Saturday 20 April 2013

(PRU13) : PERTANDINGAN SESAMA ADIK-BERADIK....

PRU13

KUALA LUMPUR - Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) akan menyaksikan pertembungan calon yang mempunyai pertalian keluarga di beberapa buah kerusi Parlimen dan di Dewan Undangan Negeri (DUN).
  
Pertembungan paling mencuri tumpuan pastinya membabitkan adik-beradik Kitingan di Sabah di kerusi Parlimen Keningau antara Tan Sri Joseph Pairin Kitingan yang mewakili Barisan Nasional (BN) dengan adiknya Datuk Dr Jeffrey daripada Parti Reformasi Negeri (Star).

 

(PRU13) : SENARAI PENUH CALON PARLIMEN BERTANDING DI PERAK


P. 054 - GERIK       
1. NORHAYATI BINTI KASIM (PAS)           
2. HASBULLAH BIN OSMAN (BN)           
 

(PRU13) : BERTANDING CALON BEBAS..... UMNO, DAP PECAT AHLI...!!!

Umno, DAP pecat ahli tanding calon Bebas

KUALA LUMPUR - Perasaan tidak puas hati berhubung pemilihan calon melarat hingga ke hari penamaan calon bagi pilihan raya umum ke-13 (PRU13) hari ini, yang mengakibatkan dua anggota Umno serta dua anggota DAP dipecat secara automatik kerana bertanding sebagai calon Bebas.

(PRU13) : PAS,PKR BERLAGA SESAMA SENDIRI.... ITUKAH NAMANYA PAKATAN...???


Mereka sebenarnya tidak pernah berpakat pun.... mereka sering berebutkan kuasa.... mereka sering ingin mengatasi di antara satu sama lain....

Ini buktinya....

( FOTO ) PRU 13 : ROHAWATI GUNAKAN KANAK-KANAK UNTUK MENYOKONG PENCALONANNYA....

( FOTO ) : SUASANA PENAMAAN CALON P074 PARLIMEN LUMUT


TING TAI FOOK TIDAK GENTAR LAWAN SATU SAMA SATU DENGAN NGEH KOO HAM DI DUN SITIAWAN

TING TAI FOOK

Calon Barisan Nasional Dun Sitiawan, Ting Tai Fook, 29, berasa amat bersedia untuk menghadapi Pilihanraya Umum ke 13 pada Mei ini.

“Persediaan telah dibuat sekian lama dan kini, saya bersama-sama calon BN yang lain, berasa amat yakin dalam menghadapi PRU-13 kali ini.

AKHIRNYA....KAMILIA BERTANDING BEBAS, DIPECAT SERTA MERTA DARI PARTI....


Itulah nilai perjuangan Kamilia Ibrahim selama ini....

Sebelum dipecat secara rasmi, Kamilia Ibrahim telah meletakkan semua jawatannya dalam UMNO secara rasmi bermula pada hari ini setelah mencalonkan dirinya sebagai CALON BEBAS di kerusi Parlimen Kuala Kangsar.

SAPA ARTIS TAKSUB POLITICIAN HIJAU KUTUK RAKAN ARTIS...???Blog Nurul Wahab, penyanyi tersebut telah berkongsi sedikit cerita mengenai seorang artis yang dikatakan terlalu taksub dengan parti politik sehingga mengutuk dirinya dengan kata-kata yang tidak enak didengar.