Friday 6 December 2013

ANUGERAH KHAS PEMUDA UMNO 2013 - TAHNIAH! DR. NOVANDRI


TAHNIAH!  Sukarelawan Pemuda UMNO, Dr Novandri Hasan Basri Menerima Anugerah Khas Pemuda UMNO 2013 Sempena Perhimpunan Agung UMNO 2013, semalam.

MEMPERKASA MELAYU - UMNO


Malai-se, Mampus Melayu adaah slogan kaum cauvinis, rasis dan extremis membawa kepada peristiwa 13 Mei 1969
Salam 2 all.
Perhimpunan Agong UMNO 2013 baru bermula pagi tadi. Ucapan Dasar yang panjang lebar telah diberikan oleh Presiden UMNO YAB Dato' Sri Najib Tun Razak. Sebagaimana biasa, ianya memberikan gambaran global mengapa UMNO masih relevan dan menjadi tunggak kepada survival bangsa Melayu, dan apa yang harus dilakukan oleh UMNO untuk terus survive dan menjadi teras perjuangan Melayu. Antaranya memberikan tanda aras KPI kepada seluruh jentera UMNO berdasarkan 5 teras transformasi perjuangan yang telah digariskan.

BANJIR DI PANTAI TIMUR SEMAKIN BURUK - JUMLAH MANGSA DIPINDAHKAN MENINGKAT

KUALA LUMPUR : Keadaan banjir di pantai timur Semenanjung semakin buruk dan jumlah mangsa yang dipindahkan ke pusat pemindahan sejak malam tadi meningkat kepada 42,626 orang pagi ini. 

( FOTO ) - KEMALANGAN KERETA MEWAH DI LEBUHRAYA PLUS


Gambar yang dipetik dari facebook Oh! Media, mengenai kemalangan jalanraya yang berlaku di Lebuhraya Plus menghala ke Selatan.  Kemalangan melibatkan sebuah kereta mewah Lamborghini dan satu kenderaan lain pagi tadi itu menyebabkan kesesakan teruk sepanjang 2 km. 

BANJIR DI PAHANG - PEMIMPIN BN VS PEMIMPIN PR

Beza pemimpin UMNO dan pembangkang dalam menguruskan mangsa banjir didedahkan oleh blog GPB


banjir besar kuantan2 Gambar Sekitar Dan Laporan Banjir Di Kuantan Pahang

Isu banjir terus menjadi modal pembangkang menghasut rakyat terutama mangsa banjir dan ahli keluarga mereka agar membenci kerajaan .  Bantuan lambat , makanan kurang , tempat pemindahan teruk , UMNO hanya pentingkan PAU2013 antara isu dimainkan mereka di media sosial & pemimpin mereka.

NELSON MANDELA MENINGGAL DUNIA, OBAMA ARAHKAN BENDERA DIKIBAR SEPARUH TIANG DI WHITE HOUSE

Nelson Mandela’s Top Five Contributions to Humanity

JOHNNESBURG : Bekas Presiden Afrika Selatan, Nelson Mandela meninggal dunia di kediamannya di Johannesburg hari ini selepas sekian lama menghidap jangkitan paru-paru.

PRESIDEN PAS DI SAMAN CALON 'PIL KUDA' PRU13

AIDCNews  – Mohd Shamsul Mat Amin, 28, yang juga Ketua Angkatan Muda Keadilan Cabang Dungun hari ini didakwa blog Sungai Rapat Online telah memfailkan saman terhadap Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkaitan dengan dakwaan calon ‘Pil Kuda’ semasa Pilihanraya Umum ke-13 (PRU 13).

MALANG SEORANG ISTERI - DIBUNUH SUAMI KERANA MEMBOSANKAN DI RANJANGSeorang lelaki Australia yang dibicarakan kerana membunuh isterinya mengadu wanita terbabit sangat membosankan ketika di ranjang dan menjadi tukang masak yang sangat teruk. 

Klaus Andres, 70, sebelum ini mengakui melarutkan mayat Li Ping Cao, 42, dalam tong sampah yang dipenuhi dengan asid. Andres menghadapi perbicaraan kerana dituduh membunuh wanita kelahiran China itu yang menjadi isterinya selama lima tahun dalam satu pembunuhan di kediaman mereka di pinggir Cairns, akhir Oktober 2011.

DEMI KESELAMATAN OBAMA DILARANG GUNAKAN iPHONE


WASHINGTON : Presiden Amerika Syarikat akui bahawa beliau tidak dibenarkan mengguna iPhone atas dasar keselamatan.  Oleh kerana itu beliau sering kelihatan dengan Blackberry.

PENDANT SALIB DI LEHER SUAMI DAPHNE IKING !!

rantai salib suami daphne iking

Ye betul.... sekali, dua kali pandang rantai yang dipakai oleh suami Daphne Iking ni memang  saling tak tumpah sebiji macam lambang kristian iaitu salib. Azmi Abd Rahman atau lebih mesra dengan panggilan Joe adalah beragama Islam... so, memang agak menghairankan dengan pemakaian rantai leher seperti itu.