Sunday 26 October 2014

BIAR BETUL NI..... BUDAK PEREMPUAN 11 TAHUN DITELAN ULAR SAWA DI KAMPUNG TUALANG, PERAK.... ??????

Ular Sawa Telan Budak Perempuan 11 Tahun Di Perak

ADMIN mendapat berita dan gambar yang mengejutkan menerusi aplikasi WhatsApp yang di post oleh rakan-rakan media sosial. Dikhabarkan bahawa seorang kanak-kanak perempuan berusia 11 tahun telah dipercayai dibaham seekor ular sawa di kampung Tualang, Perak .  Sehingga berita ini ditulis,  masih belum dapat disahkan kesahihan berita ini.....  Berita ini juga dikatakan telah menjadi viral di facebook.  BENARKAH...???

UM NAFI BENARKAN PDRM AMBIL ALIH KESELAMATAN KAMPUS ESOK

Pihak Polis Diraja Malaysia akan mengambil alih keselamatan universiti pada 27 Oktober dan semua pintu pagar university akan ditutup mulai jam 4 petang kecuali pintu pagar utama. – Gambar fail The Malaysian Insider, 26 Oktober, 2014.

Universiti Malaya (UM) sebentar tadi menafikan laporan awal oleh TheMalaysianInsider.com bahawa mereka akan membenarkan Polis Di Raja Malaysia mengawal kampus.

PRESIDEN PMUM CABAR UM 'PECATLAH SAYA KALAU BERANI' ???!!!


Presiden Persatuan Mahasiswa Universiti Malaya (PMUM) Fahmi Zainol seolah-olah mencabar pentadbiran Universiti Malaya apabila menyatakan bahawa rela dipecat dan dipenjarakan kerana berdegil untuk meneruskan Program yang bertajuk "40 tahun dari UM ke Penjara" yang telah diumumkan haram oleh Naib Canselor Hal Ehwal Pelajar Profesor Datuk Dr Rohana Yusof, kerana akan "merosakkan imej" universiti. 

INILAH KEBODOHAN DAN KEBANGANGAN PRESIDEN PMUM - FAHMI ZAINOL !!!


SAYA MERASAKAN PRESIDEN PERSATUAN MAHASISWA UM (PMUM) SEBAGAI 'BANGANG'. SAYA HUJAHKAN 'BANGANG' KEPADA SAUDARA FAHMI ZAINOL ATAS 4 HUJAH BERIKUT :

HOSPITAL KASIH IBU SAHKAN BAYI PUNCA MH135 MENDARAT CEMAS DI BALI MENINGGAL DUNIA


PETALING JAYA : Bayi baharu lahir kepada seorang penumpang wanita warga Australia yang menaiki pesawat Penerbangan Malaysia (MAS) MH135, yang mendarat cemas di Bali pada Jumaat, disahkan meninggal dunia sebaik tiba di hospital.

DESAK MANSUH AKTA HASUTAN 1948 BUKTI MAJLIS PEGUAM PROPEMBANGKANG


Tindakan Majlis Peguam menganjurkan perhimpunan jalanan bagi memansuhkan Akta Hasutan 1948, di sini baru-baru ini, menunjukkan badan tersebut mempunyai kecenderungan memihak kepada gerakan politik pakatan pembangkang.

ALI ABDUL JALIL DAKWA TIDAK DAPAT LAYANAN ADIL DI MALAYSIA DAPATKAN SUAKA POLITIK DI SWEDEN


PETALING JAYA, 26 Okt – Seorang aktivis yang berhadapan dengan pertuduhan di bawah Akta Hasutan kini cuba mendapatkan suaka politik di Sweden.

TRAJEDI EKSPEDISI MEMANCING PERTUBUHAN BENTARA SAKTI KUALA LUMPUR DI KUALA KOH


Kegembiraan 10 orang ahli Pertubuhan Bentara Sakti Kuala Lumpur yang menyertai perkhemahan untuk memancing bertukar duka apabila seorang daripada mereka mati lemas manakala seorang lagi masih hilang akibat terjatuh selepas rakit yang dinaiki tersangkut pada batu, malam tadi (semalam).

(FOTO 18SG) KEKEJAMAN KARTEL DADAH DI MEXICO


Kumpulan pengedar dadah paling ditakuti di Mexico, Zeta, dikatakan terkenal dengan kekejamannya. Mereka membunuh dengan memenggal kepala, membunuh, bahkan memasak lawan. Kini kumpulan tersebut bertindak lebih advance lagi dengan mengadakan pertarungan ala gladiator dengan tawanan mereka sebagai petarung.