Thursday 30 August 2012

PERHIMPUNAN 'GABUNGAN JANJI DEMOKRASI' LANGGAR AKTASHAH ALAM – Polis hari ini menegaskan, perhimpunan Gabungan Janji Demokrasi yang hendak diadakan di Dataran Merdeka malam ini, menjelang sambutan Hari Kemerdekaan esok, bertentangan dengan Akta Perhimpunan Aman 2012.

Ketua Polis Ibu Pejabat Polis Daerah Dang Wangi, Zainuddin Ahmad berkata, ia melanggar akta itu kerana gagal memberi pemberitahuan, tidak memperoleh persetujuan daripada pemunya Dataran Merdeka iaitu Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) dan akan menggugat persiapan yang dibuat untuk menyambut Hari Kemerdekaan esok.

Zainuddin memaklumkan pendirian polis itu menerusi satu surat bertarikh hari ini, yang dialamatkan kepda Ahli Jawatankuasa Gabungan Janji Demokrasi, Maria Chin Abdullah.

"Saya ingin memaklumkan bahawa perhimpunan Gabungan Janji Demokrasi yang akan diadakan di Dataran Merdeka pada 30 Ogos (hari ini) antara jam 10 malam dan 12 tengah malam, adalah satu perhimpunan yang bertentangan dengan undang-undang (Akta Perhimpunan Aman)," katanya.

Bagaimanapun surat itu tidak menyebut tindakan bakal diambil pihak polis jika penganjur meneruskan rancangan mereka.

Perhimpunan itu dijadual untuk diadakan dari 10 malam hingga 12 tengah malam.

Sementara itu, Maria Chin ketika dihubungi Sinar Harian Online mengesahkan menerima surat daripada pihak polis pada jam 2.30 petang tadi.

Mengulas perkara itu, beliau berkata, pihak Gabungan Janji tidak mahu sebarang konfrontasi dengan pihak berkuasa.

Menurut Maria, jika dihalang memasuki Dataran Merdeka, pihaknya akan mengadakan sambutan Hari Kemerdekaan di mana-mana sahaja dalam di ibu negara.

"Kami tidak mahu sebarang konfrontasi dengan pihak polis. Jika kami tidak dibenarkan masuk atau Dataran Merdeka dikepung, kami akan cari tempat lain.

"Apa-apa tempat di Kuala Lumpur yang boleh kami sambut merdeka. Tak kira padang, stesen LRT atau kedai kopi. Yang penting sambutan itu," katanya.

Tetapi beliau mempersoalkan tindakan pihak berkuasa.

"Kenapa kami perlu dapatkan kebenaran daripada pihak polis? Sedangkan setiap tahun rakyat Malaysia menyambut ambang merdeka.

Kalau begitu, setiap rakyat perlu dapatkan kebenaran sebelum berkumpul untuk menyambut merdeka?” katanya lagi.

Beliau mengulangi pendirian pihaknya bahawa Gabungan Janji Bersih menganjurkan sambutan bukannya mengadakan perhimpunan.

Tambahnya: "Ini bukan perhimpunan. Ini cuma sambutan. Tiada ucapan, tiada perarakan, tiada kain rentang dan sebagainya cuma pakai simbol kuning."

Pada masa yang sama, sambutan malam ini turut akan menjadi medan bagi mereka meraikan hari raya dengan sebahagian peserta akan membawa kuih-muih.
Dalam pada itu, polis menasihatkan orang ramai untuk tidak menyertai Himpunan Janji Demokrasi yang diadakan malam ini kerana penganjurnya gagal mendapatkan kebenaran daripada DBKL.
Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Mohmad Salleh berkata, kehadiran peserta juga boleh menjejaskan sambutan kemerdekaan yang akan diadakan esok.
"Kita menganggap tidak akan berlaku kekecohan tetapi sekiranya ada, kita akan mengenakan tindakan undang-undang yang sewajajarnya," katanya pada sidang media di Pusat Media Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kuala Lumpur hari ini.
Beliau turut menasihatkan penganjur untuk tidak merosakkan sambutan kemerdekaan kali ini dan bersama menyambutnya dengan aman.
Himpunan Janji Demokrasi juga dijadual diadakan di Melaka, Johor dan Perak.

Maria Chin
Maria Chin

SUSPEK SUMBANG MAHRAM, ADA 2 ISTERI, BENGANG DENGAN BLOGGER....!!!


