Tuesday 27 February 2018

KISAH GOLONGAN LGBT YANG MATI DALAM KEAZABAN SEKELIP MATA


Lesbian, Gay, Biseksual dan Transgender yang biasa disebut secara 'shortform' sebagai LGBT saat ini sedang marak diperbincangkan di seluruh penjuru dunia. Berawal dari pelegalan pernikahan makhluk sejenis di Amerika Serikat, para kaum LGBT seluruh dunia kini mulai mengajukan petisi untuk melegalkan hal yang jelas dilarang oleh agama manapun.

TIDAK USAH BERTERIMA KASIH KEPADA KERAJAAN ???


Kata Ku Seman Ku Hussain, “ambil sahaja bantuan kerajaan seperti BR1M kerana ia duit rakyat. Tidak perlu terhutang budi atau berterima kasih.”

Sebagai ingatan kepada beliau saya turunkan semula ucapan Tun Mahathir pada tahun 2000.

Yang muda-muda yang rasa zaman Mahathir macam syurga, bacalah rintihan Tun ketika itu. Puak2 PH terutamanya 'pakatun' baca tau apa madey kata ni...

ADAKAH ANAK PENAGIH SYABU? KENALI TINGKAH LAKUNYA...

''Depan mak ayah pijak semut tak mati''- Mak ayah perlu tahu tanda-tanda kemungkinan anak anda dibawah pengaruh syabu

Sungguh membimbangkan selepas angka belia terlibat dengan penyalah gunaan dadah semakin meningkat saban hari, ribuan kes berjaya dikesan oleh pihak berkuasa, dan angka sebenarnya lebih besar dengan kes-kes yang belum berjaya dikesan.
Pernah penulis terjumpa kes seorang remaja perempuan yang terlibat dalam penyalah gunaan dadah, depan orang tuanya bukan main baik sampai memang tidak menimbulkan sebarang syak, tapi dibelakang hanya tuhan yang tahu penglibatannya dalam najis dadah ini.

SESIAPA YANG TAK FAHAM TENTANG HUTANG NEGARA HARAP BACA PENJELASAN INI


Hutang Kerajaan RM800 Bilion? Bukti pemimpin  dan penyokong PPBM malas membaca, tidak cerdik dan tidak boleh diharap. 

Baca tulisan ini!!

Ada yang keliru antara hutang kerajaan dengan hutang luar negara.