Sunday 20 May 2012

VIDEO BUDAK ABU....!!!

Dengar dan lihat 'ceramah hebat'  budak SAMM Melaka ni...
PC yang kononnya hebat... ye betullah hebat fitnah!!!

Lu punya geng jugak mahu bunuh semua PDRM tu apa hal.... tp lu pulak mau mintak tolong sama PDRM....lu wayar putus ke?????????


PENGASAS DAN JUTAWAN FACEBOOK BERKAHWIN DI BELAKANG RUMAH DAN DIHADIRI KURANG DARI 100 TETAMU..!!!

Foto yang disediakan oleh Facebook menunjukkan Pengasas dan CEO Facebook Mark Zuckerberg bersama Priscilla Chan ketika majlis perkahwinan mereka di Palo Alto, California. Zuckerberg mengemaskini statusnya kepada "berkahwin" pada hari Sabtu. Majlis diadakan di belakang rumah Zuckerberg yang dihadiri kurang daripada 100 orang tetamu, yang pada mulanya menganggap majlis itu sebagai meraikan Chan yang tamat pengajian.


CALIFORNIA: Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Facebook Mark Zuckerberg, pada Sabtu mengemaskini statusnya kepada “berkahwin”.
Zuckerberg dan Priscilla Chan yang berusia 27 tahun itu berkahwin pada satu upacara kecil di rumahnya Palo Alto, California, menjadikan minggu ini sibuk untuk pasangan itu.
Zuckerberg menyenaraikan syarikatnya dalam satu penyenaraian saham yang dinanti-nantikan dalam sejarah Wall Street pada Jumaat.
Chan, bergraduat pada Isnin, dari sekolah perubatan di Universiti California, San Francisco, hari yang sama Zuckerberg berusia genap 28 tahun.
Pasangan itu bertemu di Harvard dan telah bersama selama lebih daripada sembilan tahun.
Seorang jurucakap syarikat itu berkata Zuckerberg mereka bentuk cincin perkahwinannya sendiri.
Majlis perkahwinan diadakan di belakang rumah Zuckerberg yang mana kurang daripada 100 orang tetamu pada awalnya berfikir mereka berada di sana untuk meraikan Chan yang tamat pengajian.
Walaupun selepas menyenaraikan saham, Zuckerberg kekal pemegang saham tunggal terbesar di Facebook, dengan 503,6 juta saham.
Beliau mengawal syarikat dengan 56 peratus saham.
‘Tapak Facebook’ yang dibina di dalam bilik asrama lapan tahun lalu dan telah berkembang menjadi rangkaian sosial di seluruh dunia dengan hampir satu bilion orang.
Zuckerberg mengasaskan Facebook di Harvard pada tahun 2004.
Beliau telah dinamakan sebagai ‘Time’s Person of the Year’ pada 2010 pada usia 26 umur.
Zuckerberg dibesarkan di Dobbs Ferry, New York.

PESANAN IKHLAS KEPADA YANG INGIN MENDEKATKAN DIRI DENGAN ALLAH! JAUHI PAS, KERANA IANYA MENYESATKAN!!!

Sekali pandang gambar diatas maka korang dah tahu dah, ini adalah muka-muka munafik yang banyak menyesatkan umat Islam di negara tercinta ini. Mereka menjual Islam untuk kepentingan Politik mereka.

Yang palig aku sedih sekali bilamana ada orang yang suka ke masjid mendekatkan diri dengan Maha Pencipta akan mudah terpengaruh dengan pujuk rayu tahap Syaitan yang dibuat oleh golongan PAS ini.

Hinggakan ada yang pernah berkhidmat dengan POLIS lepas pencen mendekatkan diri dengan masjid, toba-tiba mereka terpengaruh dengan dakyah jahat PAS hingga mereka lupa semasa khidmat dalam polis dulu, parti ini jugak lah yang memanggil polis dengan pelabagai gelaran hina.

Hari ini ada juga bekas POLIS yang mudah terpengaruh dengan parti ajaran SESAT ini hanya keranan parti ini nampak Islam! Sedih sangat aku, bila ada orang yang baik tapi terpengaruh dengan pujuk rayu syaitan PAS hingga orang baik ni dah mula memasuki jalan yang sesat.

