Saturday 23 June 2012

SUARA KEADILAN PEMBOHONG..


Muka depan akhbar Suara Keadilan memaparkan tajuk Bakal Menantu Najib Penipu. Tajuk ini bukan sahaja memperlihatkan yang akhbar tersebut membuat keputusan mendahului sistem perundangan, malah memfitnah secara terang-terangan.

Dalam mengulas berita tersebut, Ketua Wanita Keadilan Zuraida Kamaruddin pula dengan tidak semena-mena mencabar Datuk Seri Najib untuk menyaman malu akhbar New York Post yang mula-mula menyiarkan berita mengenai Daniyar Nazarbayev. Begitu juga dengan Ketua Serikandi Keadilan, iaitu Siti Aishah Shaik Ismail menyuruh keluarga Datuk Seri Najib menjawab isu ini.

SEKADAR KETAWA....


Dalam serba-serbi kita sebenarnya memang sangat dituntut untuk bersederhana....walaupun SEKADAR KETAWA... kerana ketawa yang berlebihan itu bisa mengandungi bahaya...

 • Dicela ulama dan orang yang sopan serta sempurna akal
 • Memberanikan orang berkata bodoh kepada kita
 • Jika bodoh akan bertambah kebodohannya,jika alim akan berkurangan ilmunya kerana seorang alim yang tertawa bererti dia memuntahkan ilmunya
 • Melupakan dosa -dosa yang lalu
 • Melupakan mati dan akhirat
 • Berani berbuat dosa kerana apabila tertawa nescaya membekukan hatinya
 • Menanggung dosa orang yang tetawa kerana tertawaan kita

REPOST : SEKADAR IMBAS KEMBALI..SIAPAKAH WANITA BOTAK ITU..???

GAMBAR TERKINI YANG GEMPAR DARI 'WANITA GELANDANGAN BERSIH 3.0'...MISLINAIts ok kan.... pakaian bukan penting sangat buat PAS. Undi PAS dapat pahala beb! Masuk syurga!!!

KERETA MERCEDES MODEL KUNO BERNILAI 1.5 JUTA POUND STERLING..!!!
Kereta Mercedes yang sudah karat ini ternyata bernilai 1.5 Juta Poundsterling. 

Dan yang menghairankannya lagi nih, kereta mewah itu hanya tersimpan di sebuah garaj berdebu yang memberi makna tak tersentuh selama 60 tahun - sehingga kereta itu ditutupi dengan sarang labah-labah.

Khabarnya, kereta  itu adalah salah satu kereta terpantas di dunia di zamannya, di tahun 1928 dengan kelajuan mencapai 100mph.

Kereta itu sendiri hanya dimiliki sebuah keluarga yang sama sejak kereta itu masih baru - namun sudah diparkingkan di sebuah garaj di 1950-an dan sejak itu tak pernah lagi dipandu.

Kereta Mercedes tua itu memiliki mesin berdesign Ferdinand Porsche, dan  model kereta itu adalah salah satu produk kereta sport mahal secara masal paling awal.

Adapun datuk pemilik kereta ini - yang tidak diidentifikasikan -adalah salah satu dari para pembeli paling awal kereta itu, yang dibeli dari The British Mercedes Ltd di London.

Bodywork kereta itu dibuat oleh Cadogan Motors, dan (warna) pelapis biru yang original masih cantik.

Kereta Mercedes tua itu siap dilelong di Bonham"s Goodwood Revival pada 15 September nanti.

PRINSIP, CARA DAN PERJUANGAN PAS SUDAH BERUBAH..!!!


Tahun ini genap satu dekad Dokumen Negara Islam. Ketika dilancarkan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang pada November 2003, ia dicanangkan sebagai “usaha serius menangani kegagalan akal manusia” berhubung pelbagai masalah dalam negara. Dokumen ini kononnya merangkumi semua aspek negara Islam berasaskan al-Quran dan Sunnah, yang disediakan tenaga pakar Pas.

Dokumen ini diterbitkan sebagai reaksi kepada cabaran bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad dan kritikan seorang wakil Pemuda Pas terhadap kepimpinan parti di muktamar ke-49. Selama puluhan tahun Pas menuduh kerajaan sebagai sekular, Perlembagaan Persekutuan sebagai jahiliah, mahkamah sebagai toghut dan Umno sebagai “kafir berikat” kerana hubungannya dengan parti MCA dan MIC dalam Perikatan-Barisan Nasional.

KENYATAAN SEWEL FAEKAH : NAFI BERI SOKONGAN TAPI TANDATANGAN SURAT....


