Sunday 25 December 2011

GEMPAR..!!!! 14 ULAMA KATA NIK AZIZ SESAT...?????
Ikutilah kenyataan di bawah ini:

UMUMNYA masyarakat Islam kesal dengan dakwaan Mursyidul Am Pas, Nik Aziz Nik Mat, bahawa 'Allah lagi samseng'. Dulu dia pernah menuduh Allah mencarut. Kemudian dia mencetuskan kontroversi 'undi PAS dapat pahala', 'undi PAS masuk syurga' dan tuduh UMNO sebagai 'barua'. Kenyataan kontroversi Nik Aziz kali ini mendapat reaksi spontan daripada warga agama tempatan dan Selatan Thailand.

Ikuti pandangan mereka berhubung dakwaan Nik Aziz: 
 
1.)  Mengikut kaedah Usuluddin, barangsiapa  yang meletak sifat kekurangan kepada Allah, mereka adalah salah. Murtadlah mereka jika sampai ke tahap itu. Kita sudah tahu sifat tuhan. Sifat Tuhan tu apa? Belajarlah sifat 20. Mengikut ulama Usuluddin,kita semua wajib belajar sifat 20 itu. Banyak lagi sifat Allah Taala tidak terhingga. tetapi sifat kekurangan itu yang tidak ada pada Tuhan. Sifat samseng itu sifat mahmudah kan atau sifat mulia kah yang (Nik Aziz) nak letak kat Tuhan tu?- Ustaz Haji Mohd Yasin Mohamad, guru agama di Kelantan.

2.) Kalimah hina Tuhan tu haram, kita nak kata tak boleh. Ulama yang bercakap lagu tu kena jauhi. Tuhan jangan disekutukan dengan satu apa pun tak boleh. Kita nak kata Allah Taala serupa tu(samseng) tak boleh - Tok Guru Haji Razak dari Pendang, Kedah.

3.) Semua kita tahu belaka kata hukum menyamai sifat Allah dengan makhluk ini tak boleh. Menyamai zat Allah dengan zat makhluk tak boleh, menyamakan perbuatan Allah dengan perbuatan makhluk tidak boleh. Itu jelas tentang apa yang dilarang dalam Islam dan sampai keluarnya agama. -Syeikh Ismail Lotfi Al-Fatani, Rektor Kolej Islam Yala, Thailand.

4.) Yang sebenarnya Nik Aziz ni dari segi pengajian dia hanya faham Quran dan Hadith. Itu sahaja. Dia pula belajar di India, dia bukan alim di Mekah. Dia alim di India. Dari segi Usuluddin dia tidak mendalami. Dia mendalami dalam Quran dan Hadith sahaja. - Ustaz Haji Abdul Aziz Abdullah, bekas imam di Pangkal Kalong, Kota Bharu.

5.) Benda-benda yang bersangkutan dengan Allat Taala kita kena teliti dan kita kena tengok. dan bila kita terjemah itu biarlah tidak mengelirukan dan orang boleh faham positifnya Allah Taala itu, sempurnnya Allah Taala itu. Manusia dimana-mana pun tak boleh sempurna, ada kesilapan. Tak kiralah dia tu orang awam ke, ulama dan sebagainya. Maknanya dia tak boleh cakap 100 peratus betul. - Prof Madya Syed Omar Al-Saggaf, Rektor Institut Pengajian Islam Perlis.

6.) Kalau orang sanggup kata Tuhan ni samseng ertinya dia terkeluar daripada Ahli Sunnah Wal Jamaah.. - Ustaz Haji Zainal Abdul Rahman, Kelantan.

7.) Apa nama pun yang sebenarnya dia kena tafsirkan sesuai dengan keagungan Allah. Itu yang perlu. Bila samseng ni it sounds very bad sebut samseng ni. Kalau kita sandarkan kepada Allah sifat macam tu, ini satu benda yang tidak patut berlaku. - Dr. Fakaruddin Abdul Mukti, Pensyarah Jabatan Akidah di sebuah universiti tempatan.

8.) Sifat-sifat Al-Mutakkabir, Al-Jabbar, Al-Qahar itu hanya layak untuk Allah SWT. Manakala manusia ni (Nik Aziz) nak pertikaikan pulak, tak kesampaianlah sebabnya kita sendiri pun manusia dijadikan Allah SWT. -Datuk Hassan Mat Jaya, Mufti Negeri Perlis.

9.) Kalau ikut ilmu Tauhid, kalau perkara itu terbit daripada orang-orang alim ataupun wali-wali Allah sekalipun kena takwil juga dan haram. Kalaupun orang yang berkata itu dia kata ada maksudnya yang tersendiri, itupun haram juga itu kerana orang awam mendengarnya lebih-lebih lagilah akan jadi menyesatkan pula. Haram bercakap macam tu. Kalaupun nak diberi orang faham, kena cakap dalam majlis-majlis yang tertentu sahaja,- Tok Guru Haji Hashim Daud, guru agama di Padang Sera Kedah.