Bekas calon PKR dalam PRU12 lalu dan tidak dikenali oleh Fuziah Saleh, Ahli Parlimen Kuantan, akan mengambil tindakan terhadap mana-mana blog atau media yang menyiarkan berita tentangnya, anak perempuan berusia 14 tahun yang dirogol dan telah melahirkan seorang bayi serta perbuatan rogol sumbang mahram.
Mohd Nor Jaafar, 59 tahun, yang mempunyai 2 orang isteri dan 11 orang anak yang berusia antara 6 hingga 31 tahun, telah ditahan oleh polis bersama-sama seorang anak lelakinya yang berusia 14 tahun setelah anak perempuannya yang berusia 15 tahun melahirkan seorang bayi lelaki di sebuah hospital di Cheras, Selangor. Remaja yang masih bersekolah itu kini ditempatkan di sebuah rumah perlindungan di Cheras.
Bekas calon pilihanraya PKR itu yang sekarang menyertai Parti KITA pimpinan Zaid Ibrahim menegaskan, dia hanya dipanggil ke balai polis untuk memberi keterangan. Dan sekarang dia telah dibebaskan. Sedangkan berdasarkan maklumat pula, dia dibebaskan dengan jaminan polis dan pihak berkuasa sekarang sedang melakukan ujian pateniti berdasarkan darah ketiga-tiga beranak itu.
Menurut suspek rogol sumbang mahram itu, dia telah diadili oleh blog dan keputusan bersalah, mendahului keputusan mahkamah. Disebabkan itulah, dia mahu menyaman mana-mana blog dan media massa yang menyiarkan berita tentang anak perempuannya yang bunting dan bersalin di sebuah hospital swasta di Cheras, Selangor.

AWAS!!! JIKA SUAMI ANDA ADALAH PEMAIN GOLF....!!!

Berikut teman muatkan pendedahan dari blog Mazidulakmal mengenai kegiatan sebahagian besar kedi-kedi wanita Indonesia yang bekerja di kelab-kelab golf tempatan pelbagai taraf.  Tujuan teman adalah untuk berkogsi dengan  para pembaca Bicara Perjuangan mengenai kegiatan-kegiatan 'gelap' yang kadang-kadang tidak pernah kita duga sama sekali berlaku di kalangan 'ahli-ahli sukan' tempatan yang kita sentiasa beranggapan bahawa mereka adalah 'sihat'.

Jika anda adalah seorang isteri yang mempunyai suami yang gemar bermain golf, samada di kelab-kelab golf tempatan mahupun luar negara (terutama Indonesia).....semoga pendedahan Mazidulakmal ini memberi pengetahuan yang sangat berguna untuk anda........


SIANG DI PADANG MALAM DI RANJANG (PENDEDAHAN EKSKLUSIF!) RATED 18 SX

Saya bukan pemain golf, mungkin kerana hati masih belum terbuka untuk terbabit dalam sukan ekskusif itu. Namun itu tidak bermaksud saya tidak bercampur gaul bersama pemain golf.

"Kebanyakkan pemain golf, businessman. Sekali main, green fees di antara RM200 dan RM300 ringgit. Kalau di kelab golf awam, bayaran lebih murah sedikit, kurang RM100 pun ada," ujar 'Izam', 39 tahun.

Izam, bukan nama sebenar, bekas kedi di kelab golf.

"Berapa ramai kedi tempatan di kelab ini?," tanya saya kepada rakannya, 'Halim'.

"Dahulu ada beberapa orang, sekarang tiada. Kedi  tempatan tidak suka terikat, mereka gemar dibayar gaji harian. Masalahnya, kekadang bila kelab memerlukan kedi, mereka tidak datang. Kedi Indonesia lebih mudah mengikut jadual ditetapkan oleh kelab. Mereka mula bertugas di negara kita, saya anggarkan lebih 15 tahun lalu," balas lelaki berusia 46 tahun itu. 

Justeru itu, banyak kelab golf di Malaysia, kini lebih cenderung menggajikan kedi gadis Indonesia. Bilangan mereka di antara 40 dan 120 orang di sesebuah kelab, dilaporkan memasuki Malaysia menggunakan visa sektor perkhidmatan.

"Kedi gadis Indonesia, di kelab golf saya bekerja dahulu pernah ditangkap mengadakan hubungan seks bersama pasangannya, lelaki Bangladesh di bumbung asrama mereka diami. Visual dirakamkan oleh kamera litar tertutup. Apabila pihak pengurusan kelab mengetahui kes itu, dia dibuang kerja dan kini bertugas di kelab golf berhampiran," kata Izam.

Saya perhatikan, kedi gadis Indonesia bertugas memakai seluar dan baju ketat.  

"Memang kehendak mereka begitu. Sewaktu mengukur pakaian seragam di kedai tukang jahit mereka meminta agar seluar diketatkan. Tukang jahit tidak akan mempersetujui permintaan itu kerana mengikut peraturan ditetapkan oleh pihak pengurusan kelab tetapi kedi terbabit akan mengecilkan saiz seluar di tempat lain. Biar kelihatan sendat," ujar Halim. 

Berikut antara contoh seluar kedi berasal dari Indonesia.


Teruskan baca di.... MAZIDULAKMAL.COM