Monday 15 October 2012

JOM TENGOK..... 5 BUAH PENJARA PALING 'KEJAM' DI DUNIA

Dari blog ke blog....
Info terakhir sebelum berlabuhnya tirai 15-10-2012, teman rembat dari blog Media Kedah, yang diambil dari Melayukini.net.

Melayukini.net – 5 Buah Penjara Paling Brutal Di Dunia (Menarik!) | Di Malaysia kita tidak mempunyai penjara yang brutal ataupun ganas kerana semua banduan adalah dalam kalangan orang yang baik. Mereka melakukan jenayah mungkin faktor terdesak dan sebagainya. Namun penjara itu boleh menjadi huru hara sekiranya mereka dilayan dengan layanan yang amat buruk sekali. Penjara bukan semata untuk mengurung, tetapi untuk mendidik. Jom lihat 5 penjara paling brutal di dunia.
1. Candiru Prison (Brazil)

5 SELEBRITI TERKENAL HOLLYWOOD YANG SEMAKIN 'BESAR'


Selebriti berikut ini dulunya sangat seksi namun dengan berjalanya waktu, badan selebriti berikut ini menjadi semakin 'besar' dan berisi, banyak penyebab yang membuat tubuh mereka menjadi lebih gemuk.  Sama ada kerana gaya hidup ataupun kehamilan. 
Berikut ini ada beberapa selebriti Hollywood yang dulunya seksi kini menjadi lebih gemuk dan berisi.

1. Christina Aguilera

Selebritis Yang Dulu Seksi Kini Terlihat Gemukg
Dalam wawancara dengan majalah Billboard akhir September lalu, Christina secara terang-terangan mengakui tubuhnya tidak lagi selangsing dulu. “Kamu sekarang bekerja dengan wanita gamuk. Terima itu dan lupakan,” begitu penyanyi itu mengungkapkan kekesalannya kerana kerap diminta untuk menurukan berat badan oleh syarikat rakamannya.

NENEK LAHIRKAN CUCUNYA

Krista dengan anaknya yang baru lahir (Foto: Daily Mail)


GEORGIA – Pribahasa yang mengatakan kasih sayang ibu tidak mengenal batas itu memang benar, tidak ada yang tidak akan dilakukan seorang ibu untuk anaknya. Hal ini pun dilakukan orang seorang wanita asal Amerika Syarikat (AS).
 

HADI AWANG AKUI, TANPA DAP SIAPALAH PAS....

Presiden PAS, Abdul Hadi Awang dalam kenyataannya kepada media pada 13 Oktober 2012 yang lalu mengakui hasil bersekedudukan dengan DAP telah memberi pelbagai keuntungan kepada PAS, antaranya termasuklah membolehkan PAS menguasai Perak.


KERANA GEMUK, TERSELAMAT DARI TIKAMAN


London  :  Seorang lelaki berusia 44 tahun yang dijerut dan ditikam 38 kali dalam satu kejadian serangan di kediamannya dilaporkan terselamat dari maut disebabkan kegemukannya.

ARTIKEL PEDAS, PANAS, BERAPI... RENTUNG..!!!

Gambar hiasan


Menilai Adab dan Akhlak Popularis Agama

Adab dan akhlak adalah penarik kepada dakwah Islamiyyah. Sejarah membuktikan, selain dari kebenaran Islam, akhlak terpuji yang ditunjukkan oleh Rasulullah SAW merupakan pemangkin kepada penyebaran ugama Islam. Akhlak yang mulia inilah juga menyebabkan bangsa-bangsa lain selain dari bangsa Arab memeluk ugama Islam. Ini terbukti dengan Islamnya umat Melayu di rantau sebelah sini di tangan ulama'-ulama' dan juga pedagang-pedagang dari Tanah Yaman dan juga benua kecil India.

AL-KISAH ~ PUAK HALUAN KIRI YANG DENGKI KETOKOHAN DS DR. ZAMBRY .. !!!


Tiga papan iklan yang memaparkan Menteri Besar Perak, Datuk Seri Dr Zambry Abd Kadir di Manjung di sini ditemui disimbah dengan cat merah pada pagi ini.

PENGETUA SEKOLAH AGAMA PUN RASUAH...???


Pengetua Sekolah Agama Hadapi 14 Pertuduhan Salah Guna Kedudukan       

alt

KUALA LUMPUR 15 Okt - Seorang pengetua sekolah agama dihadapkan ke Mahkamah Sesyen hari ini atas 14 pertuduhan menggunakan kedudukannya untuk mendapat suapan lebih RM1 juta bagi syarikat milik isterinya.
 

PASSEX - INI JAWAPAN KEPADA BERLABUHNYA KAPAL PERANG USS GEORGE WASHINGTON DI PELABUHAN KLANG


PASSEX - USS GEORGE WASHINGTON DAN KAPAL PERANG TLDM - TERSIRAT DAN TERSURAT

USS George Washington (CVN 73) dan KD Jebat (FF 29) dan KD Lekiu (FF30)

IMBAS KEMBALI.....REALITI SOLAT 2 IMAM...!!!SEBENARNYA RAMAI HANDAI TAULAN DAN SEDARA MARA TEMAN....tidak percaya bila teman pernah ceritakan pada mereka bahawa solat 2 imam memang benar-benar berlaku di Terengganu. 

MISTERI PIRAMID DI DASAR LAUT JEPUN


Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada para pembaca. KETIKA pelbagai misteri yang membabitkan piramid di Mesir dan piramid kaum Maya di Amerika Selatan masih membingungkan para penyelidik, tiba-tiba muncul pula sebuah lagi penemuan misteri piramid yang dijumpai berlokasi di Jepun pada tahun 1990-an malah penemuan piramid ini jauh lebih aneh kerana ia dijumpai berada di dasar lautan Jepun.

BONGKAR !!! KE ARAH MENGKRISTIANKAN MALAYSIA...... PART 2


JOM....IKUTI DULU VIDEO BERIKUT  : 
KENAPA BEGITU RAMAI  SEKALI YB  KRISTIAN DAP DI PARLIMEN  ???

Sebelum meneruskan ke pembacaan selanjutnya... fahami dulu ....YANG INI
Senarai di bawah disusun sebaik pengetahuan saya. Jika ada mana-mana nama yang silap, tolong sila beritahu supaya maklumat boleh diperbetulkan.Lim Kit Siang mengeluarkan kenyataan akhbar menyebut bahawa terdapat kira-kira 35 orang Ahli Parlimen yang beragama Kristian. 

GEMPAR ! RUPA-RUPANYA BAHTERA NABI NUH ADA DI HONG KONG...!!!2 orang taikun dari Hong Kong telah membangunkan bahtera tiruan Nabi Nuh, yang dikatakan memiliki saiz dengan skala yang hampir sama dengan ukuran sebenar bahtera Nabi Nuh.