10.) Perkataan samseng ialah sifat mazmumah, sifat yang dicela oleh syarak. Jadi sebenarnya hujah Nik Aziz yang mengatakan kita orang Pas samseng maka Allah lebih samseng maka itu sudah menentang dengan akidah Islam.- Ustaz Wan Ismail Wan Abdul Rashid, bekas Imam dari Kota Bharu, Kelantan.

11.) Setiap nas Qati'e yang ada dalam Quran, misalnya Yaadon, nak terjemahkan dengan makna tangan tak boleh. Wajnun nak terjemah dengan makna muka tak boleh. Wajhun dengan makna Zat, supaya tadak kesamaran kepada umat Islam seluruhnya. Dengan demikian saya rasalah orang-orang yang mengatakan sifat Tuhan itu samseng perlulah bertaubat. Sebab imi adalah satu dosa besar. -Haji Abdullah Ahmad, Pegawai dakwah negeri Kelantan.

12.) Apabila seseorang manganggap dirinya lebih alim,lebih warak dan lebih besar semutal daripada orang lain, maka begitulah jadinya. Bercakap merapu dan meracau seperti orang kurang siuman. Jadi tidak hairanlah kalau di Kelantan ketika ini lebih ramai mempunyai manusia kurang siuman, sebab Tok Guru mereka yang kurang waras dan bersifat riak.- Mat Daus Yunus, 72 tahun, Kampung Tok Lebir, pasir Mas, Kelantan.

13.) Saya bimbang apabila anak-anak muda dan orang tua mendengar Tok Guru mereka kata Allah sanseng, nanti mereka akan mengiyakan dan tidak lagi menyembah Allah. jadi memang patut dia bertaubat.- Mohamad Ishak, 65 tahun, guru Quran, Kg.Ana, Tumpat Kelantan.

14.) Seumur hidup saya inilah kali pertama saya mendengar ada manusia mengatakan Allah samseng, Selama ini saya tidak pernah diberitahu oleh Tok Guru di kampung bahawa Allah itu samseng.Apa yang Tok Guru saya ajar ialah tuhan itu maha kaya, maha penyayang, maha pengasih, dan maha pengampun. - Haji Wan Ismail Yaakob , 70 tahun Guru Al-Quran, Ketereh KelantanSUMBER : Pro-Kerajaan

LIHAT..!!! 10 FAKTA EKSKLUSIF PAS KELANTAN...!!!


10 fakta eksklusif mengenai Kerajaan PAS Kelantan yang ramai tidak sedar:

1) Nik Aziz dan Kerajaan PAS Kelantan takut untuk menghadapi PRU sekiranya diadakan dalam tempoh terdekat kerana menyedari sokongan rakyat yang jelas merosot.

2) Kelangsungan PAS Kelantan dan seluruh negara sebenarnya ditunjangi oleh institusi sekolah pondok dan madrasah agama, namun berikutan tindakan PAS menyerahkan maruahnya kepada DAP untuk dilacurkan, kini lebih 80% institusi pondok mulai bangkit menentangnya.

3)  Penentangan institusi pondok terhadap Nik Aziz terutamanya bagaimanapun bukanlah sesuatu yang baru. Ini adalah kerana Nik Aziz sendiri dikesan menganut fahaman Wahabbi pecahan Muktazillah.

4) Nik Aziz dipercayai menganut fahaman wahabbi yang mirip syiah kerana beliau sering menyamakan sifat manusia dengan Allah SWT.

5) Nik Aziz tidak pernah menyambut Maulud Nabi kerana beliau menganggap Nabi Muhammad SAW hanyalah sama seperti budak kampung biasa yang lain.

6) Nik Aziz pernah dikatakan menolak Sifat 20 Allah SWT, yang nombor satunya adalah WUJUD. Secara tidak langsung, sebenarnya beliau telah menolak keuwujudan Allah SWT itu sendiri!

7) PAS memiliki struktur latihan ala pengganas di beberapa tempat seperti di Selatan Thai dna Afghanistan bagi melahirkan kader-kader pelampau yang bukan sahaja dapat melindungi keselamatan pemimpin mereka, bahkan boleh dikerahkan pada bila-bila masa untuk turun berdemo dan melawan pihak berkuasa.

8) Sebuah syarikat anak negeri yang dikuasai oleh menantu MB, timbalan MB dan beberapa pemimpin tertinggi PAS negeri ini menguasai semua projek mega terutamanya di Kota Bharu. Modus keuntungan adalah melalui sewaan tapak/premis perniagaan yang terlalu mahal.

9) Kebanyakan exco Kerajaan Negeri Kelantan mempunyai harta yang mewah dan isteri yang ramai. Tetapi kesemua mereka bijak menyembunyikannya melalui penampilan dan imej yang sederhana ketika berada di depan rakyat. Mereka juga WAJIB mempunyai kemahiran untuk mengeluarkan air mata serta-merta sekiranya perlu.