Aku akui, ahli UMNO ni bukanlah jenis yang suka menyesatkan orang baik di masjid, mungkin tidak ramai ahli UMNO yang ke masjid dan libatkan diri dalam politik di masjid atau munkgin jugak ada yang kurang ke masjid. namun itu bukanlah ukuran UMNO kurang islam dari PAS.

Apala gunanya PAS ke masjid tetapi kemudian menyesatkan umat Islam yang baik dan tidak berdosa. PAS akan mempolitikkan apa sahaja. Hidupa mati mereka adalah politik, sebab itu dakyah mereka kata P:AS itu Islam, Islam itu PAS! Maknanya sesiapa yang dekatkan diri dia dengan Allah, kalau tak join PAS maka dia masuk neraka.

Aku cuba explain dengan cara yang mudah, aku tak perlu guna ayat power semacam PAS, aku menulis dari hati ikhlas aku. Aku kenal puak PAS ni dari aku kecil dulu. PAS memepergunakan Islam untuk tarik orang alim menyertai mereka. Dari azali lagi modus operandi adalah sebegitu.

Sebab itulah orang alim seperti Harun Din, Taib Azamuddin, Nasharuddin, Hassan Ali dan ramai lagi golongan ulamak menyertai mereka. Hari ini mereka semua tertipu dengan mainan politik PAS, mereka sudah kenal PAS dari dalam. Dan mereka tahu kini PAS bukanlah Islam seperti yang mereka sangka.

Lihat saja drama pasal Hudud dan Negara Islam, sekajap nak buat, sekejap tak nak buat, bila Hadi kata nak teruskan Hudud, diherdik Karpal maka terbukalah mulut Nik Aziz nak buat Muzakarah dengan UMNO, ada baiknya korang tonton video Zahid Hamidi kat bawah ni pasal pelawaan Nik Aziz tu:Bila mereka nampak dah tak boleh nak pergi maka keluar la cerita Muzakarah, baru je beberapa hari Nik Aziz kata pasal Muzakarah, tiba-tiba dia dah mula pusing kata ada syaratnya. Itulah mainan mereka. Dari dulu sampai sekarang. Kita semua tau kan, tapi kita buat-buat tak tau je.

Kalau nak dicerita pasal PAS ni, mau berbatu-batu aku kena tulis kat sini, tapi aku pendekkan sahaja dengan memberi nasihat percuma sebagai seorang Hamba Allah yang hina. Apabila kamu dekatkan diri dengan Allah tidak bermakna kamu kena join PAS. Ada banyak lagi yang benar-benar persatuan Islam contohnya Tabligh!

Kalau nak medalami Islam dan mahu kenal Allah, join la Tabligh. Itu lebih baik dari kamu join PAS dan terus disesatkan oleh syaitan-syaitan yang tak bertanggungjawab bertopengkan PAS ni, lagi sekali aku ingatkan mereka ni bukan Islam pun, juga kini PAS sudah mula dipengaruhi Syiah!

Maka nasihat aku yang jahil ini kepada yang cerdik pandai dan alim serta yang mahu mendekatkan diri dengan Allah! jauhilah PAS, banyak lagi cari kita boleh dekatkan diri dengan Allah, PAS bukanlah tiket untuk ke Syurga wahai tuan-tuan yang ku kasihi sekalian!

Mesti ada yang akan kata kenapa aku yang dituduh sebagai kai arak cakap pasal Islamkan? Sebab sehina-hina aku pun, demi Allah aku tak pernah minum setitik arak pun dalam hidup aku. Kat bawah ni aku bersumpah.

Wallahi…Wabillahi….Wata’alahi aku tak pernah minum arak seumur hidup aku. Bakinya terserah la pada anda semua nak percaya atau tidak. AKu serahkan pada Allah untuk mengadili aku. Inilah luahan hati aku sebagai pengendali blog ini

Bakinya terserah pada anda sendiri. Allah beri akal gunalah sebaik-baiknya dan jauhi dari PARTI yang sudah banyak memecah-belahkan Umat Islam di negara kita ni!

PARPUKARI 

EZRA ZAID (ANAK ZAID IBRAHIM) PENERBIT BUKU IRSHAD..!!!

