnetism Area’, bererti apabila kita mengeluarkan kompas di ruang tersebut, maka jarum kompas tersebut tidak akan bergerak sama sekali kerana daya tarik yang sama besarnya antara kedua kutub.

Itulah sebabnya jika seseorang tinggal di Mekah, maka ia akan hidup lebih lama, lebih sihat, dan tidak banyak dipengaruhi oleh banyak kekuatan graviti. Oleh sebab itulah ketika kita mengelilingi Ka’bah, maka seakan-akan diri kita dicaj semula oleh suatu kuasa misteri yang menyebabkan kita bertenaga ketika mengelilingi kaabah dan ini adalah fakta yang telah dibuktikan secara ilmiah.

Penelitian lainnya mengungkapkan bahwa batu Hajar Aswad merupakan batu tertua di dunia dan juga boleh terapung di air. Di sebuah muzium di negara Inggeris, ada tiga buah potongan batu tersebut (dari Ka’bah) dan pihak muzium juga mengatakan bahawa bongkahan batu-batu tersebut bukan berasal dari sistem suria kita.

Dalam salah satu sabdanya, Rasulullah SAW bersabda,

“Hajar Aswad itu diturunkan dari syurga, warnanya lebih putih daripada susu, dan dosa-dosa anak cucu Adamlah yang menjadikannya hitam". (Jami al-Tirmidzi al-Hajj (877) )

Wallahu a'lam bishawab,

BICARA SERAM : MISTERI VOLKSWAGEN KUNING.....!!!!!


Seram! Misteri Kereta Volkswagen Kuning Di Lebuhraya | Kami percaya bahawa anda sedia maklum tentang misteri kisah sebuah kereta Volkswagen kuning yang dianggap berhantu, yang sering mengganggu perjalanan di sekitar lebuhraya Jelapang. Kisahbest.my akan berkongsi dengan anda, tentang kehadiranHantu Volkswagen kuning ini yang mula menganggu kenderaan di jalan raya sejak tahun 1956, akan tetapi tidak ketara dan orang ramai masih belum menganggap ia sesuatu yang amat misteri. Jom baca di bawah ini.

Petikan filem Karak
Tetapi sejak lebuhraya Utara Selatan dibina merentasi kawasan yang dinamakan Jelapang, sejak itulah hantu Volkswagen kuning semakin ketara muncul dengan mengganggu kenderaan yang lalu lalang di situ.Puncanya dipercayai bermula dari sebuah kisah seorang isteri curang yang telah membunuh suaminya dengan kejam dan kemudian merampas kereta Volkswagen kuning milik suaminya.
Sang suami mati sambil menyimpan rasa dendam yang membara untuk memiliki semula Volkswagen kuning tersebut. Kenyataannya, jika benar hantu Volkswagen kuning ini wujud dan pernah dilihat orang, maka itu adalah jin (keturunan iblis yang bergelar jembalang), bukan si suami malang yang mati dibunuh kejam.