Thursday 15 December 2011

BANTUAN RAKYAT 1 MALAYSIA (BR1M) ADA DALAM MANIFESTO NEGARA BERKEBAJIKAN PAS..???

PUAK2 PR KATA...DUIT KERAJAAN ADALAH DARI SUMBER HARAM....!!!SUKA HATI MAK BAPAK DEPA AJA TUKAR-TUKAR.....
LEMBU PUNYA SUSU ....SAPI PUN TUMPANG DAPAT NAMA...!!!
TETAPIIIII.... SEJAK BILA PULAK BANTUAN RAKYAT 1 MALAYSIA NI ADA DALAM MANIFESTO NEGARA BERKEBAJIKAN  !!!

MUSUH DAP....MUSUH PAS..!!!

Mahfuz Suka Jika Hasan Ali Keluar PAS?


Mungkin Mahfuz berasa dirinya sangat hebat serta popular kerana dia menyandang jawatan Naib Presiden PAS. Sebab itulah dia dengan bangganya “menghalau” bekas Pesuruhjaya PAS Selangor Dr Hasan Ali dari parti melayu kedua terbesar tersebut.
Mahfuz hari ini seolah-olah mencadangkan supaya Hasan Ali keluar dari PAS dan menyertai UMNO jika kurang senang apabila namanya digugurkan daripada menjadi calon. Mahfuz juga berkata, Hasan Ali boleh memilih mana-mana parti yang disukainya kerana ini negara demokrasi.
Mahfuz juga berkata PAS tak akan terasa kehilangan besar jika Hasan Ali keluar dari parti tersebut. Ini kerana katanya, PAS sudah melalui banyak kehilangan pemimpin sebelum ini namun parti itu masih mampu bergerak tanpa sebarang masalah.
Hasan Ali sebelum ini dilihat lebih cenderung untuk berkerjasama dengan UMNO apabila menyatakan kesediaan untuk menerima tawaran dari Perdana Menteri didalam memartabatkan agama, bangsa serta tanahair.
Kenyataan Hasan Ali itu menerima pelbagai reaksi negatif dari pemimpin-pemimpin PAS. Ramai dikalangan pengikut PAS pula menyifatkan Hasan Ali sebagai “pengkhianat” parti kerana sanggup berkerjasama dengan UMNO walaupun atas dasar Islam.
Ini merupakan satu fenomena pelik dikalangan umat Islam dan juga bangsa melayu di Malaysia. Sepatutnya, umat Islam semuanya bersatu seperti yang dituntut oleh agama, bukannya berpecah-belah kerana ideologi politik kepartian.
Tetapi bagi PAS, parti itu lebih utama dari ajaran agama. Hasan Ali yang mementingkan ukhwah islamiyah ditentang serta dilemparkan pelbagai tuduhan. Jika beginilah mentaliti pemimpin dan pengikut PAS, apa gunanya mereka bercakap mengenai Islam?
Mahfuz sebenarnya patut merenung kembali peranannya sebagai seorang pemimpin Islam dalam negara. Kalau pemimpin yang kononnya memperjuangkan Islam sepertinya tak mampu mempromosikan penyatuan ummah, bagaimana umat Islam hendak sejahtera?
Dari sudut ini sahaja sudah mampu kita lihat, bezanya sikap diantara Hasan Ali dan juga Mahfuz. Kita dapat menilai antara manusia yang berilmu dan praktikkan ilmunya.., dan juga manusia yang tak berilmu, tetapi berlagak seolah dia tahu semuanya.

PANDANGAN DR.SIVA UNTUK CYBER TROOPER BN......

i-STRATEGI DAN PERANG MAYA 'ASKAR HALIMUNAN'......


*Kongsi-kongsikanlah. Pada pandangan kami, Dr. Siva memang betul-betul ikhlas mahukan CYBER TROOPER BN menang kali ini, kerana medan siberlah yang akan menentukan outcome PRU-13 kelak. Fokuskan kekuatan kita ke arah pihak lawan yang sebenarnya. Habis PRU-13, hendak bergasak sesama sendiri, lantaklah.

- MyMassa


PKR PULA HINA MB PERAK...???!!!

Bukti Bergambar: Lepas DAP Hina MB Perak, PKR Pula Yang Hina.
LIHAT  KARTUN  DARI AKHBAR SUARA KEADILAN :

 ADAKAH BN PERAK MASIH MAHU BERDIAM DIRI????KENAPA ENGGAN MENGAMBIL TINDAKAN...???.......SELAGI ITU LAH MEREKA TIDAK AKAN SERIK DAN SEMAKIN BIADAP..!!!

BETUL-BETUL PERANG SIBER PUNYA.....!!!

INI BARU BETUL-BETUL PERANG SIBER! • Setakat perang 'olok-olok' antara panglima perang siber BN dengan pencacai-pencacai pembangkang dalam internet tak cukup hebat.

  Cuba tengok berita ni :
  Klik untuk besarkan imej.

  Ini baru betul-betul perang siber. Militan dan tentera boleh 'berperang' dalam siber. Hebat!

  *Tanpa AK47, militan kini 'bersenjatakan' twitter.
  Create lah akaun twitter anda sekarang untuk merasai 'perang cyber yang sebenar'......