Buku Irshad Diterbitkan Anak Zaid Ibrahim

KUALA LUMPUR — Walaupun menerima kecaman dan kritikan yang berterusan dari pelbagai pihak termasuk pihak berkuasa agama di negara ini, buku karya penulis kontroversi Kanada, Irshad Manji dilancarkan tanpa sebarang insiden provokasi hari ini.
Penulis berusia 48 tahun anak kelahiran pelarian Uganda itu tetap hadir melancarkan buku terbarunya “Allah, Kebebasan dan Cinta” di Dewan Perhimpunan Cina Kuala Lumpur Selangor (KLSCH) di sini dalam keadaan aman dengan kehadiran sekitar 30 peminatnya di negara ini.
Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) dan Kementerian Dalam Negeri (KDN) telah mengeluarkan kenyataan sebelum ini mengharamkan sebarang program yang melibatkan sokongan terhadap gaya hidup songsang lesbian, gay, biseksual dan transeksual (LGBT) diadakan di negara ini.
Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Jamil Khir Baharom berkata pihaknya memandang serius terhadap perkara itu dan meminta semua jabatan agama di setiap negeri menghalang sebarang program melibatkan wanita itu daripada berlangsung.
Beliau berkata buku berkenaan dipenuhi unsur penghinaan terhadap Islam serta perjuangannya dalam mempertahankan cara hidup sebagai seorang lesbian.
Irshad bagaimanapun menjelaskan “apa yang diharamkan? Adakah ia dilihat seperti diharamkan kepada saya?” soalnya apabila ditanya berkenaan kemungkinan pengharaman buku terbarunya itu.
Buku 388 muka surat yang menggunakan kulit berwarna merah itu menggunakan dua burung merpati putih berada di luar sangkar yang mempunyai simbol bulan sabit di atasnya sebagai simbolik kebebasan telah di alih bahasa kepada Bahasa Melayu mula dijual di negara ini dengan harga RM50.
Menurut penerbit buku berkenaan, IZ Publisher, pihaknya menyerahkan kepada KDN untuk tindakan lanjut berhubung kemungkinan pengharaman buku tersebut.
“Kami hanya serahkan kepada budi bicara KDN untuk menentukan apa yang terbaik,” kata Pengarah Iz Publisher, Ezra Zaid, kepada pemberita selepas pelancaran buku tersebut.
“Kami telah cuba mengadakan tiga majlis untuk pelancaran buku ini termasuk di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM), kedai buku Borders di pusat membeli belah The Gardens, serta di Universiti Monash, bagaimanapun, kesemuanya di batalkan di saat-saat akhir.
“Kami bernasib baik dapat mengadakan majlis pelancaran di sini (KLSCH) di saat-saat akhir. Walaupun mengejut tapi masih ada peminat yang dapat hadir,” kata anak kepada Presiden Parti Kesejahteraan Insan Tanah Air (Kita), Datuk Zaid Ibrahim.
Selepas majlis pelancaran pertama buku tersebut hari ini, Irshad akan terus berlepas pulang ke New York.
Jamil Khir menjelaskan, ideologi yang dibawa Irshad jelas bertentangan dengan kedudukan Malaysia sebagai negara Islam berdasarkan Perkara 3(1) Perlembagaan Persekutuan (Islam sebagai Agama Persekutuan), Akta dan Enakmen Agama Islam negeri-negeri, undang-undang sivil dan norma masyarakat.
Beliau berkata Pertubuhan Kerjasama Islam (OIC) yang turut dianggotai Malaysia menolak orientasi seksual songsang yang mendukung LGBT sebagaimana yang ditegaskan dalam persidangan Sesi ke-19 Majlis Hak Asasi Manusia, Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) pada 7 Mac lepas di Geneva, Switzerland.
Justeru, beliau menyeru umat Islam di negara ini sentiasa peka dan berhati-hati agar tidak terpengaruh dengan fahaman ideologi yang dibawa oleh kumpulan dan individu tersebut.
Ini kerana beliau khuatir ia akan menyentuh sensitiviti agama serta menjadi provokasi serius terhadap umat Islam secara harmoni di bawah naungan institusi Raja-Raja Melayu, Perlembagaan Persekutuan dan undang-undang negara ini.
Irshad merupakan seorang wanita muslim berfahaman liberalismie, pluralisme dan feminisme dan dia merupakan pendukung LGBT di peringkat antarabangsa.
Beliau pernah mengarang sebuah buku yang menimbulkan kegelisahan dan kemarahan umat Islam di seluruh dunia bertajuk “Permasalahan Dengan Islam Hari Ini” (“The Trouble With Islam Today”) yang mengandungi idealisme sama seperti penulis novel “The Satanic Verses”, Salman Rushdie. (The Malaysian Insider)

IRSHAD MANJI..... KEPARAT!!! CELAKA!!!