Kalau dah namanya Faekah Husin, licin mukanya kerana berminyak, licin jugalah lidahnya memberikan alasan sekalipun alasan itu hanya mendedahkan lagi tembelang busuknya selama menjadi SETPOL Khalid Ibrahim.
Pendedahan yang dibuat oleh SEL13.COM berhubung dua pucuk surat yang mengandungi tandatangan Faekah Husin sekaligus menunjukkan amalan kronisme melampau dalam Pejabat Menteri Besar Selangor, ternyata membuatkan SETPOL Khalid Ibrahim itu tidak senang duduk.

WASIAT IMAM SYAFIE.....

BERIKUT DIPAPARKAN 10 WASIAT IMAM SYAFIE KEPADA MURID-MURIDNYA DAN UMAT ISLAM KESELURUHANNYA, SEBELUM BELIAU PULANG KERAHMATULLAH :

''Barangsiapa yang ingin meninggalkan dunia dalam keadaan selamat maka hendaklah ia mengamalkan sepuluh perkara."

HAK KEPADA DIRI
 • Mengurangkan tidur,mengurangkan makan,mengurangkan percakapan dan berpada-pada dengan rezeki yang ada.
HAK KEPADA MALAIKAT MAUT
 • Mengqhadakan kewajipan yang tertinggal,mendapatkan kemaafan dari orang yang kita zalimi,membuat persediaan untuk mati dan merasa cinta kepada Allah.
HAK KEPADA KUBUR
 • Membuang tabiat suka menabur fitnah,membuang tabiat kencing merata-rata,memperbanyakkan solat Tahajjud dan membantu orang yang di zalimi.
HAK KEPADA MUNGKAR DAN NAKIR
 • Tidak berdusta,berkata benar,meninggalaknan maksiat dan nasihat menasihati.
HAK KEPADA MIZAN (NERACA TIMBANGAN AMAL PADA HARI AKHIRAT)
 • Menahan kemarahan,banyak berzikir,mengikhlaskan amalan dan sanggup menaggung kesusahan.
HAK KEPADA SIRAT (TITIAN YANG MERENTANGI NERAKA PADA HARI AKHIRAT)
 • Membuang tabiat suka mengumpat,bersikap warak,suka membantu orang beriman dan suka berjemaah.
HAK KEPADA MALIK (PENJAGA NERAKA )
 • Menangis lantaran takutkan Allah SWT, berbuat baik kepada ibubapa,bersedekah secara terang-terangan serta sembunyi dan memperelokkan akhlak.
HAK KEPADA RIDHWAN (MALAIKAT PENJAGA SYURGA)
 • Berasa redha dengan Qadha' Allah,bersabar menerima bala,bersyukur ke atas nikmat Allah dan bertaubat dari melakukan maksiat.
HAK KEPADA NABI SAW
 • Berselawat ke atas Baginda, berpegang dengan syariat,bergantung kepada as -Sunnah (hadith),menyayangi para sahabat dan bersaing dalam mencari keredhaan Allah.
HAK KEPADA ALLAH SWT
 • Mengajak manusia ke arah kebaikan,mencegah manusia dari kemungkaran,menyukai ketaatan dan membenci kemaksiatan.
Sampaikan kepada semua mereka yang kita kenali agar ilmu ini tersebar dan kita bersama-sama mengamalkannya. "Ya Allah...berilah petunjuk kepada kami agar kami sentiasa berada lurus di jalan Mu..Amin."

ANWAR SIMPAN MASTER ACCOUNT RM3 BILLION


SALINAN AKUAN BERSUMPAH DATO MURAD :

“..Anwar Ibrahim who took a liking for me..”
Anwar’s Jambu Boy?

Sebagai rekod simpanan berikut ialah Akuan Bersumpah Datuk Murad pada 26 Oktober 1999, sebulan selepas Anwar dipecat dari jawatan Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan. Intipatinya menyatakan Anwar

STATUTORY DECLARATION DATO ABDUL MURAD KHALID

I, Dato’ Abdul Murad Bin Khalid (NRIC No. 531215-08-5957), a Malaysian citizen of full age and care of No. 104, Jalan Setiabakti 9, Bukit Damansara, 50490 Kuala Lumpur, do hereby solemnly and sincerely declare as follows:-

JANJI DITEPATI


Dalam Laporan Tahunan Program Transformasi Kerajaan, sebanyak RM37.58 Billion dibelanjakan untuk program  JELAJAH JANJI DITEPATI yang mana subsidi kepada bahan api petroleum dan subsidi rawatan hospital Kerajaan merupakan jumlah tertinggi iaitu RM18.99 billion dan RM13 billion.