Tuesday 26 August 2014

MERCEDES ATAU KIJANG : JOKOWI BINGUNG PILIH KENDERAAN RASMI


Jakarta – Bakal presiden ketujuh Indonesia Joko Widodo (Jokowi) masih bingung memilih kenderaan rasminya sesuai dengan posisinya sebagai ketua kerajaan.

Sebelum ini Gabenor Jakarta itu dilaporkan lebih selesa menaiki Kijang Innova walaupun kerajaan sudah menyediakan kereta kalis peluru keluaran Mercedes Benz.

KHALID SAMAD DILUDAH LELAKI TIDAK DIKENALI


Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad hari ini disembur dengan air, diludah dan ditampar beberapa kali oleh seorang lelaki ketika sedang melalui tangga utama Kompleks Mahkamah Kuala Lumpur, Jalan Duta di sini.

'MAK CIK TERENGGANU' INGIN JODOHKAN FAHRIN DENGAN ANAK GADISNYA.......

Pelakon Fahrin Ahmad dedah ada Wanita dari Terengganu mahu jadikannya menantu.

Aktor kacak Fahrin Ahmad, 35, mengakui ada hamba Allah berpangkat Mak Cik dari Terengganu ingin menjodohkan beliau dengan anaknya sendiri. Malah saat menceritakannya kembali peristiwa itu, Fahrin sendiri tersenyum manja.

SULTAN SELANGOR TANGGUHKAN PENERIMAAN PERLETAKAN JAWATAN KHALID IBRAHIM

Photo: Saya telah kemukakan kepada DYMM Tuanku Sultan hasrat untuk meletak jawatan sebagai Dato' Menteri Besar Selangor & baginda telah memutuskan untuk menangguh penerimaan peletakan jawatan saya sehingga proses pelantikan Menteri Besar baharu selesai - Tan Sri Khalid Ibrahim

Saya telah kemukakan kepada DYMM Tuanku Sultan hasrat untuk meletak jawatan sebagai Dato' Menteri Besar Selangor & baginda telah memutuskan untuk menangguh penerimaan peletakan jawatan saya sehingga proses pelantikan Menteri Besar baharu selesai - Tan Sri Khalid Ibrahim

TIADA ARAK, PRAMUGARI WAJIB TUTUP AURAT : MAS DIMINTA TERAPKAN SYARIAT ISLAM DI DALAM SETIAP PENERBANGAN


Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) sedia menggerakkan orang ramai melakukan bantahan jika MAS terus menyediakan arak dalam penerbangannya. Ketua Aktivisnya, Datuk Nadzim Johan berkata, MAS perlu menampilkan imej Islam bersesuaian dengan status Malaysia sebagai negara Islam.

WANITA AUSTRALIA DAKWA DICABUL PRAMUGARA MAS : KENAPA SEMPAT RAKAM.. KENAPA TIDAK MENJERIT ???


Pengguna media sosial hari ini mengecam Laura Bushney, seorang wanita warga Australia yang mendakwa diraba ketua pramugara Malaysia Airlines (MAS) ketika dalam perjalanan dari Kuala Lumpur ke Paris pada 4 Ogos lalu.

'PENERBANGAN PALING SUKAR DAN EMOSI' : BAWA PULANG 20 JASAD MANGSA #MH17


SEPANG: Ketua Juruterbang Datuk Kapten Missman Leham menyifatkan tugasan membawa pulang 20 jasad tragedi Malaysia Airlines (MAS) MH17 yang tiba di tanah air pada Jumaat lalu adalah 'penerbangan paling sukar' baginya sejak menyertai MAS 33 tahun lalu.

#PRK PENGKALAN KUBOR : 6 ORANG DISEBUT SEBAGAI CALON BN

Gambar di atas menunjukkan wajah 6 orang yang disebut-sebut sebagai calon BN untuk PRK DUN Pengakalan Kubor..... kita tunggu, sapa yang kena !!!

(VIDEO) : PEMIMPIN PAS DAKWA UMNO BAKAL BERKUBUR SEPERTI #MH17


Timbalan Menteri Besar Kelantan ,Dato' Amar menyamakan kedudukan UMNO dengan MH17 'yang akan terkubur, tiada guna dan tidak mendatangkan apa-apa kebaikan'. Tidakkah beliau fikir akan perasaan keluarga mangsa mh17 yang kehilangan orang tersayang ? Adakah dia tidak mempunyai perasaan ?