Mufti Bukan Tuhan, Kata Pendukung LGBT, Irshad ManjiMUFTI BUKAN TUHAN, KATA PENDUKUNG LGBT KEPARAT INI..!!!!


Penulis penuh kontroversi, Irshad Manji menolak fatwa Majlis Fatwa Kebangsaan yang melarang umat Islam negara ini menyertai demonstrasi seperti himpunan BERSIH pada 28 April lalu.
Beliau berpandangan fatwa adalah pandangan ulama semata-mata dan ia bukan perintah Tuhan yang termaktub dalam Al-Quran.
“Keluarkan seberapa banyak fatwa yang anda (mufti) mahu tetapi fatwa anda atau pun anda (mufti) sendiri tiada pengiktirafan Tuhan,” kata Irshad dalam satu temubual eksklusif dengan Malaysiakini.
Meneruskan wawancara, pensyarah di New York University (NYU) itu turut mengkritik keras golongan ulama hari ini yang disifatkannya cuba berlagak seperti Tuhan dan mahu penganut Islam menurut perintah mereka tanpa penilaian kritis.
“Anda bukan Tuhan. Hanya ada satu Tuhan dan kerja itu masih belum ada kekosongan,” kata Irshad sinis.
Beliau sebaliknya menggesa umat Islam kembali kepada Al-Quran yang menuntut penganutnya berfikir sebagai satu wadah untuk meningkatkan keimanan.
“Jika lebih ramai orang Islam faham beza di antara ulama dan Allah, kita akan mengizinkan diri kita melaksanakan perkara yang dianjurkan Al-Quran iaitu berfikir untuk diri sendiri bagi meningkatkan keimanan kita,” katanya yang percaya Al-Quran sebagai sumber rujukan tunggal untuk umat Islam.
SEBELUM INI, Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) dan Kementerian Dalam Negeri (KDN) tidak akan membenarkan sebarang program yang membabitkan Irshad Manji diadakan di negara ini.
Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom, berkata pihaknya memandang serius terhadap perkara itu dan meminta semua jabatan agama di setiap negeri menghalang sebarang program membabitkan wanita itu daripada berlangsung.
Beliau berkata, Manji, 48, datang ke negara ini bagi tujuan melancarkan buku terbarunya bertajuk ‘Islam, Liberty and Love’ yang dipenuhi unsur penghinaan terhadap Islam serta perjuangannya dalam mempertahankan cara hidup sebagai seorang lesbian.
“Kerajaan amat memandang serius terhadap ideologi yang dibawa oleh Irshad Manji dan implikasinya terhadap umat Islam di negara ini,” katanya.
Katanya, ideologi tersebut jelas bertentangan dengan kedudukan Malaysia sebagai negara Islam berdasarkan Perkara 3(1) Perlembagaan Persekutuan (Islam sebagai Agama Persekutuan), Akta dan Enakmen Agama Islam negeri-negeri, undang-undang sivil dan norma masyarakat.
Jamil Khir berkata, Pertubuhan Kerjasama Islam (OIC) yang turut dianggotai Malaysia menolak orientasi seksual yang mendukung LGBT sebagaimana yang ditegaskan dalam persidangan Sesi ke-19 Majlis Hak Asasi Manusia, Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) pada 7 Mac lalu di Geneva, Switzerland.
Justeru, beliau menyeru umat Islam di negara ini sentiasa peka dan berhati-hati supaya tidak terpengaruh dengan fahaman ideologi yang dibawa oleh kumpulan dan individu tersebut.
Ini kerana beliau khuatir akan menyentuh sensitiviti agama serta menjadi provokasi serius terhadap umat Islam secara harmoni di bawah naungan institusi Raja-Raja Melayu, Perlembagaan Persekutuan dan undang-undang negara ini.
Manji adalah seorang muslim berfahaman liberalismie, pluralisme dan feminisme dan dia adalah pendukung LGBT di peringkat antarabangsa.
Dia pernah mengarang sebuah buku yang menimbulkan kegelisahan dan kemarahan umat Islam di seluruh dunia bertajuk ‘The Trouble With Islam Today’ yang mengandungi idealisme sama seperti penulis novel ‘The Satanic Verses’, Salman Rushdie.  

