Sunday 27 January 2013

ADUN GUCHIL KENA PENUMBUK....???


Kawan-kawan di Kota Baru memberitahu kisah yang lucu tapi sebabnya tak lucu.

Perkara ini betul berlaku dan bukan dibuat-buat cerita oleh Sinar Harian atau Harakah atau Suara keadilan atau Roket kerana laporan polis pun adadibuat oleh pihak yang terlibat. 

Sabtu lepas ADUN Guchil, Kuala Krai, Kelantan, Tuan Zamri Ariff Tuan Zakaria telah membuat laporan polis terhadap seorang bernama hassan.

ARTIS INDONESIA BERPESTA 'SYAITAN'.....???JAKARTA  - Artis popular Indonesia Irwansyah dan isterinya Zaskia Sungkar serta Raffi Ahmad dan Wanda Hamidah adalah empat artis yang ditahan bersama 13 lagi ketika sedang berpesta dadah di rumah Raffi di Lebak Bulus, Jakarta Selatan, pagi Ahad.

BUMI TIDAK AKAN TERJEJAS DENGAN KEHADIRAN ASTEROID PADA FEBRUARI 2013 INI......Asteroid

Sebuah asteroid dikatakan bakal mendekati bumi pada pertengahan Februari ini.

Asteroid dianggarkan bersaiz kecil itu dikenali sebagai 2012DA14 dijangka mendekati Bumi pada 15 Februari ini.

Ahli Astronomi berpendapat asteroid itu akan berada dalam orbit bulan sekitar 38,6243 kilometer (km) dan dalam orbit satelit Geosynchronous sejauh 418,429 km.

KEGILAAN CACAH TATU DI BAHAGIAN SULIT...Kota Kinabalu : Memalukan apabila segelintir remaja Islam di bandar raya ini, termasuk pelajar sekolah, tidak mengendahkan larangan agama yang mengharamkan cacahan tatu pada mana-mana anggota tubuh, sebaliknya melakukannya untuk tujuan suka-suka berikutan dipengaruhi rakan sebaya.

KEKEJAMAN PAS TERHADAP USTAZ NASHA.....

nasharudin-mat-isa

NASHARUDIN MAT ISA DIGUGURKAN TANPA PELUANG MEMBELA DIRI KERANA DIANGGAP MERUGIKAN PARTI


SEPERTIMANA seluruh rakyat Malaysia maklum, Ustaz Nasharudin Mat Isa, mantan Timbalan Presiden PAS ini telah pergi ke Gaza mengiringi Yang Amat Berhormat Perdana Menteri Dato’ Sri Mohd Najib Tun Abdul Razak dalam Misi Kemanusiaan Ke Gaza.

PELIK.....BUDAK BERKAKI SYAITAN.....???


Dia budak lelaki.... berusia 8 tahun. Namanya Deepak Kumar dari India.
Dia dilahirkan dengan beberapa bahagian badan kembar parasit yang melakat pada dadanya.
Penduduk tempatan berfikir bahawa dia adalah syaitan dalam badan manusia dan memanggilnya sotong budak.

FEMOMENA AWAN BERLUBANG.... MASYA ALLAH....!!!


Fenomena ini dikenali sebagai Punch Hole Cloud atau Fallstreak. Ia berlaku apabila suhu air pada awan berada dibawah takat beku namun masih belum membeku kerana kekurangan ice nucleation particles. Apabila sedikit particle air mula membeku, ia akan menyebabkan efek domino yg menyebabkan wap air di sekelilingnya turut membeku dan jatuh turun ke bumi. Ini menyebabkan wujudnya lubang besar pada awan cirrocumulus atau altocumulus.