Sunday 23 September 2012

KANTOI..!!! PENIPUAN PKR DIBONGKAR SPR..!!!Pengerusi SPR Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof dalam sidang media di pejabatnya di Putrajaya pagi Jumaat berkata wujud unsur penipuan yang berlaku dalam audit daftar pemilih yang dilakukan oleh PKR di negeri Selangor.
Penipuan tersebut dikesan oleh SPR selepas Abdul Aziz dan Saifuddin dijemput dalam sebuah program radio Bernama baru-baru ini.

JOM TENGOK KOLEKSI KERETA PEMILIK KILANG FERRARI
WANITA PALING TUA LAHIRKAN ANAK, KINI TENAT

INDIA : Wanita yang menjadi ibu paling tua dengan melahirkan anak 18 bulan lalu pada usia 70 tahun, kini terlantar sakit.Rajo Devi Lohan, 72, dan suaminya, Balla, 73, dari darerah Baddhu Patti berkata, mereka tidak diberi amaran mengenai risiko melahirkan anak pada usia setua itu apabila bersetuju membayar rawatan kesuburan berjumlah kira-kira RM10,000 bagi melahirkan anak.

Rajo berkata: “Saya impi untuk mempunyai anak sepanjang hidup saya. “Saya tidak menyesal sakit kerana melahirkan anak. Sekurang-kurangnya cita-cita saya untuk mempunyai anak sudah tercapai,” katanya.

Dia kini begitu lemah hingga tidak upaya untuk memangku, jauh sekali mendukung anaknya, Naveen.

Doktor Anurag Bishnoi yang melakukan permanian berhadas terhadap Rajo berkata, kesihatan wanita itu tidak ada kaitan dengan kehamilannya.

Bagaimanapun, katanya, sekurang-kurangnya Rajo akan mati dengan rasa puas kerana dapat melahirkan anak.

sumber HMETRO

ISU AIR SELANGOR : KHALID GAGAP TERGAGAP-GAGAP...!!!


Kerajaan negeri Selangor sengaja mengelirukan orang ramai berhubung isu air di negeri ini demi memenuhi agenda politiknya, tanpa menghiraukan kepentingan pengguna dan ekonomi, kata seorang aktivis kepenggunaan terkenal hari ini.

Presidan Persatuan Pengguna Subang dan Shah Alam (CASSA) Datuk Dr Jacob George berkata maklum balas yang beliau terima menunjukkan bahawa kebanyakan penduduk Selangor keliru tentang pihak manakah yang betul dalam isu berkenaan.

KISAH BENAR ANAK KAHWINI BAPA TERBONGKAR SELEPAS UJIAN DNA....!!!

Valerie Spruill

OHIO - Gempar! Ujian DNA yang dijalankan ke atas sebatang berus gigi akhirnya mendedahkan satu rahsia ‘gelap’ hubungan anak dan bapa.

Pendedahan itu hampir meragut nyawa, memusnahkan hubungan institusi kekeluargaan dan meruntuhkan iman.

BEKAS PEGAWAI AGAMA SELANGOR MENGAKU GAY....? SIAPA...?

Menurut laporan sebuah blog, seseorang telah menghantar maklumat mengenai seorang lelaki yang mengaku dirinya gay dan bekas pegawai agama Selangor.
Berikut adalah screen shot dari status facebook milik lelaki tersebut:Dan berikut pula adalah screen shot mengenai maklumat peribadi dipercayai milik individu tersebut:


Bagaimanapun semua maklumat tersebut belum dapat dipastikan kesahihannya.
SUMBER :  FBN

PM AJAK RAKYAT BINCANG BAJET 2013 MENERUSI SESSI #TanyaNajibKUALA LUMPUR  - Datuk Seri Najib Tun Razak mengajak semua rakyat termasuk warga asing yang tinggal di Malaysia menyertai sesi #TanyaNajib kali kedua pada 3 Oktober depan bermula 9 malam sempena pembentangan Bajet 2013, 28 September ini.

BENTUK TUBUH WANITA IDAMAN LELAKIDari data yang diselongkar oleh Datingsas.com ramai lelaki membuka mulutnya seperti `curhat` , apabila ditanya mengenai bahagian tubuh wanita yang membuat mereka tergoda. Hasilnya mungkin boleh dipelajari oleh para wanita untuk memikat para lelaki. Kerana, ini  adalah pendapat  para lelaki tentang wanita idaman dan impian mereka.