*** Umat Islam dan pihak berwajib di Malaysia, jangan pandang isu ini sebelah mata, jangan anggap ini isu terpencil.  Sampai bila umat Islam di Malaysia harus diperlekeh sedemikian rupa... oleh anasir-anasir luar yang  jahat dan keji yang secara jelas masuk ke sini untuk merosakkan akidah umat Islam. Dah la selama ini politik tanahair dipenuhi oleh pemuka-pemuka agama yang mempergunakan agama untuk kepentingan politik.......

KISAH KETABAHAN SEORANG IBU MELAHIRKAN ANAK TANPA MATA.....

VIDEO: Kisah Ketabahan Ibu Lahirkan Anak Tanpa Mata

Christian yang kini berusia setahun, dilahirkan tanpa kedua-dua mata disebabkan keadaan lelangit rekah, yang jarang ditemui.
Tetapi, itu tidak mengurangkan kasih sayang Lacey Buchanan terhadap anaknya dan dia dengan bangga menayang anaknya kepada dunia.
Dalam satu video inspirasi yang dimuat naik ke YouTube, Lacey mendedahkan kepayahan yang dilalui oleh mereka setiap hari, termasuk keadaan di mana Christian terpaksa berhadapan dengan pembuli.
Video sepanjang tujuh minit, dibuat untuk menunjukkan betapa Lacey menyayangi anaknya itu, kini menjadi antara video yang paling banyak ditonton, iaitu mencecah lebih satu juta penonton.

VIDEO 7 MINIT.... menceritakan segalanya....


Dengan menggunakan kertas bertulis tangan, dia bercerita bagaimana dia bertemu dengan bapa anaknya itu ketika berusia 15 tahun dan mereka jatuh cinta.
Dia mengahwini suaminya Chris, ketika dia berusia 21 tahun dan mengandungkan Christian ketika usianya 23 tahun.
“Kami sangat gembira!!” tulisnya. Ketika usia kandungannya mencecah 18 minggu, mereka membuat ultrasound dan pasangan itu mendapat tahu mereka akan mendapat anak lelaki, dan ini menambahkan lagi kegembiraan mereka.
Tetapi selepas seminggu mendapat berita baik, pasangan itu menerima panggilan dari doktor mereka memberitahu ada yang tidak kena dengan janin itu.
Terdapat masalah pada bayi mereka dan ini menyebabkan pasangan itu sedih.
Ketika kandungan Lacey semakin membesar, doktor semakin tidak pasti apa yang tidak kena dengan bayinya dan berkata dia mempunyai peluang 85 peratus untuk gugur.
Pasangan yang kuat agama, menolak untuk menggugurkan kandungan dan percaya dia mempunyai matlamat untuk hidup di dunia dan mereka akan menyayanginya tidak kira apa pun.
Lacey dan Chris ke Pusat Perubatan Vanderbilt di mana Christian dilahirkan pada 18 Februari, 2011. Mereka menyangka mereka mungkin tidak akan dapat membawa Christian pulang.
Pasangan itu gembira apabila Christian selamat dilahirkan tetapi kegembiraan mereka sekejap saja.
Keadaan Christian lebih buruk daripada apa yang doktor jangkakan.
Dia dilahirkan dengan keadaan lelangit rekah (Tessier cleft lip and palate) dan tidak boleh menutup mulutnya. – Daily Mail

SIRI JELAJAH KONVENSYEN MEDIA SOSIAL 1 MALAYSIA - PERINGKAT NEGERI PERAK DARUL RIDZUAN

TAHNIAH.....!!!
BLOGGERS, TWEETARIAN, FACEBOOKERS DAN PENGAMAL MEDIA SOSIAL DARI PERAK... ANDA MEMANG HEBAT....!!!


