Tuesday 23 December 2014

LIGA HOKI DUNIA 2 : MALAYSIA GIATKAN LATIHAN


KONFEDERASI Hoki Malaysia (MHC) menyenaraikan 25 pemain menjelang saingan Liga Hoki Dunia 2 di Singapura yang dijadualkan berlangsung pada 16 hingga 25 Januari 2015.

MH370 DITEMBAK JATUH OLEH TENTERA AS DI DIEGO GARCIA DAN MERAHSIAKANNYA ???

Seorang bekas pengarah syarikat penerbangan Perancis mendakwa tentera Amerika Syarikat (AS) dipercayai menembak jatuh pesawat Malaysia Airlines MH370 dan menyembunyikan perkara itu.

AMARAN BANJIR DI SEPANJANG SUNGAI PERAK, 4 EMPANGAN LEPASKAN AIR


Info dr Jabatan Bomba & Penyelamat :
Empangan Chenderoh akan dibuka dan air akan di lepaskan kerana kebimbangan Empangan akan pecah jika tidak berbuat demikian. 

JKM GUNA HELIKOPTER HANTAR BEKALAN MAKANAN UNTUK MANGSA BANJIR GUA MUSANG DAN JELI


KOTA BHARU 23 Dis - Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) Kelantan menggunakan sebuah helikopter untuk menghantar bekalan makanan kepada mangsa banjir di jajahan Gua Musang dan Jeli berikutan kesukaran menggunakan laluan darat.

2015 PELAJAR TINGKATAN 6 TIDAK PERLU MEMAKAI UNIFORM SEKOLAH MENENGAH

Imej google

23 DIS : Pelajar yang akan penyambung pengajian ke Tingkatan Enam mulai tahun depan kini dibenarkan memakai pakaian tradisonal atau pakaian lain, sebagai sebahagian daripada kod pakaian baharu.
Malah, batik juga dibenarkan ke sekolah dalam usaha kementerian untuk “menjenamakan semula” Tingkatan Enam dan uniform masih dibenarkan.

KEJAM : REMAJA PEREMPUAN BUNUH WANITA HAMIL, BELAH PERUT AMBIL BAYI


JENAYAH kejam dan tidak berperikemanusiaan di Mexico... TAMAULIPAS – Mexico dikejutkan dengan jenayah kejam melibatkan seorang remaja, Guadalupe Salinas Hernandez, 17, yang membunuh seorang gadis lain yang sedang sarat mengandung sebelum membelah perutnya dan mengambil bayi dalam kandungannya.

BUDAK LELAKI 10 TAHUN MENINGGAL DUNIA SELEPAS MAKAN NASI GORENG CINA


TELUK INTAN - Seorang kanak-kanak lelaki berusia 10 tahun meninggal dunia sejam selepas makan bersama bapanya di sebuah kedai makan, di sini.

AJL 29 : LAGU ROMANCINTA AKAN DINYANYIKAN PENYANYI LAIN, AWEERA NAFI BUAT HAL !!!


PERKEMBANGAN kurang memberangsangkan mengenai Anugerah Juara Lagu 29 ialah perihal kumpulan Mojo yang membawakan lagu ROMANCINTA ciptaan Edry. Penyanyi Mojo adalah Aweera.

INILAH DILEMA MELAYU YANG SEBENAR !!!


Oleh Datuk Seri Panglima Salleh Said Keruak

Untuk memahami sejarah perpecahan Melayu, kita perlu memahami sejarah “Malay Archipelago” (gugusan kepulauan Melayu) yang hari ini sudah terpecah kepada Selatan Thailand, Malaysia, Singapura, Brunai, Indonesia dan sebahagian Filipina.