Thursday 9 January 2014

THE MALAYSIAN INSIDER 'NAIKKAN' HARGA RON 95 MULAI TENGAH MALAM INI .... !!!

fff8eb97de4be7b0d6a3bab67c1a46ff

Nampaknya sekali lagi media online telah digunakan untuk menyebarkan fitnah. Email berantai yang sedang diedarkan ini dikesan pada pukul 5.05 petang tadi. Berita ini telah dilaporkan palsu, namun begitu terdapat juga beberapa stesen minyak di sekita Kuala Lumpur dilaporkan penuh sehingga mengakibatkan kesesakan.  Potongan berita di atas telah diperoleh daripada laporan The Malaysian Insider pada 2 September 2013 yang lalu. Emel tersebut telah menggunakan ‘screenshot’ yang memaparkan penulis dan juga rangkap ayat berita yang sama sepatah demi sepatah. Cuma pada emel tersebut telah disorokkan waktu dan juga tarikh berita tersebut.

TUDUH PENYANYI SEKSI BERZINA DI TWITTER, LELAKI ARAB DIHUKUM SEBAT 80 KALI


Seorang lelaki asal Arab Saudi dijatuhi hukuam penjara selama tiga bulan dan hukuman sebat 80 kali kerana memfitnah penyanyi cantik berdarah campuran Saudi-Kuwait bernama Shams, di Twitter. Demikian dilansir NY Daily News.

PELAJAR KRISTIAN 'MURTAD' DI CONVENT BUKIT MERTAJAM


Pihak gereja telah mula memulakan gerakan yang boleh dianggap gerakan 'kristianisasi' di P.Pinang. Ketika isu kalimah Allah masih belum menemui jalan penyelesaian,pihak gereja telah mula mengorak langkah dengan membangkitkan isu yang boleh menggugat keharmonian negara.

KISAH SEDIH.... NASI GORENG AMIRA DALAM BEKAS AXION....


Kisah ni memang sedih.... teman yang berhati tegar pun boleh menitis air mata.... Kisah ni teman dapat dari email yang dikirim oleh seorang rakan dalam group.  Sama ada ianya kisah benar atau sekadar rekayasa, ambil pengajaran daripadanya....

( FOTO ) : GEMPA GEGAR PONTIAN, TIANG BANGUNAN HAMPIR PATAH


PONTIAN  -  Kira-kira 20 pelanggan kedai kopitiam bertempiaran lari menyelamatkan diri apabila berlaku gegaran di bangunan kedai 3 tingkat di pekan Kukup Laut, dekat sini pagi tadi.

AMARAN TSUNAMI DI TIMUR SABAH TIDAK BENAR


KUALA LUMPUR : Jabatan Meteorologi Malaysia pada Rabu menafikan telah mengeluarkan amaran bahawa Tsunami akan melanda pantai timur Sabah seperti yang tersebar di Internet.

PENGARANG HERALD PERLU HORMAT KEPUTUSAN MAHKAMAH - TUN MPengarang The Herald, Paderi Lawrence Andrew digesa supaya menghormati keputusan mahkamah terhadap penggunaan kalimah Allah di dalam kitab Bible berbahasa Melayu, kata bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad.

GEMPAR !! SAMI BUDHHA SOLAT BERJEMAAH DI DALAM MASJID ???


Sekeping gambar yang memaparkan dua orang sami sedang solat sedang menjadi viral di media sosial selepas dimuat naik oleh blogger mustaqimmah.wordpress.com.

PADERI AKUI KALIMAH ALLAH SENJATA AMPUH UNTUK MURTADKAN UMAT ISLAM !!!

Kalimah Allah Agenda kristian sedunia

Akhirnya pihak Kristian mengakui bahawa Kalimah Allah memang merupakan alat yang cukup ampuh untuk misi murtadkan umat Islam.
Laporan cover story majalah Christianity Today dalam keluaran Februari 2011 yang bertajuk Muslims and the “Son of God” telah membongkar rahsia sebenar

LELAKI SAKIT MENTAL AMUK DAN SERANG SEKOLAH


“Saya tidak tahu kenapa lelaki itu datang mengamuk dan tergamak merosakkan motosikal saya dan beberapa rakan lain sedangkan kami langsung tidak mengenali dia,” demikian luahan seorang pelajar yang hanya mahu dikenali sebagai Mazlan, 17.

'GOSPEL OF BARNABAS' YANG ORANG KRISTIAN RISAUKAN !!!


Sebuah kitab lama yang dikatakan sebagai ‘Gospel of Barnabas’(gambar) ini mengandungi ramalan bahawa Ahmad (Nabi Muhammad) bakal muncul di akhir zaman telah mencetuskan minat daripada Vatican, pusat agama Kristian bermazhab Katholik untuk menelitinya dengan lebih mendalam.