TERIMA KASIH KEPADA PENGERUSI DAN SEKRETARIAT KONVENSYEN  MEDIA SOSIAL 1 MALAYSIA KERANA TELAH MEREALISASIKAN PROGRAM DI GRAND BALLROOM, HOTEL SYUEN DENGAN JAYANYA.....FUHHH!!! CUCI KERETA HANYA BERBIKINI..???

Manusia ni sanggup buat apa sahaja perkara yang pelik-pelik hanya untuk menarik perhatian sama ada untuk melariskan produk, perniagaan atau macam-macam lagi. 


Biasanya yang menjadi model dan mangsa adalah wanita.... Nampak sangat wanita-wanita moden zaman sekarang terlalu mudah di eksploitasi.... atau memang kerana mereka sendiri yang mengizinkan diri mereka untuk dipergunakan....???


Mereka seolah-olah sudah tidak punyai harga diri..... semuanya demi sekeping kertas yg sangat berharga.... WANG!!!!


Wanita Berbikini Basuh Kereta Mewah Di China

Wanita Berbikini Basuh Kereta Mewah Di ChinaUntuk hari pembukaan baru-baru ini, sebuah garaj kereta di Shanghai telah menawarkan perkhidmatan membasuh kereta yang dilakukan oleh wanita-wanita yang berbikini dan berkasut tumit tinggi.
Banyak kereta mewah telah mengunjungi garaj itu yang terletak di sepanjang Xietu Road untuk mendapatkan perkhidmatan istimewa itu.
Gambar-gambar seksi membasuh kereta itu tersebar di forum dan laman internet sehingga ia menjadi perbincangan hangat. Ada yang bertanyakan jika jenis kenderaan lain dan kereta bukan mewah boleh dihantar ke situ.
Seorang warga internet telah mempersoalkan apakah perbezaan perkhidmatan membasuh kerata oleh wanita berbikini dengan pelacuran. Seorang lagi warga internet memberi komen di NetEase, berkata dalam bahasa Cina: “Brothers, tunjukkanlah sedikit integriti”.

AKHIRNYA.... CHELSEA MUNCUL JUARA UEFA CHAMPIONS LEAGUE 2011/12....!!!

  

Chelsea Juara Liga Juara-Juara Eropah


Chelsea membenam Bayern Munich untuk memenangi Liga Juara-juara buat pertama kali selepas Didier Drogba menyempurnakan sepakan penalti di Allianz Arena selepas kedua-dua pasukan terikat 1-1 selepas tamat masa tambahan...


Perlawanan akhir UEFA Champions League antara Bayern Munich vs Chelsea berlangsung dengan kemarau jaringan gol pada separuh masa pertama perlawanan. Begitu juga sewaktu perlawanan separuh masa kedua bermula sehingga kemarau gol berakhir pada minit ke-83 dengan gol hasil jaringan pemain Bayern Munich,T. Müller.

Tetapi Didier Drogba kembali menghangatkan suasana di minit terakhir perlawanan dengan menjaringkan gol penyamaan pada minit ke-88  hasil tendangan sudut oleh Juan Mata yang ditanduk kencang ke gawang Bayern Munich. Wisel penamat separuh masa kedua dibunyikan dengan tambahan masa 5 minit yang penuh debaran.

Dalam masa tambahan pertama, Didier Drogba menjatuhkan Franck Ribéry dan Bayern Munich mendapat peluang besar untuk menang perlawanan ini apabila dihadiahkan sepakan penalti pada minit ke-93, tetapi Arjen Robben gagal menyudahkan sepakan penalti tersebut apabila dapat dibaca oleh penjaga gol Chelsea, Petr Čech.

