Friday 18 July 2014

TRAGEDI #MH17 : 10 IMAM KE KIEV BANTU PENGURUSAN JENAZAH


PUTRAJAYA : Jakim menghantar 10 imam ke Kiev, Ukraine untuk membantu dari aspek pengurusan jenazah dan bimbingan berkaitan agama ekoran tragedi pesawat Malaysia Airlines (MAS) Penerbangan MH17 yang terhempas, Khamis.

TRAGEDI #MH17 : KOLEKSI STATUS DAN KOMEN BODOH-BANGANG-CELAKA DI MEDIA SOSIAL !!!TRAGEDI #MH17 : BODOHNYA KETUA PEMUDA PAS PUSAT !!!


Saya merujuk kepada kenyataan yang dikeluarkan oleh Ketua Pemuda PAS Pusat Suhaizan Kayat yang sama sekali tidak tepat sekaligus menunjukkan kebodohan beliau dalam isu insiden MH17 yang berlaku awal pagi tadi.

TRAGEDI #MH17 : NENEK TIRI DS NAJIB DAN DS HISHAMUDDIN TURUT MENJADI MANGSA ???


Dunia dikejutkan dengan kejadian pesawat penerbangan Malaysia MH17 yang terhempas di Ukraine awla pagi semalam.

RAKAMAN AUDIO KETUA MILITAN SELEPAS #MH17 DITEMBAK JATUH


Satu video telah dikeluarkan di Youtube yang menunjukkan satu panggilan telah dipintas dari pemberontak Pro-Rusia di timur Ukraine.

MESUT OZIL TIDAK MENDERMAKAN WANG BONUS PIALA DUNIA KEPADA GAZA TETAPI UNTUK BIAYA PEMBEDAHAN 23 KANAK-KANAK BRAZIL


Ozil Biayai Pembedahan 23 Kanak-kanak Brazil

LONDON: Bintang Piala Dunia Jerman dan Arsenal, Mesut Ozil mendermakan £350,000 (RM1.91 juta) bonus kemenangannya ketika menjulang Piala Dunia untuk membantu 23 kanak-kanak Brazil yang memerlukan pembedahan. 

TRAGEDI #MH17 : INILAH SENJATA YANG MENGORBANKAN 295 PENUMPANG !!!


WASHINGTON : Pesawat Penerbangan Malaysia dengan 295 penumpang ditembak jatuh dari ruang udara Ukraine oleh peluru berpandu darat-ke-udara tetapi tidak pasti siapa yang melakukan tembakan itu, kata pegawai Amerika Syarikat.

TRAGEDI #MH17 : SENARAI TIDAK RASMI PENUMPANG


PETALING JAYA : Menurut senarai tidak rasmi penumpang setiap negara yang menaiki pesawat penerbangan Malaysia (MAS) MH17 yang dipercayai 'ditembak jatuh' di Ukraine berhampiran sempadan Rusia, 20 daripadanya merupakan rakyat Malaysia dan dua bayi.

TRAGEDI #MH17 : PEMBERONTAK UKRAINE MENGAKU TERSALAH TEMBAK KERANA WARNA JALUR HAMPIR SAMA ???


KIEV: Media sosial kepada komander pemberontak Ukraine berkata, kumpulannya menembak sebuah pesawat pengangkutan tentera di lokasi sama pesawat Malaysia Airlines terhempas berdekatan sempadan Russia, hari ini.

TRAGEDI #MH17 - SENARAI ANAK KAPAL (KREW)


Setelah dikejutkan dengan peristiwa MH17, kini salah seorang pekerja dari MAS telah mengambil gambar screen krew-krew yang terlibat dalam penerbangan tersebut.

(FOTO) : TRAGEDI 19 RAMADHAN 1435 H #MH17

#MH17 DITEMBAK MILITAN PRO-RUSSIA ??? (RANGKAIAN BERITA PELBAGAI SUMBER)

BERITA 1 :


KIEV: Jumlah kematian dalam kejadian pesawat MH17 dipercayai terhempas melebihi 300 orang termasuk 23 warga Amerika Syarikat, kata Penasihat Kementerian Dalam Negeri, dipetik oleh Ifax. 

PESAWAT MAS #MH17 DIPERCAYAI DITEMBAK DENGAN PELURU BERPANDU BUK-1

Post image for EKSLUSIF! PESAWAT MAS MH17 DITEMBAK JATUH DI UKRAINE

EKSLUSIF! PESAWAT MAS MH17 DITEMBAK JATUH DI UKRAINE | Syarikat Malaysia Airlines (MAS) telah terputus hubungan dengan pesawat Penerbangan MH17 dari Amsterdam ke Kuala Lumpur yang dilaporkan terhempas di Ukraine berhampiran sempadan Rusia hari ini.