Saturday 27 December 2014

PUSAT PEMINDAHAN BANJIR DI KG GAJAH DINAIKI AIR, MANGSA DIPINDAHKAN KE MRSM PASIR SALAK


TELUK INTAN – Banjir yang berlaku di Kampung Gajah semakin buruk apabila paras air semakin naik dan pusat pemindahan terpaksa ditutup selepas dinaiki air.

SEBAB KENAPA DARURAT BANJIR TIDAK DIUMUMKAN...


KOTA BAHRU : Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak berkata darurat tidak diisytiharkan di negeri terjejas bencana banjir kerana ia akan membawa kepada kerugian kepada mangsa.

Beliau berkata, pengumuman darurat akan menyebabkan mangsa banjir tidak dapat membuat tuntutan insurans terhadap kerosakan harta benda yang dialami mereka.

PALSU : GENG MYANMAR DI BUKIT MERTAJAM CULIK DAN LAPAH WANITA BERTUDUNG


KUALA LUMPUR : Polis Diraja Malaysia (PDRM) mengesan sebaran maklumat melalui aplikasi Whatsapp yang meminta agar orang ramai berhati-hati, kononnya terdapat sekumpulan warga Myanmar di sekitar Bukit Mertajam, Pulau Pinang akan menculik wanita memakai tudung untuk dilapah.

WARGA TELUK INTAN PANIK... KHABAR PALSU MENARA JAM CONDONG AKAN TENGGELAM DILANDA BANJIR BESAR


TELUK INTAN : Menteri Besar Perak Datuk Seri Dr Zambry Abd Kadir menafikan khabar angin sesetengah pihak yang mendakwa kawasan Teluk Intan termasuk Menara Condong akan tenggelam akibat banjir besar tidak lama lagi.

TERKINI : BANJIR MAKIN KRITIKAL, MANGSA MELEBIHI SERATUS RIBU DI SELURUH NEGARA KUALA LUMPUR – Jumlah mangsa banjir di tujuh negeri kini mencecah 119,087 orang dengan Kelantan mencatat jumlah tertinggi iaitu 45,467 orang setakat petang ini.

ANAK PM NAIK HANGIN ! NAJIB MAIN GOLF DENGAN OBAMA !?!?!


TERKINI !!! Anak PM Najib MENGAMUK Di Twitler !!! | Tweet anak Najib mengamuk menajadi viral di laman sosial. Amukan anak Najib ini berpunca daripada penyokong-penyokong PKR mengkritik Najib yang kini berada di Hawaii main golf bersama Obama.