Thursday 8 January 2015

HINA ISLAM : PENGARAH AKHBAR CHARLIE HEBDO ANTARA 12 TERBUNUH

Pengarah akhbar mingguan satira Charlie Hebdo, Stephane Charbonnier menunjukkan muka depan akhbar berkenaan pada 19 September lalu. Charb antara 12 mangsa yang terbunuh dalam serangan bersenjata di pejabat akhbar berkenaan di Perancis pada Rabu. – Foto AP

JAKARTA: Charlie Hebdo atau yang dalam bahasa Inggeris dikenali ‘Charlie Weekly’ adalah akhbar mingguan Perancis yang memuatkan kartun dalam bentuk satira, laporan, polemik serta lelucon (humor).

INGKAR MAHKAMAH AGAR BUANG ARTIKEL 'MENTERI ROGOL AMAH' - BLOGGER PR DIPENJARA 3 BULAN


PUTRAJAYA : Blogger Amizudin Ahmat hari ini dihantar ke penjara untuk menjalani hukuman penjara tiga bulan kerana menghina mahkamah bersabit dengan penerbitan artikel-artikel yang memfitnah bekas Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Tan Sri Dr Rais Yatim.

GELOMBANG KEDUA BANJIR DI PERAK8 JAN : Sebahagian kawasan di Perak mulai dilanda banjir gelombang kedua.
Golongan peniaga yang baru dan masih mengemaskan premis perniagaan mereka di Dataran Kuala Kangsar selepas dilanda banjir dua minggu lalu sudah pun diarah meninggalkan premis perniagaan masing-masing.

FITNAH PELEKAT GAMBAR PM DI BUNGKUSAN BERAS UNTUK MANGSA BANJIR, LAPORAN POLIS KE ATAS MALAYSIAKINI

IMG_0868

Briged Kesatria Muda Malaysia telah melakukan satu laporan polis berhubung kenyataan fitnah yang telah dikeluarkan MalaysiaKini dan Blog SyedOutsideTheBox berhubung dakwaan pelekat gambar YAB Perdana Menteri dan Dato’ Seri Ismail Sabri pada bungkusan beras yang telah dibekalkan oleh Kementerian Pertanian kepada mangsa banjir tempoh hari yang dibantu diedarkan oleh Briged Kesatria Muda Malaysia.

6 ANAK MUDA PERSENDA IBADAH SOLAT KINI DIBURU JAKIM


PUTRAJAYA - Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) menyiasat gambar tersebar di media sosial yang menunjukkan sekumpulan lelaki seolah-olah mempersendakan ibadah solat.