Sunday 17 May 2015

GST DAH 'SAMPAI' KE ISTANA....


Raja Perlis Tuanku Syed Sirajuddin Putra Jamalullail bertitah pelaksanaan cukai barang dan perkhidmatan (GST) adalah untuk mengukuhkan kewangan negara demi manfaat jangka panjang rakyat.

MAHKAMAH MESIR HUKUM MATI MORSI DAN YUSUF AL-QARADAWI


Mahkamah Mesir, hari ini menjatuhi hukuman mati ke atas bekas Presiden, Mohammed Mursi dan ulama Islam terkenal, Yusuf Al-Qaradawi atas kesalahan melakukan rusuhan di penjara pada 2011 bagi menentang Presiden, Hosni Mubarak.

AMUK : POLIS SELAMATKAN TEBUSAN 5 SEKELUARGA


Polis berjaya menyelamatkan lima sekeluarga yang dijadikan tebusan selepas lebih enam jam berunding dan cuba menenangkan seorang lelaki bersenjata parang dalam kejadian amuk di sebuah rumah di Taman Duyong Indah di sini, awal pagi ini.

PANDIKAR AMIN AKUI BERJUMPA TUN M LUAH KEKECEWAAN


KOTA BELUD 17 Mei - Yang Dipertua Dewan rakyat, Tan Sri Pandikar Amin Mulia mengakui ada berjumpa dengan bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad, namun pertemuan itu hanya berkisar isu politik semasa.

NUR MISUARI KAHWINI GADIS 19 TAHUN SEBAGAI ISTERI KE-5

Pengasas dan pemimpin Barisan Pembebasan Kebangsaan Moro (MNLF), Nur Misuari,76, dilapor telah berkahwin dengan gadis berusia 19 tahun, Shery Rahem dan kini telah hamil, sejak lima bulan lalu.

ACJ320 RASMI PENERBANGAN PERTAMA BAWA YDP AGONG KE LANGKAWI


KUALA LUMPUR : Pesawat eksekutif Airbus Corporate Jetliner (ACJ 320) yang baru diperoleh kerajaan, hari ini melakukan penerbangan rasmi pertamanya membawa Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah.

TERLANJUR DENGAN TEMAN LELAKI, PELAJAR TINGKATAN 3 LAHIRKAN BAYI ATAS KATIL ASRAMA !!!


MIRI - Seorang pelajar perempuan tingkatan 3 di sebuah sekolah terpaksa melahirkan bayinya di katil asrama, mengemparkan pengurusan sekolah berkenaan, kelmarin.