Perlawanan masa tambahan 30 minit berakhir dengan kedudukan masih terikat 1-1  dan membawa ke penentuan melalui sepakan penalti. Untuk rekod, "no English club has lost on spot kicks to a foreign team". AkhirnyaChelsea dinobatkan sebagai Juara Champions League 2011/12, menang sepakan penalti  4-3 menewaskan Bayern Munich.TQ - ZULKBO

JAKIM & KDN HALANG PENGANJURAN PROGRAM IRSHAD MANJI

  

Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) dan Kementerian Dalam Negeri (KDN) tidak akan membenarkan sebarang program yang melibatkan seorang pendukung gay, biseksual dan transeksual (LGBT), Irshad Manji diadakan di negara ini.
Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Jamil Khir Baharom berkata pihaknya memandang serius terhadap perkara itu dan meminta semua jabatan agama di setiap negeri menghalang sebarang program melibatkan wanita itu daripada berlangsung.
Beliau berkata Manji, 48, akan datang ke negara ini bagi tujuan melancarkan buku terbarunya bertajuk ‘Islam, Liberty and Love’ yang dipenuhi unsur penghinaan terhadap Islam serta perjuangannya dalam mempertahankan cara hidup sebagai seorang lesbian.
“Kerajaan amat memandang serius terhadap ideologi yang dibawa oleh Irshad Manji dan implikasinya terhadap umat Islam di negara ini,” katanya pada sidang media selepas merasmikan Karnival Buat Elok Saja Tau (Best) di sini malam Jumaat.
Katanya ideologi tersebut jelas bertentangan dengan kedudukan Malaysia sebagai negara Islam berdasarkan Perkara 3(1) Perlembagaan Persekutuan (Islam sebagai Agama Persekutuan), Akta dan Enakmen Agama Islam negeri-negeri, undang-undang sivil dan norma masyarakat. Jamil Khir berkata Pertubuhan Kerjasama Islam (OIC) yang turut dianggotai Malaysia menolak orientasi seksual yang mendukung LGBT sebagaimana yang ditegaskan dalam persidangan Sesi ke-19 Majlis Hak Asasi Manusia, Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) pada 7 Mac lepas di Geneva, Switzerland.
Justeru, beliau menyeru umat Islam di negara ini sentiasa peka dan berhati-hati agar tidak terpengaruh dengan fahaman ideologi yang dibawa oleh kumpulan dan individu tersebut.
Ini kerana beliau khuatir akan menyentuh sensitiviti agama serta menjadi provokasi serius terhadap umat Islam secara harmoni di bawah naungan institusi Raja-Raja Melayu, Perlembagaan Persekutuan dan undang-undang negara ini.
Manji merupakan seorang muslim berfahaman liberalismie, pluralisme dan feminisme dan dia merupakan pendukung LGBT di peringkat antarabangsa.
Dia pernah mengarang sebuah buku yang menimbulkan kegelisahan dan kemarahan umat Islam di seluruh dunia bertajuk ‘The Trouble With Islam Today’ yang mengandungi idealisme sama seperti penulis novel ‘The Satanic Verses’, Salman Rushdie.
DI KULIM, Jamil Khir berkata kehadiran Manji di negara ini tidak dialu-alukan dan Jakim tidak akan bertolak ansur dengan ideologi songsang termasuk melalui penyebaran buku, makalah dan laporan media. Katanya Jakim akan terus menyekat dan menghalang kemasukan bahan itu.
“Semua majlis agama Islam negeri pun telah bersetuju supaya Irshad Manji tidak dibenarkan menjalankan aktiviti songsangnya di negeri-negeri dan negara ini kerana kajian Jakim mendapati Irshad adalah seorang muslim berfahaman liberalisme, pluralisme dan feminisme,” katanya.
Beliau ditemui pemberita selepas Majlis Bicara Intelek Guru Pendidikan Islam dan Guru J-Qaf di Dewan Besar Kolej Mara Kulim pada Sabtu.
Katanya Manji yang menjadikan Salman Rushdie sebagai idolanya mempamerkan sesuatu yang boleh mewujudkan suasana kucar-kacir di kalangan remaja dan umat Islam di negara ini.

BEKAS PENGARAH JSJ BUKIT AMAN SERTAI PAS....!!!

SHAH ALAM - Bekas Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Datuk Fauzi Shaari akan menyerahkan borang menyertai Pas di kampung halamannya, Larut, Perak, hari ini.

Difahamkan, beliau akan menyerahkan borang keahlian kepada Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dalam satu program yang turut dihadiri pimpinan tertinggi Pakatan Rakyat (PR).

Fauzi berkata, beliau telah membuat keputusan menyertainya selepas membuat beberapa perbandingan dengan parti lain antaranya, Umno, PKR dan DAP.

