Monday 29 December 2014

MAKLUMAT PALSU : PENGARAH HOSPITAL KUALA KRI SAHKAN TIADA KEMATIAN


KUALA LUMPUR 29 Dis - Media sosial terus dijadikan platform untuk pengguna menyebarkan khabar berita palsu terutamanya tentang kesan banjir yang melanda beberapa negeri di Malaysia kini.

LALUAN KE PANTAI TIMUR YANG BOLEH DIGUNAKAN

SURAT PALSU TENTERA : SKMM MOHON BERTINDAK TERHADAP FB PAGES SUKAN STAR TV


Portal MYKMU menerima banyak rungutan dan memohon Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia (SKMM) mengambil tindakan Facebook PAGE Sukan Star TV menyiarkan satu tulisan yang memfitnah bahawa kerajaan tidak membenarkan askar wataniah mengambil bahagian membantu mangsa banjir di Kuala Krai, Kelantan.

DS AHMAD SHABERY CHEEK BERI KUCING MAKAN, MACAI PR FITNAH SEMBELIH KUCING !!!


KENYATAAN POLIS MENGENAI ANGKA KEMATIAN DAN ORANG HILANG AKIBAT BANJIR


Sejak dua tiga hari ini macam-macam cerita yang 'dikarang' oleh individu tidak bertanggungjawab kononnya puluhan mayat dijumpai akibat banjir di Kelantan.

FITNAH SEKOLAH MANEK URAI RUNTUH, SKMM CARI 4 INDIVIDU UNTUK BANTU SIASATAN

Post Pic

KUALA LUMPUR : Empat individu diminta untuk tampil memberi keterangan tentang penyebaran berita palsu mengenai banjir yang sedang melanda beberapa negeri.

(FOTO) : KEMALANGAN MAUT DI JALAN LEKIR - SITIAWAN, 3 LELAKI TERCAMPAK DARI LORI


SITIAWAN  :  3 lelaki maut dalam satu kemalangan ngeri membabitkan 3 kenderaan iaitu lori, treler dan Perodua Viva.  Lori dari arah Sitiawan yang mereka naiki bertembung dengan treler panjang membawa muatan besi dari arah bertentangan.

SESSI PERSEKOLAHAN 2015 DITANGGUHKAN SEMINGGU


KENYATAAN MEDIA
YAB MENTERI PENDIDIKAN MALAYSIA

PENGUMUMAN PENANGGUHAN TARIKH BERMULA
SESI PERSEKOLAHAN TAHUN 2015 AKIBAT BANJIR

10 FAKTA MENGENAI PESAWAT QZ8501 AIRASIA YANG HILANG

1. Pesawat jenis Airbus A320 AirAsia Indonesia QZ8501 yang dalam perjalanan dari Surabaya ke Singapura membawa 155 penumpang yang terdiri dari 138 dewasa, 16 kanak-kanak, 1 bayi manakala 4 kabin krew dan 2 juruterbang.

13 SAMSENG JALANAN BELASAH SEORANG LELAKI SELEPAS KERETA EKSIDEN

Gambar Lelaki Diserang 13 Samseng Jalanraya di Puncak Perdana

Baru-baru ini kecoh perihal satu post di Facebook  yang mana memaparkan seorang lelaki cedera parah kerana diserang oleh 13 orang samseng jalanan. Kejadian dikatakan berlaku di Puncak Perdana,

MUSIBAH BANJIR : MACAM-MACAM FITNAH TERSEBAR !!!


Cuba kita senaraikan kes2 penipuan banjir yang tersebar melalui whatsapp, facebook dan lain-lain... Yang dapat ingat adalah seperti berikut: