Friday 18 October 2013

TUN M RAMAL, MUKHRIZ KALAH NAIB PRESIDEN...???


Tun Dr Mahathir Mohamad (gambar) kelihatan tidak yakin dengan peluang anaknya, Datuk Mukhriz Mahathir dalam pemilihan naib presiden Umno esok dengan mengatakan peluang Menteri Besar Kedah itu sekadar 50% kerana tidak menjadi calon pilihan Presiden, Datuk Seri Najib Razak.

MASIH HIDUP SELEPAS DIGANTUNG SAMPAI MATI....

[Tali+gantung.jpg]

Berlaku di Teheran....

Seorang lelaki Alireza, 37, yang berdepan hukuman mati di Iran kerana menyeludup dadah mencetuskan kontroversi kerana hidup semula selepas digantung.

MAT SABU YAKIN CINA BANTU KEMENANGAN DUN SG. LIMAU DAN KUASAI PUTRAJAYA..!!!


ALOR SETAR - Pas perlu mempertahan kerusi Dun Sungai Limau tanpa mengira siapa calon yang diketengahkan pada pilihan raya kecil (PRK) itu.

POLIS BUKA KERTAS SIASATAN UNTUK CALON 06 NAIB PRESIDEN


Kita tentu terkejut dengan laporan ini : 
Polis mengesahkan telah membuka kertas siasatan bagi menyiasat kenyataan yang dibuat bekas Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd Ali Rustam dalam satu majlis pada minggu lalu telah dibuka.

LATHEEFA KOYA PEGUAM JENIS APA...???
Apa sebenarnya yang diperjuangkan Latheefa Koya'?


Sebagai peguam; keputusan Mahkamah ditentang beliau kerana tidak seperti kehendaknya.Sebagai seorang yang mengaku Mukmin pula, sanggup soal Aqidah dijadikan bahan 

permainan dan dibuka untuk penghinaan.

PR DAN BUKAN ISLAM TETAP GUNA KALIMAH ALLAH.... HINA KEPUTUSAN MAHKAMAH RAYUAN...


Serangan puak-puak Kafir sejak akhir-akhir ini dilihat sangat kuat dan seperti menggunakan seluruh kekuatan yang ada melalui media sosial seperti FB, twitter dan blog. Pemimpin-peminpin Pakatan Rakyat dan DAP boleh dikatakan masing-masing akan tweet mengenai isu ini dan menghentam keputusan Mahkamah.

RATAH MATA LEMBU KORBAN KETIKA MELAPAH....!!!!


RAUB - Seorang penduduk Taman Amalina Lestari, Encik Subaini meratah mata lembu mentah sambil disaksikan rakannya di sebelah ketika aktiviti gotong-royong melapah lembu di Taman Amalina Lestari Raub, Pahang. - Sinarharian

WANITA MALAYSIA DISAHKAN TERBUNUH NAHAS LAO AIRLINES

A Lao Airlines ATR 72 - file photo, copyright Air Team Images

Menteri Luar Datuk Seri Anifah, hari ini mengesahkan seorang wanita Malaysia, Angelin Teh, terbunuh dalam nahas pesawat di Pakse, sebuah bandar di selatan Laos, pada Rabu.

PENDAKI GLASIER JUMPA HARTA KARUN

Pendaki Perancis Jumpa Harta Karun


Harta-Karun-565x397

Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu? Itulah yang dialami oleh seorang pendaki Perancis ketika mendaki kawasan glasier di pergunungan Mont Blanc di Albertville apabila beliau menemui harta karun berupa beberapa batu permata seperti batu zamrud, delima dan nilam.

PUTING BOTOL SUSU DALAM NASI KERABU

Nyaris tertelan puting botol susu
Zamri menunjukkan puting botol susu yang hampir ditelannya ketika menikmati sarapan nasi kerabu.