Thursday 4 April 2019

PERKAHWINAN DIRAJA SULTAN MUHAMMAD V


Sebelum ini rakyat Malaysia khususnya telah dikejutkan dengan peletakkan jawatan Sultan Muhammad V sebagai Yang di-Pertuan Agong yang ke-15. Tidak lama selepas itu, khabar angin mengenai baginda mulai tersebar apabila didakwa telah melangsungkan perkahwinan dengan seorang wanita Rusia yang juga bekas ratu cantik Moscow, Oksana Veovodina.

PENGURUSAN SURAU 'HALAU' BAPA TIDAK CUKUP WANG UNTUK KEBUMIKAN JENAZAH ANAK


HANYA kerana tiada wang membayar kos pengebumian sebanyak RM300 dipinta pengurusan jenazah sebuah surau, seorang bapa hampir tidak dapat menyempurnakan pengebumian bayi lelakinya yang meninggal dunia sejurus dilahirkan di hospital, malam tadi.

HIDUP LAGI KE BUDAK NI.... ???

KENAPA SPV PERLU 7 TAHUN UNTUK PULIHKAN TABUNG HAJI ???


Kerajaan sepatutnya melakukan segera pembayaran bernilai RM19.9 bilion kepada Tabung Haji dari pindahan hartanah dan ekuiti milik institusi itu kepada sebuah syarikat bertujuan khas (SPV), Urusharta Jamaah Sdn. Bhd. (UJSB) jika benar-benar ikhlas mahu memulihkan kewangan Tabung Haji.

NASIB PENEROKA FELCRA APABILA PH MEMERINTAH..

Image result for hidup peneroka felcra

Bukan lagi rahsia para peneroka hidup dalam keadaan tertekan sejak kerajaan Pakatan Harapan mengambil alih Negara. Nikmat dan kesenangan yang mereka rasai sebelum ini bagai direntap dari kehidupan mereka.

KERAJAAN PH TIDAK IKUT PERLEMBAGAAN ???


JOHOR BAHRU 2 April - Adakah Putrajaya cuba mengambil alih kuasa kerajaan negeri?