“Takkan saya hendak menyertai DAP…, saya melihat Pas lebih konsisten dalam perjuangan yang membuatkan saya memilih parti Islam itu. Saya memilih politik kerana berniat untuk berbakti dalam Islam selepas pencen ini, Pas adalah lebih syumul.

“Sekurang-kurangnya, saya boleh memberikan pendedahan kepada Pas apa sebenarnya yang berlaku dalam polis, ada juga kebaikan… tetapi tidak nampak, sekurang-kurannya akan menjernihkan tafsiran masyarakat kepada polis,” katanya kepada Sinar Harian.

Selain Fauzi, difahamkan antara nama-nama yang disebut bakal menyertai Pas adalah bekas Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial Bukit Aman, Datuk Ramli Yusoff.
Bagaimanapun beliau pernah menafikannnya.

Ramli yang pernah dituduh di mahkamah berhubung kes rasuahnya, tetapi telah dibebaskan dan didapati tidak bersalah.

Fauzi berkata, walaupun beliau terlibat dalam politik, beliau masih berpegang teguh kepada etika dan prinsipnya semasa berkhidmat, bukannya akan dipergunakan seperti yang dianggap pihak yang tidak senang dengan keputusannya.

“Saya tahu apa yang akan dilakukan dan apa yang tidak boleh. Sebagai bekas penjawat awam, saya tahu batasannya, bukan semua akan didedahkan pada ceramah-ceramah yang akan disertainya.

“Insya-ALLAH saya gunakan pendekatan berhemah, tak perlulah risaukan penyertaan saya kepada Pas,” katanya.

Fauzi yang ditanya sekiranya akan menjadi calon pada Pilihan Raya Umum ke-13, katanya, “biarlah pucuk pimpinan tentukan, kerana saya masuk Pas bukan tujuan dicalonkan tetapi hanya berbakti kepada rakyat."

“Cuma selepas menjadi ahli, sudah tentu saya akan memberikan lebih tumpuan kepada parti, jika tidak lebih baik menjadi ahli biasa sahaja dan keluar mengundi,” katanya.

Menurut Fauzi, beliau memilih mendaftarkan sebagai ahli Larut kerana kedua ibu bapanya berasal dari kawasan berkenaan.

“Tidak salah saya mencurahkan bakti di kawasan yang saya pernah membesar. Cuma dulu semasa dalam kerajaan, saya ada tanggungjawab lain, kini dah pencen, jadi boleh lah aktif sikit dalam politik,” katanya.

ANWAR PERLU PERJELAS 'GAMBAR LUAR BIASA INI' - TIBAI

alt

KUALA LUMPUR, 20 Mei 2012 - "Saya sanggup bersumpah bahawa Anwar sedang 'mengurat' lelaki itu sejak tahun lalu sehinnga ke hari ini. Saya boleh bongkarkan siapa budak ini, anak siapa dia, pernah belajar di mana serta jurusannya," kata Abdul Ghani Haron.

Kelab Tolak Individu Bernama Anwar Ibrahim (TIBAI) mendesak Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk menjelaskan hubungannya dengan seorang bekas pelajar institusi pengajian tinggi awam (IPTA) yang dipercayai meminta pelajar tersebut mengirimkan 'gambar luar biasa' kepadanya.

Ahli Majlis Syura TIBAI, Abdul Ghani Haron mendakwa 'gambar luar biasa' itu adalah gambar seorang lelaki dalam keadaan berbogel tanpa seurat benang yang dikenali oleh Ketua Pembangkang itu melalui laman sosial.

"Kita mendesak Anwar tampil menjelaskan perlakuannya yang  meminta lelaki tersebut menghantar gambarnya tanpa berpakaian dan turut meminta bekas pelajar itu jangan segan silu menghubungi beliau," kata Abdul Ghani.

Menurutnya lagi, Anwar dicabar untuk melakukan sumpah laknat bahawa beliau tidak pernah mengenali bekas pelajar terbabit dalam apa-apa rangkaian sekalipun.

"TIBAI akan mendedahkan perkara ini secara terbuka menerusi ceramah-ceramah akan datang.

"Saya yakin Anwar kenal suapa lelaki ini kerana beliau telah berkali-kali menghubungi bekas pelajar terbabit dalam pelbagai rankaian telekomunikasi," kata Abdul Ghani.