Saturday 12 January 2013

PADERI INDONESIA AKUI KALIMAH ALLAH HANYA UNTUK ORANG ISLAM


HIASAN

Seorang paderi dari Indonesia, Jahja Iskandar mengakui bahawa kalimah Allah adalah khas untuk umat Islam.

Perkara itu didedahkan Mufti Wilayah Persekutuan, Datuk Wan Zahidi Wan Teh yang merujuk kepada perakuan di dalam buku tulisan paderi tersebut iaitu Mengapa Nama Yahweh Semakin Popular.

Katanya, berdasarkan buku itu, Jahja memberitahu bahawa kata yang tepat bagi nama Tuhan sembahan orang Kristian berasaskan bahasa asli perjanjian lama, iaitu Ibrani (bahasa digunakan orang Yahudi) ialah Elohim.

Menurut Wan Zahidi, jika diterjemah ke bahasa Arab, maka kata yang tepat bagi menggantikan Elohim ialah Ilah bukan Allah, berasaskan terjemahan paling awal ke bahasa Arab iaitu Inskripsi Zabad pada tahun 512.

3 SUSPEK BAKAR KENDERAAN JPJ DITAHAN POLIS...IPOH : Polis menahan tiga orang bagi membantu siasatan kes kenderaan rasmi Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Seri Manjung dirosak orang awam di Pekan Ayer Tawar berhampiran Seri Manjung dekat sini, semalam.
Ketua Polis Perak Datuk Mohd Shukri Dahlan berkata mereka ditahan di kawasan berasingan hari ini dan semalam.

"Polis masih menjalankan siasatan daripada pelbagai aspek dan akan menahan beberapa lagi suspek yang terlibat dalam kejadian itu," katanya ketika dihubungi hari ini.

Beliau bagaimanapun enggan mengulas lanjut.

TIBA-TIBA ADA PULAK KIBLAT ZIG-ZAG..... heh!


LIHAT LAH GAMBAR DI ATAS...... anda fikirlah sendiri.... 

Memang sesuai dengan pakatan rakyat..... 3 parti dan  kiblat lain-lain...... heh!

DI SARAWAK JUGA ADA HKR....


Walaupun diadakan di Kuala Lumpur, namun rakyat Sarawak tidak terkecuali untuk bersama-sama dalam menjayakan Himpunan Kebangkitan Rakyat di Stadium Merdeka.

Dalam ramai-ramai peserta Himpunan Kebangkitan Rakyat ini terlihat sekumpulan belia yang dipercayai rakyat Sarawak sama-sama berhimpun sambil membawa bendera Sarawak. Mereka ini bukan saja membawa bendera bahkan berteriak seperti monyek dan beruk di hutan.

Difahamkan sekumpulan rakyat Sarawak yang menyertai Himpunan Kebangkitan Rakyat dibiayai PKR Sarawak dalam usaha menjadikan Himpunan Kebangkitan Rakyat ini berjaya mencapai matamatnya seramai 1 juta orang. Segala perbelanjaan penerbangan, makan dan minum serta penginapan juga sedikit token diberikan kepada rakyat Sarawak yang menyertainya..

( VIDEO & FOTO ) SUASANA HKR DI STADIUM MERDEKA( FOTO ) MAHASISWA JUGA SEBAHAGIAN DARI BERUK-BERUK HKR....!!!

Suasana dan keadaan semasa di sekitar Universiti Malaya yang terdiri daripada kumpulan mahasiswa... Walaupun sebenarnya sekarang ini adalah time peperiksaan.... tetapi....lihatlah..!!!

LAGI GAMBAR-GAMBAR.......

( FOTO ) BERUK-BERUK HKR....
Warga asing...???!!!

( FOTO ) TERKINI HKR

Menghampiri  jam 11.00 pagi.....

Berhampiran LRT Masjid Jamek :

(Gambar dari Twitter 501 AWANI )

Tak habis-habis mereka tuntut pilihanraya yang adil.... cer tanya DAP yang menjadi sekutu korang.... adakah pemilihan CEC itu telus dan adil...baru pemilihan 'kecil' dalam parti sendiri pun berlaku kesilapan besar... kalau pilihanraya..???

HKR TURUT DIWARNAI OLEH PELACUR DAN PENDATANG ASING....???

Himpunan Bangkitan Rakyat3

Sejak akhir-akhir ini, gerakan yang dilakukan pembangkang dalam usaha mendapat sokongan rakyat kelihatan semakin sumbang dan songsang dari arus kecenderungan rakyat. 

Hajat hati untuk menambah sokongan, tapi gerakan dan kaedah yang digunakan hakikatnya semakin menjauhkan rakyat, terutama golongan atas pagar daripada pembangkang. Langkah yang mereka ambil semakin tidak popular dan menambah rasa meluat rakyat, khususnya kalangan rakyat atas pagar.

Bacaan pembangkang terhadap "trend sokongan" dan "mood semasa" rakyat dilihat sudah songsang. Mereka ingat budaya berhimpun di tengah-tengah kesesakan kota itu rakyat suka sangat. Mereka tidak sedar, kejayaan menghimpun 20@30 ribu pendokong tegar mereka di tengah kesesakan kota, bakal menyusahkan dan menimbulkan rasa benci "berpuluh kali ganda jumlah rakyat atas pagar yang lain.