10) Semua wakil rakyat PAS diarahkan untuk selalu menghadiri majlis dan kenduri yang diadakan oleh rakyat dengan menggunakan penampilan dan imej yang sangat sederhana bagi mengambil hati dan menutup kelemahan pentadbiran mereka.  - Credit to MyMassa

 

DAHSYAT...!!!

LIHAT DAN SAKSIKAN AKSI-AKSI GANAS!!!! 

YANG DILAKUKAN OLEH

MANUSIA YANG BERJIWA SYAITAN TERHADAP MAKHLUK ALLAH YANG LAINNYA!!!!TIDAKKAH ANDA MENGALIR AIR MATA MENYAKSIKANYA..???

ADAKAH INI YANG ANDA SEMUA SEBAGAI RAKYAT MALAYSIA
MAHUKAN...????
ADAKAH...???

TE.....TA....PPPIIIIII.....

INILAH YANG ANWAR MAHUKAN....!!!

MASIHKAH ANDA MAHU BERSAMA-SAMA ANWAR..???

RENUNG-RENUNGKAN DAN FIKIR-FIKIRKAN.... !!!

MAKLUMAT LYNAS TERBONGKAR..!!!

SAKSIKAN SLIDE BERIKUT :

View more presentations from Lynas Malaysia

TERLEBIH DAHULU DAPATKAN INFORMASI MENGENAI LYNAS 


JIKA MASIH TIDAK JELAS DAN MASIH RAGU-RAGU ....

SILA KEMUKAKAN SEGALA KEMUSYKILAN ANDA..


JAJAUH PERJALANAN LUAS PANDANGAN.... BANYAK PEMBACAAN BERTAMBAH PENGETAHUAN


KARPAL CABAR RAMASAMY LETAK JAWATAN..!!!
Pertelingkahan di antara Pengerusi Kebangsaan DAP Karpal Singh dengan Timbalan Setiausaha Agung parti itu Prof P. Ramasamy semakin tegang apabila Karpal Singh hari ini menyeru Ramasamy mengundurkan diri daripada menjadi Timbalan Ketua Menteri II Pulau Pinang.
Karpal Singh, yang juga Anggota Parlimen Bukit Gelugor, berkata Ramasamy sepatutnya meletakkan jawatan secara rela hati disebabkan gagal mematuhi arahan Jawatankuasa Kerja Pusat (CEC) DAP supaya tidak membuat kenyataan terbuka mengenai parti itu dan menyerang para pemimpinnya.
“Kedudukan Ramasamy dalam kerajaan negeri tidak lagi dapat dipertahankan kerana dia mengenepikan keputusan jawatankuasa tiga anggota parti supaya tidak mendedahkan masalah dalaman parti kepada akhbar,” katanya kepada pemberita di sini.
Karpal Singh merujuk kepada laporan dalam sebuah akhbar harian berbahasa semalam yang memetik Ramasamy sebagai berkata pengkritik beliau (Ramasamy) sedang berpakat menentangnya kerana dia tidak memenuhi permintaan mereka untuk dapatkan projek dan juga tidak melayan mereka.
Karpal Singh berkata dengan membuat kenyataan demikian Ramasamy jelas memberi gambaran kepada orang ramai bahawa dia mengaitkannya (Karpal Singh) bersama Anggota Dewan Undangan Negeri Seri Delima, RSN Rayer dan ADUN Bagan Dalam, A Tanasekharan.
“Ia memberi implikasi serius bahawa kedudukannya selaku timbalan ketua menteri kini tidak lagi boleh dipertahankan. Ini adalah satu dakwaan serius. Setakat ini Ramasamy tidak pula menafikan kenyataannya itu,” katanya.
Karpal Singh mencabar Ramasamy supaya memberikan nama mereka yang terlibat dan melaporkannya kepada polis dan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia.
“Oleh kerana dia tidak menafikannya atau membuat sebarang pembetulan tentang laporan berita tersebut, saya mencabarnya memberi nama mereka yang telah dibabitkannya dalam berita itu dan membuat laporan polis dan kepada SPRM disebabkan dakwaan itu bermakna cubaan rasuah,” kagtanya.
Pengerusi DAP itu berkata Ramasamy telah gagal dalam tugasnya sebagai Timbalan Ketua Menteri dan juga telah melakukan kesalahan kerana tidak membuat aduan kepada pihak berkuasa berkaitan.
Ramasamy tidak dapat dihubungi untuk meminta ulasannya. – BERNAMA

KENAPA MEREKA JADI BEGINI...???

CUBA BEZAKAN....... ANTARA KEBIJAKSAAN DAN......!!!

 PELAJAR KITA SEKARANG MEMANG TERPELAJAR...TAPI TIDAK BIJAKSANA DI DALAM MELAKUKAN SESUATU TINDAKAN...