Monday 29 September 2014

PBT DIKEJAR PENIAGA DENGAN PISAU PEMOTONG DAGING


Seorang pemilik kedai berlari sambil memegang pisau dapur mengejar seorang petugas dari Chengguan (petugas bandaraya) dengan pisau dapur di jalan Foshan, wilayah Guangdong pada 23 September, 2014.

(FOTO) : BANDAR KAJANG DILANDA BANJIR, ADUN KAJANG TAK NAMPAK MUKA LANGSUNG !!!!DIKHABARKAN.... hujan lebat selama 2 jam tanpa henti telah menyebabkan bandar Kajang dilanda banjir kilat petang tadi.

MELAYU MALAS, SUKA KEJAR GLAMOUR DAN MUDAH LUPA ASAL USUL ???!!!


KATA Tun Mahathir Mohamad, Melayu Mudah Lupa... benarkah apa yang dikatakannya dan atas sebab apakah beliau berkata demikian sedangkan beliau juga adalah Melayu..??? Mungkin tulisan saudara RIDHUAN TEE ABDULLAH ada jawapannya...

SETIAP manusia (bangsa) yang dicipta dan dilahirkan adalah juara. Tidak timbul soal mereka rajin atau malas. Sikap individu (fikrah) yang menentukan kejayaan seseorang. 

PESTA SEKS SARDIN... !!!


Sebuah kondominium dua bilik yang hanya seluas 97 meter persegi di Sentul, malam kelmarin padat bagaikan ‘tin sardin’ berikutan kehadiran hampir 100 individu iaitu 78 lelaki dan 18 wanita termasuk remaja perempuan berusia semuda 16 tahun bersesak dipercayai berpesta seks dan dadah.

SCAM ALERT ! MALWARE ATTACK


SCAM ALERT : ‘Zeus Trojan’ yang sebelum ini digunakan untuk menggodam maklumat peribadi seseorang melalui komputer, kini diaplikasikan terhadap pengguna telefon pintar. Taktik terbaharu sindiket penipuan Internet ini akan mewujudkan satu program baru sekali gus berfungsi sebagai 'pencuri' maklumat bank ketika mangsa melakukan perbankan Internet.

SUAMI BERANG ISTERI ENGGAN BERI WANG, GIGIT PIPI ANAK HINGGA PARAH !!!


Kuala Lumpur : Seorang lelaki berusia lewat 20-an kini menjadi buruan polis kerana selepas ‘menggigit’ pipi anak lelakinya hingga cedera parah di rumah mereka di Subang Jaya, di sini, Jumaat lalu selepas isterinya enggan memberi wang dimintanya.

APAPUN YANG TERJADI PAS TETAP BEKERJASAMA DENGAN DAP..... BOLEH PULAK, TAK HARAM KE ???


Membaca kenyataan Ketua Pemuda PAS Suhaizan Kaiat yang sanggup menafikan kenyataan Naib Ketua Pemuda Khairil Nizam Khiruddin bahawa PAS akan keluar juga dari Pakatan Rakyat (PR) hanya memberi satu makna : PAS amat sayangkan PR tidak akan bercerai dengan DAP.

ATM DIGODAM WARGA ASING LESAPKAN RM303K ???


KUALA LUMPUR 29Sept - Dua lelaki dipercayai warga asing disyaki melesapkan RM303,000 daripada dua mesin juruwang automatik (ATM) di sebuah bank di Petaling Jaya kelmarin.

PADAH MENGENDAP MAHASISWI SEDANG MANDI, PENSYARAH DIBELASAH HINGGA KOMA !


BERLAKU di Shaanxi Institute of Technology, China, seorang pensyarah koma selepas teruk dibelasah sekumpulan pelajarnya.  Semua ini gara-gara tindakan tidak bermoral pensyarah lelaki tersebut yang didakwa telah mengendap dua mahasiswi yang sedang mandi.