Jom skodeng tubuh wanita..... hehehe :

1. Tubuh Ahli Sukan

5 AHLI SUKAN KEGILAAN WANITA


3. Derek JeterJANGAN SENYUM DI TEMPAT KEMALANGAN ATAU ANDA DIPECAT...!!!

MARAH SALAH.....SENYUM PUN SALAH JUGAK.... kena pecat pulak tu.....
Agaknya kalau ketawa apa akan jadi....????
SHAANXI: Kerana tersenyum di tempat kemalangan sebuah bas yang meragut 36 nyawa, seorang pegawai keselamatan dipecat.

Pegawai wilayah Shaanxi berkata, mereka bertindak memecat Yang Dacai atas tuduhan salah laku selepas gambar menunjukkan dia tersenyum ketika melawat kawasan kemalangan di Yan’an, tersebar di Internet.

Menurut mereka, gambar yang dirakam pada 26 Ogos itu menunjukkan Yang tidak mempunyai perasaan simpati terhadap mangsa.


Gambar itu turut mencetuskan kemarahan orang ramai.

“Saya begitu sedih apabila tiba di tempat kejadian. Pegawai bawahan saya kelihatan gementar ketika meyampaikan butir kejadian kepada saya. “ Saya cuba mententeramkan mereka dan ketika cuba berbuat demikian, saya tersenyum,” katanya, cuba membela diri.  


DM - myMetro

A GREATER ASIA : FROM A RUINS OF EMPIRE - BY PANKAJ MISHRA


Pankaj Mishra

In 2011, a Chinese anarchist artist Ai Weiwei exhibited 12 bronze animal heads representing a signs of a Chinese zodiac outside a Plaza Hotel in Manhattan. The heads were lengthened replicas of a set designed in a 18th century by dual European Jesuits for a emperor Qianlong as well as displayed in a gardens of a Yuanmingyuan, a emperor's Old Summer Palace. At a time of a exhibition, Ai had disappeared in to detention in China. The domestic controversy overshadowed a work itself, that posed its many searching questions not to a Chinese government, though to a West.

AHLI DAP PANTAI REMIS KELUAR PARTI


20 Anggota DAP Pantai Remis Keluar Parti, Sokong BN


BERUAS   :  Seramai 20 anggota DAP di Taman Bintang, Pantai Remis di sini, Sabtu mengumumkan keluar daripada parti itu dan menyatakan sokongan kepada Barisan Nasional (BN).
Mereka berkata langkah menyokong BN itu dibuat apabila DAP tidak mengotakan segala janji yang ditabur selama ini.
Seorang daripada mereka yang keluar parti, S. Ravee, 39, berkata beliau mengambil keputusan untuk keluar DAP kerana parti itu tidak menunaikan segala janji untuk membantu penduduk di kawasan itu. "Mereka juga janji untuk bagi kami satu ekar (0.4 hektar) tanah untuk kami bina rumah atau untuk buat projek tanaman selepas kami isi borang berharga RM60 tapi sampai sekarang janji itu tidak ditunaikan," katanya pada sidang akhbar pada Sabtu.
Pada majlis itu, anggota DAP yang keluar parti bertindak memotong kad keahlian parti itu sebagai simbolik tindakan mereka menyertai BN.
Sementara itu, Timbalan Ketua Umno Bahagian Beruas Datuk Azhar Ahmad berkata rakyat di kawasan itu mula sedar akan kesungguhan BN dalam membantu rakyat.
Beliau juga yakin BN dapat menawan semula Parlimen Beruas pada pilihan raya umum ke-13. Pada pilihan raya umum lepas kawasan Parlimen itu dimenangi Pengerusi DAP Perak Datuk Ngeh Koo Ham manakala kawasan Dewan Undangan Negeri Pantai Remis dimenangi Setiausaha DAP negeri Nga Kor Ming.-BERNAMA

MENTERI PAKISTAN TAWARKAN RM300K UNTUK BUNUH PENERBIT 'INNOCENCE OF MUSLIMS'...???ISLAMABAD -Ganjaran sebanyak AS$100,000 (RM300,000) telah ditawarkan oleh seorang menteri Kabinet Pakistan untuk sesiapa yang dapat membunuh penerbit filem dari Amerika yang mengeluarkan filem Innocence Of Muslims, yang mencetuskan kemarahan umat Islam dan meragut hampir 60 nyawa setakat ini.